Author Topic: Мнение за форума  (Read 481812 times)

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Re: Мнение за форума
« Reply #2000 on: 16.05.2019, 14:56:46 »
Да ти кажа, винаги, хайде не от създаването на форума, но от 2008 г. насам е имало различни съревнования. Поне по отношение на снимките със сигурност.
Преди всичко форумът няма нужда от очевидни я заяждания, на каквото попаднах преди малко и го цитирам.

Страхотна похвала и поне толкова страхотен последвал диалог, благодаря ви. Мен пък ми е интересно на шофьора бутилката за вода от каква марка минерална вода беше и ако закусва, сладко или солено?

Ето такива мнения са най-вредни за форума. Нищо смислено не се казва, но поради хейтърската основа на изказа на потребителя говорещ с езика на омразата, се пораждат скандали и всякакъв оффтопик.
Мисля, че други хора вече са коментирали, че заяжданията на The Freshmaker заемат огромна част от постовете му.

Питам ви - какво постигна потребителят с този си негов пост? От моя гледна точка - публично избиване на комплекси с несъществени аргументи.
Ако на мен някой пост не ми хареса, то или го докладвам, или просто го подминавам, но не и да го коментирам с мнение оффтопик. Смятайте, щом отделих време да напиша този коментар тук, колко много ме е възмутил. И то не заради мен, аз какви ли не обиди съм отнесъл за 13 години във форума, а заради сравнително новият потребител.
« Last Edit: 16.05.2019, 15:25:45 by emo »
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #2001 on: 16.05.2019, 15:19:29 »
Емо, малоумно и махленско е някой да хвали друг, че дънело радио в тролей. Но хайде, този някой е още млад и му се струва ОК. Да му отговаря обаче уж зрял индивид, с въпрос ама кое било радиото, и то съвсем насериозно, и то не за друго, а защото било важно на НЕГО дали щяло да му хареса радиото, е наистина малоумно. А по повод избиването на комплекси, точно ти да говориш точно по тази тема, след като за да ти се угоди точно на теб на хатъра целият градски транспорт се сдоби с парцали във вид, който лично на теб да ти допада, моля ти се, не е сериозно.

П.С. в темата ти отговорих поне с ирония, но тук ти отговарям на тона. Ни най-малко не ме интересува какво мислиш за мненията ми, блокирай ме и няма да ги виждаш и ето - готово. Но като човек, многократно доказвал, че съди за света единствено по своята си камбанария, моля ти се не си позволявай да ме съдиш, още повече когато именно ти си започнал разводняването на дадена тема.
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #2002 on: 19.05.2019, 12:48:10 »
Да ви кажа, на мен най-много ми липсва приятелският и неформален тон, с който си говорехме в началото. Като преглеждам стари теми от форума (2006-2007г.), имам чувството, че сме били други хора направо. И нормално, аз съм бил на 15, сега гоня 30, но фактът, че не толерираме това, което ние самите сме били, и показателен.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline T_4

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #2003 on: 20.05.2019, 01:08:33 »
Да ви кажа, на мен най-много ми липсва приятелският и неформален тон, с който си говорехме в началото. Като преглеждам стари теми от форума (2006-2007г.), имам чувството, че сме били други хора направо. ....
Да, така си беше - бяхме млади и много от мненията са доста налудничави, особено в раздел "Идеи". Преди време и аз разглеждах старите теми и направо ме хвана срам какви съм ги писал, но човек се учи и затова се присъединявам към призива за повече толерантност към новите потребители.

