Много благодаря на
bdz43r, който споделя своите знания, без предрасъдъци към тези, които задават въпроси!
Вече съм наясно, че съм станал свидетел на кръгов огън в трамвай.
Между другото, преди няколко дни пътувах с
ТМ6 през полето между ж.к. Връбница и ж.к. Обеля в тъмната част на денонощието и станах свидетел на ефеките от обледенен проводник. В тъмното се виждаха леки отблясъци, които идваха откъм пантографа, дори имаше един по-интензивен отблсък. Но това по никакъв начин не промени поведението на машината - никакви промени в ускорението, трасъци или каквото и да е. Във въпросната вечер с кръговия огън нямаше никакви отблясъци преди или след самата случка, т.е. нямаше обледеняване. А пък температурите бяха малко над 0.
Ама съм сигурен , че болшинството от пишещите тук биха нацапали гащите , ако дори и 10 минути покарат в такова време
Това какво общо има с моя въпрос?
Чак сега разбирам, че може би нежеланието на някои потребители на форума да ми разкажат какво съм видял е от криворазбрана колегиалност към ватмнаката.
Аз просто исках да разбера какво се случи, защото беше ясно, че това не е рутинен проблем, а нещо, което се случва рядко. Аз не съм намеквал, че ватмнаката е направила нещо нередно, с изключение на нежеланието ѝ да обърне внимание на пътниците, което според мен си беше неправилно.
След като има изплашени хора в твоето превозно средство, трябва да им обърнеш внимание! Дори и да няма такова писано правило - това е морален въпрос.