Author Topic: Изграждането на отсечка Младост1-Цариградско шосе  (Read 409025 times)

Offline Северен мраз

• Запален по ГТ
    • View Profile
Преди Сердика-Ректората действително се влачеше, сега обаче дигнаха скоростта. Може и при Младост 1 Младост -3 да я вдигнат след стрелките по-късно.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Тези минимални забавяния могат да окажат влияние единствено в сметките на Емо и едва ли ще откажат пътуващите в метрото от използването му ! ;)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
По изграждането на бул.Сахаров/Ляпчев до МС Младост-3 пишете в тази тема:http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=5537.140
« Last Edit: 18.10.2012, 12:23:58 by blagun »

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
Според него столичното метро като цяло е разположено ирационално, то е неефективно и не отговаря на реалните нужди на софиянци.
100% съм съгласен. Без значение кой го обявява и какви алтернативи предлага, истината си е истина.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Според него столичното метро като цяло е разположено ирационално, то е неефективно и не отговаря на реалните нужди на софиянци.
100% съм съгласен. Без значение кой го обявява и какви алтернативи предлага, истината си е истина.
И какво по-добро разположение предлагаш? Според мен трасетата и станциите на метрото на 90% са на подходящи места.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
В случая цялата работа не е в местоположението на МС Цариградско шосе, а в неизграждането на МС Цветан Лазаров едновременно с нея. Първата метростанция си е за бизнесрайона около Цариградско шосе (горната земя), а втората - за Дружба-2 (долната земя). Нямаше да съществуват и никакви проблеми по лесното довозване на всички части от Дружбите дотам.

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
Същото 2-в-1 ще стане и в Хладилника. Вместо заложените в ОУП станции на Вапцаров и Каблешков, ще се направи една за мола. Транспортните връзки и живущите в квартала - кучета ги яли. Липсващата връзка на МД2 с автобусите по България/Евлоги Георгиев е още един такъв пример...

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Същото 2-в-1 ще стане и в Хладилника. Вместо заложените в ОУП станции на Вапцаров и Каблешков, ще се направи една за мола. Транспортните връзки и живущите в квартала - кучета ги яли. Липсващата връзка на МД2 с автобусите по България/Евлоги Георгиев е още един такъв пример...

Живущите в квартала, които са до Вапцаров, могат спокойно да минат 400 метра и да влязат в Баучер или 600 до Сребърна...

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Абсурдно е да се сравнява ситуацията в Дружба-2 с тази в Хладилника. Станция на Вапцаров би била безсмислена и неизгодна, аз пеша мога да измина от Вапцаров до Баучер по-бързо отколкото ако беше с метрото. На някои дето години наред са пътували с трамвай може да им се струва далеч, щото са свикнали да има спирка и на Вапцаров. Смислено би било ако след Баучер имаше отклонение и тогава станцията би могла да се изгради в района на бившия София Ленд или нещо подобно. Но не знам дали е възможно отклонение там и това е нещо което малко ме интересува.

Отдавна се знае че Дружба-2 духат супата. Да има станция там е логично. Защо няма станция там!? Да не би да е технически невъзможно?! МС20 е в Дружба-1 и не може да се каже че ще бъде удобна за Дружба-2. За МС ИЕЦ едно добро решение би било изграждане на пешеходно мостче до Дружба-2. Осветено, спретнато мостче, което да се поддържа.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
От 2-3 дни са започнали изграждането на паркинга при МС Младост-3 :fan:

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Паркингът при МС Младост-3 е готов, преди малко минах и беше и осветен.