Може би се пише по-малко, защото има и други платформи за общуване. Когато беше създаден форумът Фейсбук не беше популярен и Инстаграм не съществуваше, така че форумът, заедно с официалния на СКГТ, беше едно от малкото места, където хора, интересуващи се от градски транспорт можеха да общуват във виртуалното пространство.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2004 on: 21.05.2019, 19:55:56 »
Вие ако смятате Фейсбук за нещо сериозно.....не е нищо повече от една клюкарница и място за губене на време и хайлязи...В България докато бях и зам. системен администратор, го бяхме забранили, понеже хората по цял ден...нали се сещате....Лошото е, че има и много полезни неща, които няма как да бъдат намерени другаде - никой не иска да прави сайтове, да плаща за хостинг, домейн и т.н. Аз например честно си казвам, че нямам фейсбук акаунт....
« Last Edit: 21.05.2019, 22:11:28 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #2005 on: 21.05.2019, 20:18:21 »
Фейсбук в момента има огромно влияние върху масите, колкото и клюкарски характер да има. Това са неща, които или се приемат каквито са и се ползват пълноценно, или се изпада от класацията.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2006 on: 22.05.2019, 17:49:43 »
Когато е разработен в ЦЕРН протоколът http идеята е била да има милиарди начини , които да използват протоколът http. И това се е сбъднало. По някакви странни нагласи в момента, хората са решили, че е нужно само една реализация на стандарта - http://facebook.com и с последваща наклонена чера целия свят да прави съдържание. Това не ми допада по ред причини, които са следствие от това. Не ми допада идеята всякакви теми да бъдат модерирани от един и същ екип, защото нещата имат специфика в този свят.
И да - за отрицателните неща сме над световното ниво, за много малко положителни неща обаче, особено където трябва и акъл сме там.

Що се отнася до форума - за мен в мног отрицателен аспект се развиват градските теми извън София и в частност Пловдив, Варна, Стара Загора...
Не е нормално примерно днес, всички медии да гърмят за проблемите на новия булевард "Левски" причинени от проливния дъжд (това са например БТВ, Нова, Дневник, Днес, Свободна Европа и т.н. а във варненския раздел да липсва и бегла информация.
Мълчанието е враг на този форум според мен!
Украйна, победа!

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
« Reply #2007 on: 22.05.2019, 19:40:51 »
Все пак форумът се казва gtsofia.info и е създаден за София, а не gtvarna или друго...
Темите за другите градове е нормално да са празни, защото хората там са по - малко, а и ако съм от Варна едва ли ще търся форум със "София" в името му.
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2008 on: 22.05.2019, 19:48:17 »
То тук читателите на форума с регистрация не са случайни хора, а са редовни негови посетители. Тяхното мълчание е притеснително. Иначе според мен Гугъл отдавна е омаловажил конкретните имена на домейна в потребителския смисъл.
Единици останаха, които да пишат адрес на сайта в адрес бара, вместо в Гугъл.

Също смятам, че причината, поради която малко се пише в темите извън софийските, е че градския транспорт в повечето български региони не е на мода, а имането на автомобил. Поради това става интересен за малко млади хора в намаляващите градове. Тези, които наистина проявяват интерес си намират работа свързана с него.
Обаче страхът от загубата на работа ги кара да не си изразяват публично мнението, освен ако не е чисто свързано с технически въпроси.
« Last Edit: 22.05.2019, 20:44:22 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #2009 on: 02.06.2019, 13:03:14 »
Като човек който преди няколко години редовно пишеше и следеше форума но в последствие се отказах мога да кажа че причината да напусна беше преди всичко именно грубото, безпардонно и високомерно отношение на някои членове на форума към други. Никога не е имало такова към мен самия, нито аз съм си позволявал но лично аз не желая да общувам в нецивилизована и нетолерантна среда.

Не разбирам защо ако някой днес пита на коя улица ще се намира десетата станция по 3тата линия на метрото трябва да му се отговаря че било писано вече на 358ма страница на темата (а актуалната страница е 704та примерно) или защо ако не сложа пълен член трябва да се поправя със червено, подчертано и уголемено. Мисля че колкото повече хора пишат толкова по-добре е за всички, а хората сме различни - умни и глупави, грамотни и не толкова грамотни и поне според мен всеки трябва да получи шанс да участва активно във форума.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2010 on: 03.06.2019, 15:57:09 »
Меко казано е досадно през 2-3 страници да се отговаря на едни и същи въпроси ! Може новите участници да положат малко усилия и да се запознаят с вече обсъждаани проблеми , а не да си мислят, че те в момента са" открили топлата вода" !

