Author Topic: Молове, хипермаркети и други магазини  (Read 581875 times)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Интересно, че 2 от Моловете са точно до гробищата. Доста оригинално място са избрали.

Иначе за произхода на инвестициите - струва ми се, че на Пфое трябва да са му чисти нещата. Така или иначе никой няма да ги проверява, важното е да се строи

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
Етнийс що се чудиш. В София в момента колко се строят и ще започнат догодина. По груби сметки 5-6 ако не се лъжа. Като имаме 3 готови. Варна по принцип се цанят за втори след София няма как да останат по-назад и те. За местоположението мога да кажа, че кой където си уреди място там строи.Пък после дали някой ще купува, важното е пералнята да върви.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Малко инфо и за следващият обект от типа МОЛ който ще отвори - City Center Pleven/Mania Tower.
Над 8 млн. евро ще бъдат вложени в изграждането на най-модерния бизнес и търговски център "Мания тауър" в Плевен, който трябва да бъда готов и да отвори врати в края на септември. Това обявиха инвеститорите на мащабния за града обект. Проектът за първия обособен търговски и бизнес център в града е на екип на "Проконсулт" ООД с проектанти по част "Архитектурна" арх. Красимир Попов и арх. Сергей Бонев. Инвеститор е "Мания тауър" ЕООД. Проект мениджър на обекта е "София истейтс едно" ЕООД. Обектът включва три търговски етажа и дванайсет етажа с офис площи. Сградата се намира на площад "Република" - това е бившият хотел "Плевен", близо до центъра и в район вече обособен като бизнес и търговска среда. В близост са магазините "Била" и "Технополис".
В "Мания тауър" ще има 115 офиса с площ от 24 до 160 кв.м, с възможност за офиси open space до 600 кв.м, а общата площ на бизнес частта възлиза на 7000 кв.м. Търговската част на комплекса е 10 хил. кв.м и включва магазини от среден и висок клас, както и нощен клуб, ресторант и банка.
Макар, че трябваше да е готов през Септември 2007, забавянето е факт основно заради  добре извесният рекет на ЧЕЗ Електроразпределение Столично да те накарат да си платиш трафопост за двойно по-голяма мощност, отколкото ти е нужна, за да могат останалия капацитет да го дават на други абонати. Все пак вероятно в края на Февруари ще отвори врати. Търговската площ е два етажа+магазини на полуприземния-полуподземния етаж. Има и подземен паркинг. Мания тауър е на доста удобно място - до жп и авто гарите, а пред него е и крайна спирка на 3 тролейбусни линии. Който е ходил на форумната екскурзия до Плевен ще се сети.

Ето и малко снимки:

отпред:

отзад, от страната на автогарата:

централен вход:

магазини на приземния етаж:

вестибюл:

ескалаторите са на Тисен:

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • View Profile
    • Email
Ти да не са гледали Плиска като са го проектирали ?

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Quote from: borosport
Ти да не са гледали Плиска като са го проектирали ?

Сега не се сещам къде беше, но още някъде съм виждал подобна конструкция.

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
Това е бившия хотел "Плевен", който е преустроен в Мания тауър. Намира се точно до автогарата.

А иначе относно енерготата не само от ЧЕЗ са така, ЕВН и ЕОН са същите. Карат те да си построиш трафопост и после им го "даряваш". Знам го от опит. И след това тия се фукат че са инвеститори.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline svilata

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • http://trolei.pleven.bg/
Освен "City Center Pleven" в Плевен ще има още 3 големи търговски центъра, един от който ще е найстина с размери на мол.

"Mall Pleven"  ще бъде разположен на пл."Иван Миндилков", на мястото на бившия тютюнев комбинат "Булгартабак - Плевен", чиято сграда беше взривена януари 2007г.
Разгънатата застроена площ ще бъде 46 841 кв.м. Общата отдаваема площ ще надхвърли 17 800 кв.м. Търговските обекти ще бъдат над 108, 97 от които магазини. Колосалната за града сграда ще разполага с два подземни етажа с общо 440 места за паркиране. Търговският център ще бъде с три надземни етажа, в които ще има разнообразие от магазини, обекти за услуги, ресторанти и кътове за развлечения, пет киносалона. Супермаркетът за хранителни стоки ще се разположи на площ над 2000 кв.м. Очаква се строителството на обекта да се реализира до пролетта на 2010 г., когато молът трябва да посрещне първите си клиенти. В нет-а се тиражират различни варианти за това как ще изглаежда въпросния търговски център:

[attachment=4136:Mall_Pleven.jpg]           [attachment=4137:Mall_Pleven_2.jpg]    

[attachment=4138:Mall_Pleven_3.jpg]

а според други информации молът ще се казва "Аладин Мол" и ще изглежда така:
[attachment=4139:Aladin_Mall.jpg]

Втория търговски комплекс е "Central Mall Pleven", разположен на пешеходната търговска улица ”Васил Левски” в бившата сграда на БНБ и впоследствие на ОББ. Изграденият от 5 нива комплекс включва около 40 магазина, супермаркет, ресторанти и кафета, кино, химическо чистене, аптека. За децата е предвиден детски увеселителен център. Площта на комплекса е 11 000 кв.м. Очаква се да отвори врати септември 2008г.

[attachment=4144:central_...pleven_1.jpg]      [attachment=4145:central_...pleven_2.jpg]
[attachment=4146:central_...pleven_3.jpg]
Повече инфо тук

Последния търговски център, който е най-малък е "Maxi Trade Center". Сградата се състои от пет надземни етажа и сутерен с об­ща разгъната за­строена площ от 8 333 кв.м. разделени на: Търговски блок и Офис сектор.
• Търговския блок обхваща: сутерен, партер и три надземни етажа, като об­щия брой на магазините е около седемдесет и пет.
• Офисите са разположени на четвърти надземен етаж, разделени от търговския блок със система на контрол на достъпа.
Очаква се да отвори врати май 2008г.

