Author Topic: Електроминибусни довозващи линии  (Read 19007 times)

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Пред истината всички сме еднакви
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Не ми хрумна по-добро име за темата.

Новите електрически минибуси вече пристигат, а още липсва каквато и да е информация за стратегията относно къде ще се движат, какви нови линии ще бъдат разкрити и т.н. Все пак истината винаги е някъде там. Има ли някой тук, който да е по-обстойно запознат какво точно се планира?
Възможността да мечтаеш означава, че най-големите ти мечти вече са реалност!

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Има пускана информация във Форумът за планираните от СО маршрути в Овча купел и Люлин! Предполагам можеш да си я намериш и сам без чужда помощ.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Има пускана информация във Форумът за планираните от СО маршрути в Овча купел и Люлин! Предполагам можеш да си я намериш и сам без чужда помощ.
Това май е доста старо и няма да се реализира. Навреме се усетиха, че за големи панелни комплекси това не е добра идея.
Сега говорят за МанЛи-запад като начало и за някакво (?) обществено обсъждане на линиите. После за други южни квартали.
https://stolica.bg/stolichna-obshtina/predstaviha-novite-elektrobusi-za-dovezhdasht-transport-v-yuzhnite-kvartali-na-sofiya

Мисля, че Горна баня, Карпузица и Княжево - сред село са също добри варианти.
« Last Edit: 06.10.2022, 12:32:51 by blagun »

Online Kukicha

• Маниак
  • 3306/1119 ✝(2003-2022)✝
    • View Profile
    • Email
За Манастирски Ливади ще са тези, които ще са на повикване (жълто сините). Този месец ще почнат да правят тестове с тях. Според статията, която намерих електробусите на повикване ще возят хората от тях до най-близките транспорти връзки. Като пример са дадени метрото, ТМ 5 и 7 и обръщалото в Гоце Делчев.
За повече информация ето тук:
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/12603594#amp_tf=%D0%9E%D1%82%20%251%24s&aoh=16650506589619&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.24chasa.bg%2Fbulgaria%2Farticle%2F12603594

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
За Карпузица е достатъчно 107 да бъде удължен до МС Горна баня, 59 прави връзка с МС Мизия и двете линии покриват доста добре квартала на практика няма място на повече от 300-400 m от спирка. Крайният югозапад на квартала е близо и до ТМ 5. Ефективността на подобни минибусни линии е под въпрос.  За вилните зони и къщите около Княжево изглежда по-смислен вариант. В Горна баня има по-отдалечени къщи от спирките на 260 и вероятно ще има повече желаещи за минибус. :rolleyes:

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Много лошо заглавие на темата, трябва да се редактира.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
За Карпузица е достатъчно 107 да бъде удължен до МС Горна баня, ...

Това оставя без обслужване танковата бригада и живущите наоколо, които не са малко хора ! Тази промяна само ще влоши тяхното обслужване и няма да допринесе същественно за останалата част.Освен това на Хрелков не може да се обособи нормално обръщало, а удължаването до Суходол ще доведе до пакетно придвижване по Вуцов! 

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
За такива линии ми идват на идея...центъра на с.Бистрица, до горния край на селото, солидно ходене пеш е, става за такъв автобус. Бистрица-Панчарево, Камбаните-МС Бизнес парк, или обръщалото на 76 и 213, Експериментален-метростанция Младост 3, Зоопарка-Симеоновско шосе,  МС Горна Баня-Бонсови Поляни, гара София-Север-Толстой-МС Хан Кубрат, особено неделя вечер като доста хора слизат там от влака и се прибират в квартала. ВТУ-Цариградско до Бриколаж, вътре в квартал Мусагеница.

При лошо време ще са търсени, лятото ще са доста слаби в хубаво време не е проблем да се походи 10 минути пеш. Това ми идва на идея.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
От Княжевска единичен автобус може директно да излезе на Никола Петков в Горна баня, така се губи само спирката при военното поделение. :rolleyes:
« Last Edit: 07.10.2022, 14:46:47 by V.Peichev »

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
За такива линии ми идват на идея...центъра на с.Бистрица, до горния край на селото, солидно ходене пеш е, става за такъв автобус.

