Author Topic: Карлово  (Read 23046 times)

Offline SKODA

• Запален по ГТ
    • View Profile
Re: Карлово
« Reply #20 on: 11.03.2008, 19:12:46 »
Quote from: maniak
Малко снимки от вчера. Направих комбинирана разходка - Карлово + Сопот. И двата града са свързани с общи автобусни линии - 3,4,5,6. Сигурно има и още.

Останалите ще кача след малко в галерията.
Oсобено този Чавдар е много комфортен!Разбира се,се шегувам,но наистина не изглежда много комфортно!Все едно!А това ли са има всички модели автобуси Сопот?

Приятен ден!

Offline fuoco

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #21 on: 04.07.2008, 18:10:28 »
Quote from: H0lyGanGs7eR
ами Г.Оряховица е 40 хиляди души и нямат градски транспорт , нито работещи светофари . а карлово мисля е 20к максимум пък е със светофари и ГТ. интересно

?????????????
В Горна Оряховица има поне 2 вътрешноградски линии, като от време на време стават 3, и една камара междуселски!
Освен това в пикови часове съм ги виждал доста пълни.

Освен това са 35 хиляди, ако не и по малко официално, реално може и 30 000 да нямат.

Работещи светофари изброих поне 3, неработещите от соц. време няма да ги смятам.

Иначе, по темата, в Карлово минах преди седмица с колата и не видях автобусите, но пътищата им са в доста лошо състояние в самия град, главната им улица в голяма част е павирана, а именно тя водеше за Сопот.
Имаше някакъв ремонт в посока Сопот/София и не успях да стигна до Сопот, но и да нямаше, паветата щяха да ме откажат.
Как издържат автобусите на такива улици, не знам...
« Last Edit: 04.07.2008, 18:10:49 by fuoco »

Offline Unreal

• Маниак
  • MAN NL 202 - Враг №1 за човечеството
    • View Profile
    • Email
« Reply #22 on: 22.07.2008, 23:38:32 »
Иначе, по темата, в Карлово минах преди седмица с колата и не видях автобусите, но пътищата им са в доста лошо състояние в самия град, главната им улица в голяма част е павирана, а именно тя водеше за Сопот.
Имаше някакъв ремонт в посока Сопот/София и не успях да стигна до Сопот, но и да нямаше, паветата щяха да ме откажат.
Как издържат автобусите на такива улици, не знам...

не знам какво не си им харесал, там паважа е един от малкото що годе добре наредени в България.Да не би в Пловдив или София да е по-хубав ? :D
Искам да попитам относно автобуси МАН собственост на Кастел Експорт, един от които случайно видях да излиза от гробищата, не знам по коя линия.С климатик беше и беше един такъв мъничък.Понеже не им знам модела се чудех дали някой не знае нещо ?

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #23 on: 23.07.2008, 16:03:42 »
Тея,Бус-Авто,ги виждам,да им обикалят автобусите,и в Пловдив.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #24 on: 31.05.2010, 12:44:34 »
Иначе много добре е измислено това част от линиите да са общи за Карлово и Сопот и свързват двата града които са само на няколко километра.
Служил съм в този район и мога да кажа, че от Карлово за Сопот се движи автолиния номер 6.Тя е редовна,мисля че се движеше на кръгъл час.По това врем се движиха само съчленени икаруси 280.Не знам докъде стигнаха нещата с ВМЗ-Сопот,но те осигуряваха много работни места и линията беше доста натоварена.Говоря обаче за периода 1992-93 година,в сегашно време сигурно е по различно.Иначе там съм виждал и модел на икарус 260 със широки отваряеми прозорци,като на жълтите 280,каквито имаше в София и Бургас.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline BB

• Маниак
    • View Profile
« Reply #25 on: 02.07.2010, 19:10:00 »
Преди години ,може би към 1989 година ,когато ВМЗ  е било предприятие с голям финансов потенциал и с много народ работещ там -над 5000 души ,е имало и проект за тролейбусна линия между Карлово и Сопот ,която да стига до ВМЗ,но за съжаление остава само на хартия,заради финансовите затруднения след 1990 година .

