Коментарът ми е - губи се директната връзка на старата част на Овча Купел с района на север/запад от Възкресение и Константин Величков. Не че е най-важната, но се губи.
За 73 може би трябва да се доизясни - няма как да се движи по бул. Тодор Каблешков и бул. България, без да се движи и по Гоце Делчев (означава ли това ляв завой от Гоце Делчев към бул. България посока Овча Купел?).
Като цяло, тези две промени означават повече прекачване за жителите на старата част на Овча Купел, които са извън района на пешеходен достъп до метростанциите.
Нещо не ми е ясна драмата за старата част на Овча купел - имали са 45, 73 и 107, сега ще имат 60, 73 и 107 плюс метро. При това А60 е по-редовен от А45. А драмата със загубената връзка с една единствена спирка - при Лидъл - Западен парк е, общо взето, буря в чаша вода.
За А73 означава, че от Каблешков/България няма да върви директно към последната спирка като А204, а ще обиколи Гоце Делчев. Всъщност загубената връзка е на бабите от Костенски водопад с любимия в този район пазар Красно село. Могат да го компенсират с Кауфланд при Овча купел.
Ще се повторя за пропуснатата възможност А107 да отива до МС Горна баня. Мисля, че и А260 трябва да се промени за по-удобна връзка - това влизаше в първоначалния план от октомври 2020. Недоумявам, защо А45 трябва да дублира А77. Или да беше закрит, или с пробега му да се мисли за линия МС Горна баня-Суходол