Това е добра идея, със сигурност ще има интерес не само от витошки туристи, но и от жители на селото.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
За Капрузица може да се пусне една линия от пл. Сред село или обръщалото на 58 при читалището през МС Горна Баня до Суходол, като така ще му осигури добра врзъка едновременно с тм 5 и метрото за Карпузица, както и с метрото за Суходол.
« Last Edit: 07.10.2022, 16:25:34 by Dragon »
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline New_Passenger

• Наистина съм луд
  • Експресивен експрес
    • View Profile
и аз се интересувам - има ли актуална статия с обявени маршрути в Овча купел и Люлин? Къде мога да ги видя?
Софийско метро, стари карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Софийско метро, хартиени карти - https://drive.google.com/drive/folders/1C7va0Idce58r2Mv2VTFwl2z5hi5PDlB6?usp=sharing

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
и аз се интересувам - има ли актуална статия с обявени маршрути в Овча купел и Люлин? Къде мога да ги видя?

Актуална статия няма или не съм виждал.

Тук ги има маршрутите. :arrow: http://trinmo.org/bg/planning-and-strategies/plan-za-ustoichiva-gradska-mobilnost/dovejdashti-linii

Online Chezare

• Маниак
    • View Profile
лятото ще са доста слаби в хубаво време не е проблем да се походи 10 минути пеш. Това ми идва на идея.
В хубаво време също ще си има, макар и малко пътници- старите хора+ хората, които видят, че автобуса идва след по-малко от 5 минути. :)

Offline pavel75

• Запален по ГТ
    • View Profile

Актуална статия няма или не съм виждал.

Тук ги има маршрутите. :arrow: http://trinmo.org/bg/planning-and-strategies/plan-za-ustoichiva-gradska-mobilnost/dovejdashti-linii

Люлинската линия има проблем. При Мега Мол няма ляв завой от П.Дертлиев за Царица Йоана посока Домко.

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Може ли някой да ми обясни икономическата логика от това да се наемат шофьори за 20-местни автобуси, при положение че ще получават същата заплата като шофьорите на 200-местни автобуси?  :help:

В този ред на мисли - не е ли редно първо да се насити градския транспорт с добри честоти на движение и едва тогава да се пускат тези въшки из кварталите? Оставям настрани факта, че София е град с предимно пешеходни разстояния между кварталите.
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Разстоянията далеч не винаги са пешеходни и има тесни улици, по които няма как да минат стандартни единични автобуси.  :rolleyes: 200-местни автобуси в София няма, 18-метровите съчленени побират трудно 150. Наистина има много други проблеми за решаване, но са нужни и вътрешноквартални линии в някои райони с тесни улици и значителни разстояния до най-близките спирки на градския транспорт. :rolleyes:

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Люлинската линия има проблем. При Мега Мол няма ляв завой от П.Дертлиев за Царица Йоана посока Домко.
Да, по Неру и после по Луи Пастьор. Не че е лесно да се направи ляв завой от Дертлиев към Неру, но е разрешено.

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
Може ли някой да ми обясни икономическата логика от това да се наемат шофьори за 20-местни автобуси, при положение че ще получават същата заплата като шофьорите на 200-местни автобуси?  :help:

Освен да пуснем някой да ги кара 10,5 часа дневно на половин щат, защото са къси, това ли предлагаш? :help:

Съгласно ЗДвП, чл. 150а, точка 14: категория D - моторни превозни средства, проектирани и конструирани за превоз на повече от 8 пътници плюс водача; към моторните превозни средства, които могат да се управляват със свидетелство от категория D, може да се прикачва ремарке, чиято допустима максимална маса не надвишава 750 kg.

Което значи, че всеки автобус над 9 места в предприятието ще трябва да се управлява от правоспособен водач с всичките позитиви и негативи от този факт както за самите водачите, така и за предприятието ;) ЗДвП не разделя водачите според това какъв автобус карат, акцентът е върху това, че возят хора!
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
В Овча купел единственото смислено е обслужването на Народно хоро, от движението по Президент Линкълн и Монтевидео няма смисъл. В Люлин също се движи по основните булеварди, където и сега си има транспорт. Малките улички, по които трябваше да се движат, са зарязани.
Нещо такова в Овча купел за мен щеше да е много по-смислено:
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София