Offline сТУдент

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • http://www.hmsu.org
« Reply #26 on: 02.07.2010, 22:29:54 »
Друго нещо което съм чувал за района е че въпросните линии между Карлово и Сопот, се използват от сопотчани за придвижване до ЖП гарата в Карлово, защото Сопотската гара била в циганска махала и не било безопасно придвижването.
ЗА ПО ДОБЪР ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #27 on: 03.07.2010, 23:22:59 »
Сопотската ж.п.гара се намира точно зад загражденията на ВМЗ Сопот.Циганската махала е на другия край на градчето.На гара Сопот спират само пътнически влакове,затова жителите на градчето ползват линията за Карлово.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline vetyver

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #28 on: 06.08.2013, 18:03:33 »
Здравейте,
виждам, че по тази тема няма движение от много време, и затова реших да пусна малко актуална към момента информация.

ОБЩИНСКИ АВТОБУСНИ ЛИНИИ НА ОБЩИНА КАРЛОВО

МЕЖДУОБЩИНСКИ АВТОБУСНИ ЛИНИИ НА ОБЩИНА КАРЛОВO

Offline Стререомонокъл

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #29 on: 25.08.2013, 00:01:29 »
1993-1995, когато бях войник в Карлово имам спомен, че се търкаляха Чавдар 11 Г-5.Завиваха от главния път(подбалканския) при поделението на горе към военните блокове и болницата.И разбира се линия до Сопот(а може би и до селата, не знам), която предполагам и сега функционира
Нация от лошо гледащи директори

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #30 on: 25.08.2013, 06:00:44 »
1993-1995, когато бях войник в Карлово имам спомен, че се търкаляха Чавдар 11 Г-5.Завиваха от главния път(подбалканския) при поделението на горе към военните блокове и болницата.И разбира се линия до Сопот(а може би и до селата, не знам), която предполагам и сега функционира
Има си специализирана тема за Карлово!!! А относно транспортът в този красив планински град в периода Април 1992 - Септември 1993 се състоеше основно от соло Икаруси 260 сини на цвят и широко - отваряеми стъкла и съчленени Икаруси 280, които се движеха по 6- цата за Сопот.

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #31 on: 17.02.2014, 20:24:50 »
Една снимка за цвят от мен. :)

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #32 on: 25.11.2016, 00:05:19 »

Дълга 405-ца, превозваща работници от ВМЗ, заснета днес в Карлово. В града има разни Ситаро, Сетри и 1 жълт NL263 (но не е от софийските).
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline Стререомонокъл

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #33 on: 25.11.2016, 12:47:50 »
Има си специализирана тема за Карлово!!! А относно транспортът в този красив планински град в периода Април 1992 - Септември 1993 се състоеше основно от соло Икаруси 260 сини на цвят и широко - отваряеми стъкла и съчленени Икаруси 280, които се движеха по 6- цата за Сопот.
То хубаво, ама трите удивителни каква емоция би трябвало да изразяват? Или са за тежест? :D
Нация от лошо гледащи директори

Offline Bulgaria111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #34 on: 11.05.2019, 20:46:37 »
Повечето автобуси в Карлово са стари, някои линии са номерирани. Има автобус 4 от гарата в Карлово до Сопот (той се използва и като градски транспорт, даже някои хора с карти го ползваха и за една спирка ), видях и номер 5 от Карлово за Анево през Сопот. От Карлово до Сопот автобусите са Сетри, до Анево също. До Калофер се движеше Temsa Metropol, а до Старосел видях маршрутка Iveco Daily.

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #35 on: 12.05.2019, 15:59:50 »
Меропола е на Хеброс, те са взели някой от линиите там, включително и курсовете до Пловдив. ;)

Offline mgt

• Маниак
    • View Profile
« Reply #36 on: 25.08.2019, 13:31:11 »
И в Карлово от 2 дни се радват на електронни табели, след като ИБИС техник посети един от регионалните превозвачи. Паркът от автобуси "Сетра" разполага със системи LAWO и Brose, като към момента и двете са програмирани. BROSE-то претърпя ремонт в София и в Сряда-Четвъртък ще пътува обратно към града на Левски, за да заеме мястото си.

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #37 on: 31.12.2019, 15:42:19 »
Шкода 706 RTO в Карлово, 60 - те години:

Източник

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #38 on: 19.07.2020, 15:27:47 »
Пощенска картичка с изглед от Карлово, 1978г.
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #39 on: 12.12.2020, 22:29:56 »
 ... Бивш пловдивски... всъщност има и още един, както и една от ''новопридобитите'' (отпреди година) Сетри.
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU