Author Topic: Маршрути за двуетажни автобуси  (Read 24913 times)

Offline eco_power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
Re: Маршрути за двуетажни автобуси
« Reply #80 on: 18.09.2023, 01:21:52 »
Още малко им остана - ще ги поизтраем няколко месеца - това са номера като за последно.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #81 on: 18.09.2023, 11:03:56 »
Надявам се да се проточи поръчката и да не мине, поради смяна на властта. Не си струва да се дават пари за амортизирани автобуси, които ще стоят повече в сервиза, отколкото на линия.

Offline T_4

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #82 on: 19.09.2023, 01:06:02 »
Като знам темповете на работа, не си представям да се появят още двуетажни автобуси и да тръгнат на линия до края на тази година, освен ако същите вече не са договорени и не са в гаража на правилния човек.

Има ли някъде публична информация за въпросните автобуси? След като се продават, очаквам да може да се намерят в сайта на някоя автокъща. Бързо търсене в двата сайта по-долу, показва цени с  голям диапазон, а някои от тях и доста по-различни от 60 хиляди лева за брой, дори с добавяне на някакъв процент за закупуване и превоз. Отделно масово са на по 900 хиляди километра +
Като цяло съм поддръжник на „двуетажната идея“, но не с (толкова) стари автобуси, които вероятно ще имат редица проблеми.

https://www.truck1.eu/buses/double-decker-buses/from-germany

https://autoline24.uk/-/double-decker-buses/Germany--c70cntDE
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #83 on: 19.09.2023, 11:16:01 »
Има ли някъде публична информация за въпросните автобуси?
Да, във фейсбук групите се говори за двуетажните, жълти Манове от Берлин. В обявите, които си публикувал, ги има на цена между 15000-20000 евро, произведени 2006-2008г. и на около милион километра.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #84 on: 19.09.2023, 12:34:53 »
цена между 15000-20000 евро, произведени 2006-2008г. и на около милион километра.

Което си е скрап на колела...

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #85 on: 19.09.2023, 16:15:02 »
Цената включва и гаранционно обслужване от Ечмиадзин. При проблеми Столичен автотранспорт може да се обърне към оторизирания представител архиепископ Датев Акобян arhiepiscopie@armeana.ro. :)

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #86 on: 19.09.2023, 19:09:55 »
Щеше да помогне повече ако бяха CNG като се има предвид, че ще е азерска.
Във Варна само съм се возил на двуетажни някъде по времето на производство на тези.
Много са подходящи за брулене на кестени и махане на долни клони от дървета. Звукът също е приятен за пътниците -сяквш ще ти отнесат главата.
Украйна, победа!

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #87 on: 19.09.2023, 23:14:13 »
Във Варна само съм се возил на двуетажни някъде по времето на производство на тези.
Много са подходящи за брулене на кестени и махане на долни клони от дървета. Звукът също е приятен за пътниците -сяквш ще ти отнесат главата.

MAN Lion´s City DD на CNG доколкото знам няма, и изобщо двуетажни на CNG са малко, има в Острава два Scania Unvi Urbis DD които са на CNG, купени естествено нови а не доставка от автоморгата. И тук изобщо не става дума да се избира нещо по-подходящо или по-нормално, говорим явно за някакви обещания под масата и за купуването на някакакви точно определени и конкретни автобуси от наш човек, иначе как си го представяш да им мине схемата?

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #88 on: 20.09.2023, 19:04:04 »
Двуетажен автобус с бутилки отгоре?!

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #89 on: 20.09.2023, 20:12:23 »
Разбира се, че не. Но заемат половината етаж долу…

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #90 on: 21.09.2023, 01:19:25 »
Разбира се, че не. Но заемат половината етаж долу…

Около 1/3 по-скоро... видео

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #91 on: 21.09.2023, 08:07:35 »
Казах го на майтап заради арменския емейл и азерския природен гас в България - демек ако го караха на азерска газ, Армения (и арменския поп) щяха да помогнат повече да Не стане сделката.
Иначе ако отгоре има и резервоар ще опре в тролейбусна та мрежа, а дърветата ще го спукат.
И без това всички дървета опират по покрива като съм пътувал във Варна.
Украйна, победа!