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2011 on: 03.06.2019, 16:38:32 »

Не разбирам защо ако някой днес пита на коя улица ще се намира десетата станция по 3тата линия на метрото трябва да му се отговаря че било писано вече на 358ма страница на темата (а актуалната страница е 704та примерно)

Ако така се отговори, няма проблем. Отиваш на съответната страница и четеш. Но в повечето случаи се казва - има търсачка. Е това с търсачката като го прочета ми причернява пред очите.

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
« Reply #2012 on: 03.06.2019, 21:22:13 »

Не разбирам защо ако някой днес пита на коя улица ще се намира десетата станция по 3тата линия на метрото трябва да му се отговаря че било писано вече на 358ма страница на темата (а актуалната страница е 704та примерно)

Ако така се отговори, няма проблем. Отиваш на съответната страница и четеш. Но в повечето случаи се казва - има търсачка. Е това с търсачката като го прочета ми причернява пред очите.
Търсачката, която в повечето случаи е безполезна.
А реплкиката "Има си търсачка, стига си питал"  е любима фраза на един съфорумец, на когото само като видя името и ми става ясно, че ще чета пост, в който се защитава ибис техникът или че за пореден път ще получа полезната информация с въпросната търсачка.
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!

Offline mgt

• Маниак
    • View Profile
« Reply #2013 on: 01.07.2019, 19:04:45 »
Del
« Last Edit: 12.09.2020, 01:43:33 by mgt »

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2014 on: 01.07.2019, 19:29:53 »

Търсачката и не намира всичко. Не знам на какъв принцип работи.

Offline Dimitar155

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #2015 on: 04.04.2020, 17:24:20 »
Има ли някаква опция да не ми излизат непрочетени мнения от определени теми? Знам че има опция за игнориране на раздели, но тя не ми върши работа.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #2016 on: 04.04.2020, 18:40:14 »
Не.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2017 on: 11.09.2020, 12:25:06 »
В последените месеци ярко зачестиха случаите форумът уж за любители на градски транспорт, да се превръща във форум антиградски транпорт, неговите служители и клиенти. Темата за недобросъвестните шофьори е много показателна. Защитават се шофьори на леки коли, обвиняват се водачите от градския транспорт за всичко, включително се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни. Факт е, че голяма част от потребителите вече гледат като шофьори на леки коли и градският транспорт взе да им пречи. Служителите му търпят ежедневни обиди. Тези, на които им пука за градския транспорт са или непълнолетни, или служители, или Ivo и аз.
Отдруга страна, непрекъснато се оплюва по почти всички превозни средства, защото били китайски или турски. ОК, всеки има право на мнение, но това вече идва вповече и обидите са пряко срещу СО, СА, СЕ. Пише се за далавери, нагласени търгове, корупция, но доказателства никъде не се покзват. Всичко това са безпочвени обвинения, които нарушават правилата на форума, но никой нищо не трие. Благун вече се отказа, той поне следеше за спазването на законодателството.
В този пост изобщо не говоря за езика на омразата, личните нападки, двойния стандарт спрямо потребителите. Акцентирам само на горните два проблема.
И мога да заключа с великата реплика моя съименик "С такива приятели на градския транспорт, врагове не му трябват".
« Last Edit: 11.09.2020, 12:27:29 by emo »

Offline mgt

• Маниак
    • View Profile
« Reply #2018 on: 11.09.2020, 14:20:04 »
За мен, изключително безотговорно, инфантилно и наивно е да твърдиш, че:
.... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.
Това са нарушения на ЗДвП, които могат да доведат до ПТП с евентуални тежки последици и в никакъв случай не бих ги нарекъл "дреболии". Законът важи за ВСИЧКИ.
Що се касае до корупционните практики при обществените поръчки на СО, СА и СЕ, едва ли има някой, който си мисли, че всичко е мед и масло.
За справка, виж скандала с подложките на Графа, при който изгоря бушона Крусев.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #2019 on: 11.09.2020, 15:17:36 »
Да си любител на градския транспорт не значи да си кон с капаци и да си затваряш очите за очевидни проблеми. Форумът е за коментиране и изказване на мнение, не за хвалби на СО, ЦГМ и техните служители. Факт е, че има много съвестни служители, има хубави превозни средства и това се споменава, но негативните неща много повече се набиват на очи.

Има и потребители, които постоянно са недоволни от нещо, но те все пак са единици.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София