Author Topic: Трамвайното трасе по Цар Борис III и Македония  (Read 141927 times)

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Всичко това са бели кахъри на фона на най-големия провал. Не трябва да се забравя, че към момента ремонт на юг от бул. „Овча купел“ няма да има, респективно пътниците в „Княжево“ увисват за неопределен период от време, освен ако се реши за момента 5 да не се обновява с Песи или да се разбиват по неремонтираната отсечка, която никак не е малка като дължина.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline ilia.ivanov

• Напредващ
    • View Profile
А дали трамваите могат да обръщат в депо "Красна поляна", което би направило възможно хората от Княжево да ползват 4 и 11 до Овча купел и от там да се прехвърлят на 5-цата при автогарата?

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Нито могат да въртят в депо Красна поляна,  нито има смисъл. ТМ4 ще ходи до Бъкстон с Песи, а ТМ5 - до Княжево с Инекони,  като двете линии вървят в синхрон.
Може Етап 2 да го разделят на подетапи - до Никола Петков и нагоре.

Offline ilia.ivanov

• Напредващ
    • View Profile
ТМ4 ще ходи до Бъкстон с Песи, а ТМ5 - до Княжево с Инекони
Тази информация потвърдена ли е?

Offline Kukicha

• Наистина съм луд
  • 3306/1119 ✝(2003-2022)✝
    • View Profile
    • Email
Няма ли да е обратното? 5 до Бъкстон с Песите, а 4ката остава до Княжево с Инекони/ЧКД състави :neznam:

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
По-добре да не е, защото иначе се казва на кв. „Княжево“, че за неопределен голям период от време няма да има възстановяване на петицата по нормалния ѝ маршрут.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline HST

• Запален по ГТ
    • View Profile
Вчера е минавала комисия за акт 16... ама кога ще го издадат...

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
По-добре да не е, защото иначе се казва на кв. „Княжево“, че за неопределен голям период от време няма да има възстановяване на петицата по нормалния ѝ маршрут.
И в двата варианта има обслужване от Княжево до Съдебната палата.
Ще го преживеят с Инекони, няма смисъл Песите да се съсипват.
« Last Edit: 17.10.2022, 00:07:38 by blagun »

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
По-големият проблем е европейското финанисране при недовършване на проекта изцяло.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline Dimitar155

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Обществената поръчка е прекратена на 18.10.2022 поради "необходимост от промяна в Техническата спецификация".

Ето я поръчката.

Quote from: ЦАИС ЕОП
Изпълнението на настоящата обществена поръчка е необходимо във връзка с нуждата от обособяване на „скоростно трасе“ за движение на трамвайните мотриси в рамките на трамвайното трасе по бул. „Македония“, бул. “Ген. Тотлебен“ и бул. “Цар Борис III“ в участъка от пл. “Македония“ до кръстовището с ул. “Братя Бъкстон“. Проектната документация за трамвайното трасе предвижда то да бъде физически отделено от автомобилните транспортни потоци, като „скоростното трасе“ се предвижда да бъде реализирано посредством изготвянето на проект за координирано управление на светлинната сигнализация в описания по-горе участък.
Като резултат от изпълнението на дейностите по поръчката, Възложителят има за цел да постигне:
- Намаляване на времето за пропътуване на описания участък;
- Значително намаляване на времето за „изчакване“ на трамвайните мотриси на червен забранителен сигнал, на кръстовищата регулирани чрез светлинна сигнализация в рамките на разглеждания участък;
- Подобряване на разписанието за движение на трамвайните мотриси, чрез определяне и фиксиране на параметри за движението им по трасето (време за престой на спирки, скорост на движение в различните участъци и други).

Offline Alekcho

• Запален по ГТ
  • 3009
    • View Profile
Новия срок до кога е, тъй като е очевидно, че утре няма да тръгне?

Offline Dimitar155

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Местните избори догодина, освен ако не се случи някое коледно чудо.

Offline poly911

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Новия срок до кога е, тъй като е очевидно, че утре няма да тръгне?
31.03.2023

Offline Kukicha

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Никъде не е обявен такъв краен срок, а и няма как да е вярно.

Offline poly911

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Никъде не е обявен такъв краен срок, а и няма как да е вярно.
Днеска ми изскочи съобщение в сайта на ЦГМ

Ето го:
31.03.2023

От 00:00 часа на 01.10.2022 г. до 24:00 часа на 31.03.2023 г. се удължава приетият краен срок, относно изместване на спирка с код 0893 „Кв. Павлово”, за автобусна линия № 107 и временната автобусна линия № 5ТМ, с 25.00 метра назад към бул. „Цар Борис III“.

Offline Kukicha

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
И кое общото с ремонта на трамвая? На съобщението пише, че спирката на 107 (и временна за 5ТМ) остава изместена до 31.03.2023, никъде не пише нищо за ТМ 4,5 и 11. И за тази изместена спирка, ЦГМ съобщават на всеки 6 месеца, и те не знаят защо.

Така че това е грешка да си знаете, новият краен срок е 08.11.2022г..

Offline poly911

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Дано най накрая тръгне ТМ 5 на 8 ноември
Но малко съм скептичен

Offline Dimitar155

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Пукнатините в бетона са замазани...

Offline qwerty95

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Преправяно ли е кръстовището на Цар Борис 3 при Овча купел така, че стрелката от Овча купел на ляво към Бъкстон да е по-навътре от преди и да може да се обръща ръчно по-лесно без да се налага да се излиза пеша с лоста навътре в кръстовището? Или си въобразявам? Тази стрелка автоматична ли ще е и гласи ли се редовна линия за този завой? Иначе ползват ли се служебно тия криви доста и в двета посоки?

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
Преправяно ли е кръстовището на Цар Борис 3 при Овча купел така, че стрелката от Овча купел на ляво към Бъкстон да е по-навътре от преди и да може да се обръща ръчно по-лесно без да се налага да се излиза пеша с лоста навътре в кръстовището? Или си въобразявам? Тази стрелка автоматична ли ще е и гласи ли се редовна линия за този завой? Иначе ползват ли се служебно тия криви доста и в двета посоки?
Доколкото видях от моето посещение в София в началото на този месец, ремонтът стига точно до кръстовището "изключително", тоест самото то си е непокътнато. Тепърва ще стане ясно дали влиза в плана за ремонта, освен ако някой колега няма по-детайлна информация. На мен само ми направи впечатление от тези кадри с дрона, че е леко "несъразмерно", наистина. Събирателната стрелка е по-навътре в кръстовището, отколкото разделната в обратната посока.
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!