Вчера много грозна случка ми се случи с 98. Най-лошото е, че формално погледнато шофьора имаше право, обаче неформално погледнато проблемът е накъде по дебрите на СО, ЦГМ или незнам точно къде.
Иначе ситуацията е тревиална - неделен ден - ходене до центъра с автобус+метро (от Симеоново с 98+ Метро от МС Витоша до Сердика2 и обратно).
Незнам на колко време беше скапаното метро щото отидох на 8-мата минута на метростанцията, обаче в обратна посока като тръгна пишеше, че остават 13 минути до следващия влак. 13- нека да са тринайсе - нямаше много хора и се побрахме спокойно. Обаче кой идиот винаги ги мисли по тоя начин разписанията на 98 от Парадайз , че винаги когато влака се добута и спре с 10 км/ч на Витоша да е точно по това време и автобуса. И да можеш да го хаванеш само благодарение на гадното кръстовище.
Не знам някой дали видя, обаче са монтирали светофат на 50 метра от тоя на кръстовището за изход на колите от подземния паркинг. Ако го пуснат него и тоя на Била ще стане фантастично! Та падна притичване и прибягване от метростанцията до спирката щото интервала е 30 минути до следващия. И го хващаме да излиза от спирката и да спира на червено на светофата. Двама му знак да отвори вратата щото сме 2-ма души + дете оня ми сочи с палец спирката. И спря. отворена му е само вратата откъдето влиза той. Автобуса стои спрал. Оня се прави на луд и не отваря другата половинка на предната врата. За да не стои детето по средата на кръстовището, че ако ще светне зелено ще тръгнат колите и както е малко ще го смачкат и майката го слага на стълбите пред него и така на кръстовището сме само ние. ВИка му след 10 секунди изнервена "Ще отвориш ли вратата!". Оня не я отваря още 5 секунди и почна да бълва излеяния, че трябвало да го помолим щото не бил задължен да я отвори. Отвори я и се качихме и още беше червено. Обаче се питам:
1. АКо не беше отворил какво щеше да прави - да тръгне с детето при него на стълбите или да седи спрял от инат на зелено?
2. Кой идиот измисля разписанията така, че да се случват такива ситуации дори в неделен ден, когато всичко е много по-лесно за нагласяне поради намаления трафик?
3. Времето за любезности кога е точно - вътре или вън от автобуса с дете или без дете?
4. Защо просто не си нагласят така разписанието, че да имаш време да излезеш от метрото и защо аз трябва да изпитвам вина, че не си хващам автобуса след като отивам там по-късно с 1 минута поради независещи от мен причини?
Не се сърдя на шофьора. Просто смятам, че и той и ние сме жертва на някакви малоумници, които управляват системата като цяло.