Допълнително инфо тук .

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Иначе като се сетя, че имаше по Нова в новините репортаж за града с най-много МОЛ-ове(Русе?!) и като се сетя, че от 5 строящи се точно 2 бяха МОЛ, другото някакви еднофамилни блокчета, а като се сетя тук какво става. Аз след 10-ия МОЛ им загубих бройката .

Статистиката беше за най-много МОЛ-ове на човек от града.

А в София и не знам кое се класифицира като МОЛ. Аз знам онова на Опълченска и другото на Хемус - е има и други.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • View Profile
    • Email
В Гео Милев - Скай сити. Но това са готовите. В строеж са още доста. И проекти има.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
В Гео Милев - Скай сити. Но това са готовите. В строеж са още доста. И проекти има.

Скай сити? Аз му викам РУМ Слатина  

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • View Profile
    • Email
Абе в сравнение с това, което в Русе му викаха МОЛ си изглежда голямо. Пък и има някакви развлечения. Можем да го наречем МОЛ за да си изгаврим с русенци

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Абе в сравнение с това, което в Русе му викаха МОЛ си изглежда голямо. Пък и има някакви развлечения. Можем да го наречем МОЛ за да си изгаврим с русенци

Ти виж Mall of Blagoevgrad и тогава ская ще ти се види супер. Там развлеченията на горните етажи са ... административен съд Благоевград. То като съм гледал проекти на разни молове из провинцията първите дето ще отворят са просто жива трагедия.

Offline бушона

• Наистина съм луд
  • MB O 345/G, Citaro, Conecto & Tedom fan
    • View Profile
Само във Варна и Пловдив вдъхват някакво доверие.

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
Във Стара Загора нещата изглеждат най-европейски, защото там до мола има Технополис, Мосю Бриколаж и още няколко подобни...и всичко това не е в центъра на града. Точно както е във Франция например.

Offline бушона

• Наистина съм луд
  • MB O 345/G, Citaro, Conecto & Tedom fan
    • View Profile
Че то и софийския МОЛ не е точно в цетъра, а по-настрани и вътре има какво ли не няма да изброявам.

Offline x3m

• Наистина съм луд
    • ICQ Messenger - 319415660
    • View Profile
    • Спирка.org
    • Email
В Благоевград мола е пародия. как може боксерки на Сержо тачини ад струват само 15 кинта, а риза на Роберто Кавали - 90? нещо има гнило... То поризводството на модна къща Рила и цеховете от родопите изкарват продукция на подобни цени...

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • View Profile
    • Email
Quote from: JloKyM
Във Стара Загора нещата изглеждат най-европейски, защото там до мола има Технополис, Мосю Бриколаж и още няколко подобни...и всичко това не е в центъра на града. Точно както е във Франция например.

Нали затова го има МОЛ-а. За да нямаш на едно място магазини за дрехи, на друго за техника, на трето ресторанти, забавления и тем подобни простотии. Това е МОЛ. Когато всичко е на едно място. А не тези изпълнения дето им лепват МОЛ, щото е модерно. В момента МОЛ могат да се нарекат само Mall of Sofia и City Center Sofia. Извън София като съм гледал проекти само във Варна и Пловдив ще има истински молове на този етап. Иначе в София мисля, че от това, което имаше изнесено по медиите скоро ще има още 2-3 истински мола.Аз се сещам за Мол Цариградски, на Борис III и за третия не се сещам в момента.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
Май до НДК ще изникне нов мол освен сити центъра.Строи се на мястото на бившия военен музей на Скобелев.
« Last Edit: 14.04.2008, 10:20:53 by etnies »

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Quote from: AROS
Май до НДК ще изникне нов мол освен сити центъра.Строи се на мястото на бившия военен музей на Скобелев.
Не, това си е комплекса на армията, мисля, че има и табела

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Нали затова го има МОЛ-а. За да нямаш на едно място магазини за дрехи, на друго за техника, на трето ресторанти, забавления и тем подобни простотии. Това е МОЛ. Когато всичко е на едно място. А не тези изпълнения дето им лепват МОЛ, щото е модерно. В момента МОЛ могат да се нарекат само Mall of Sofia и City Center Sofia. Извън София като съм гледал проекти само във Варна и Пловдив ще има истински молове на този етап. Иначе в София мисля, че от това, което имаше изнесено по медиите скоро ще има още 2-3 истински мола.Аз се сещам за Мол Цариградски, на Борис III и за третия не се сещам в момента.
В СЗ наистина е най-европейски, защото там всичко е събрано в бизнес парк, но може би МОЛ не е точно според нашите престави и определенията сега.Там има Технополис, Бриколаж, правят Арена, май и други хипермаркети щеше да има, наред стова може да спретнат и "Витошка на закрито" стил изброените софийски магнити за хора като онзи разказ за Генади...  Засега напомня ХИТ-Практикер "Мдерно предградие".
 Да се сетим какво още има около тези два софийски мола и още няколко абсолютно пренебрегвани- офис площи  Дам, по последните етажи, наред с магазините има офиси  Даже Синеплексите, I-Max-овете и другото кино, че го забравих имат странични оператори.Така че Моловете, освен магазини + забавление са и магазини + супермаркет, магазини + офиси ... Така да добавим и ЦУМ в списъка. Не случайно един от инвеститорите в молове  във Варна е ЦУМ-София, а и така ще се казва- ЦУМ-Варна.Скай Сити си имаха билярд май, така че има забавление
« Last Edit: 14.04.2008, 11:40:08 by difian »