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #92 on: 21.09.2023, 08:45:52 »
Далаверата е ясна! После за пореден път ще се търсят линии, на които да пасне подвижния състав, който сме закупили ! Нещо нормално за СО в последните години.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #93 on: 21.09.2023, 17:03:29 »
Далаверата е ясна! После за пореден път ще се търсят линии, на които да пасне подвижния състав, който сме закупили ! Нещо нормално за СО в последните години.
В случая линията е намерена - 4 двуетажни за А3. След обречения опит с А505/Х50 (къс маршрут, само в почивни дни и през лятото) поне А3 изглежда добър вариант. Още по-добре, ако пуснат Х3 със спирки Гео Милев, Св.Анна - Метро - Панчарево-плажа - Кокалянско ханче и нататък - по желание всички спирки до Пасарел.

Offline Tisho

• Маниак
    • View Profile
« Reply #94 on: 27.10.2023, 18:38:32 »

Аз защото съм от Варна и като тийнейджър ги бях сварил онези прословутите SD202, които Николай Попов (Унуфри) навремето ги харесваше и ще кажа, че тогава се движеха като атракция по линия 8, докато тя съществуваше като директна връзка от Центъра за курорт Дружба (Св.Константин и Елена).
Бяха страшно неудобни за обслужващият персонал, а и за някои пътници, да се въртят като маймуни и да се качват и слизат от горният етаж.
Според мен и вероятно и шофьорите ще се съгласят, че независимо от маневреността, са страшно неудобни и за шофиране в градски условия.
Особено по улици с повече дървета, където стърчат клони.
Те после Транстриумф купиха и НД202, правеха и атракционни пътувания, което не беше зле, беше добра идея за облика на и без друго занемареният град.

Моето лично мнение е, че двуетажните автобуси следва да служат или с туристическа цел, или за много дълги пътувания, както са украинските Неоплани например, които ходят до Рига, Вилнюс и Централна/Северна Европа и правят курсове, където пътуват с дни.
Също, идейно е фирма като Биомет или Ивкони да има такива за летният сезон и да се движат София - Бургас / Варна на широки първокласни пътища и магистрали, същевременно способни да обслужат по-големият поток към морето.

Престъпно е, че се прахосват такива пари за нещо толкова ненужно за София - стари боклуци, които Европа изхвърля.
Още по-престъпно, че се случва на фона на занемарена трамвайна инфраструктура, в която може да се инвестира като релсите около Дървеница, а и другаде, които са изоставени от сума ти години и създават грозно впечатление.
Да не говорим и за отделените емисии, които ще са със сигурност повече от стандартните ЕВРО 5 и 6 автобуси, електробуси и CNG.
В 0135 СН - уникалният автобус на Варна!
Фен на швейцарските автобуси MAN 10.190 HOCL / Lauber, MAN SG280H, SL200, NL202, NG272, Lion's City, MB O305/G/Heuliez, Conecto/G, Citaro/G, нови возила, електробуси, тролеи, трамваи, метро и влакове.

Почивай в мир, Тони!

Ама О405 са много грознииии

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #95 on: 29.10.2023, 12:15:25 »
Двуетажният на групичката по табелите вече е успял да счупи стъкло на втория етаж, както и предполагахме движението на този автобус в софийските условия не е безопасно.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #96 on: 13.11.2023, 17:17:53 »
Групичката около табелите въпреки нищожното си представителство в Общинския съвет не иска да се засрами и въпреки всичко не се е отказала от напъните си да вкара употребявани автобуси от автоморгите, готвят доклад. Какви са им шансовете този доклад да мине и да успеят да си прокарат далаверката с тази скрап на колела и да ни ги натресат в Столичен автотранспорт?

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #97 on: 13.11.2023, 17:58:34 »
Шансовете им са минимални, не виждам кой би ги подкрепил, освен евентуално ГЕРБ.

Offline Tisho

• Маниак
    • View Profile
« Reply #98 on: 02.12.2023, 23:22:18 »
Днес на едно от таблата по Цариградско, мисля на МБАЛ Св.Анна пишеше, че Х50 (екс-505) ще се движи до 17.12.2023

Някой знае ли нещо по въпроса?
Тази линия май и предни години беше сезонна (не съм сигурен  :neznam:)
В 0135 СН - уникалният автобус на Варна!
Фен на швейцарските автобуси MAN 10.190 HOCL / Lauber, MAN SG280H, SL200, NL202, NG272, Lion's City, MB O305/G/Heuliez, Conecto/G, Citaro/G, нови возила, електробуси, тролеи, трамваи, метро и влакове.

Почивай в мир, Тони!

Ама О405 са много грознииии

Offline Mizchiev_Dev

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #99 on: 02.12.2023, 23:50:07 »
И аз го видях, май вярно че ще продължи да се движи до 17.12, преди се движеше до края на октомври от началото на април някъде