Author Topic: Мнение за форума  (Read 481810 times)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Мнение за форума
« Reply #2060 on: 29.09.2024, 15:21:20 »
Това, какво казва за себе си съответният потребител, не означава, че е истина - имам предвид за възрастта, професията, местоживеене и т.н. За мен това е един и същ човек, с признаци на шизофрения. Стилът на писане е един и същ. И този "Петър", уж живееше в Младост, ама се беше "озовал" при един инцидент на София-Север, пак със супер подробните си описания като "Васко".

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #2061 on: 29.09.2024, 15:41:31 »
По начина на изразяване и по това, че само един от тях е активен в даден момент и друг се активира веднага, щом предишния бъде ограничен, аз също съм убеден, че всичките са едно и също лице, което или има психични отклонения, или много време за губене (няма работа), или и двете.

Ако на някой му се занимава да търси, може да разрови назад и съм сигурен, че на всичките ще излязат противоречия и в това, което твърдят за себе си. Васко до вчера беше ученик, сега изведнъж е на 27 години със солиден трудов опит за възрастта си.

Според мен, в един интернет форум, плурализмът и свободата на словото не могат да функционират по същия начин, като в останалото публично пространство. Подобни индивиди, чиято единствена активност е да произвеждат шум едва ли ще липсват на който и да е тук, а превъзпитаването им е невъзможна цел, особено ако се касае за медицинско състояние.

Пейчев е гору-долу максимума, който би трябвало да се толерира в това отношение.

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Reply #2062 on: 29.09.2024, 16:47:36 »
По начина на изразяване и по това, че само един от тях е активен в даден момент и друг се активира веднага, щом предишния бъде ограничен, аз също съм убеден, че всичките са едно и също лице, което или има психични отклонения, или много време за губене (няма работа), или и двете.

Ако на някой му се занимава да търси, може да разрови назад и съм сигурен, че на всичките ще излязат противоречия и в това, което твърдят за себе си. Васко до вчера беше ученик, сега изведнъж е на 27 години със солиден трудов опит за възрастта си.

Според мен, в един интернет форум, плурализмът и свободата на словото не могат да функционират по същия начин, като в останалото публично пространство. Подобни индивиди, чиято единствена активност е да произвеждат шум едва ли ще липсват на който и да е тук, а превъзпитаването им е невъзможна цел, особено ако се касае за медицинско състояние.

Пейчев е гору-долу максимума, който би трябвало да се толерира в това отношение.
Всъщност, той не си ли го признава сам това твърдение? Няма нужда останалите да го обвиняваме, че използва няколко акаунта.
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline Bremszylinder

• Начинаещ
  • *
  • Без цилиндри не може!
    • View Profile
« Reply #2063 on: 29.09.2024, 20:19:48 »
Тъй като съм отскоро член на форума, реших да видя може ли да се говори наистина за сходство в стила на писане. Отворих постовете на Васко и почнах да скролвам. Не след дълго стигнах до следния абзац:

Както се вижда на схемата, западните клонове на тези две линии пресичат трасето на маратона - при кръстовището между ул. "Екзарх Йосиф" и бул. "Княгиня Мария Луиза". Виждал съм как става на живо. Там стоят представители на организиторите на събитието и служители на ЦГМ - "Контрол на транспорта". Трамвайте се пропускат, когато няма наближаващи бегачи.

Дежа вю! Нима не четох същото преди седмица? Но все пак можеше да става дума за сходни идеи. Намерих го за сравнение:

Можеше линиите, които пресичат перпендикулярно маршрута на това събитие да бъдат оставени да се движат по редовните си маршрути. и да се направи организация между ЦГМ и организаторите на събитието. На кръстовищата да се постави по един служител от Контрол по транспорта и един представител на организаторите, които да пропускат колите на градския транспорт в моментите, когато няма преминаващи състезатели.

Почти дословно съвпадение! :eek: Използване на едни и същи изрази в една и съща последователност...

Понеже все пак има разлика във времето, ми е интересно как е толкова близко. Стигнах до заключението, че възможностите са следните:

а) Няма никаква промяна в стила на писане за това време

б) Използва някакви готови текстове и ги запълва според случая

Или най-вероятното:

в) за да не се пишат всеки път тези романи наново, просто се копира старото и се променя малко да не е съвсем същото.

Всеки да прави каквото иска с тази информация.
Най-хубавите трамваи в София са T6B5!

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2064 on: 29.09.2024, 21:14:25 »
Мога да дам още десетки примери за мои мнения, които след това по сходен или направо идентичен начин са представени от други хора или са използвани по някакъв начин в реториката на други хора. Но аз винаги съм бил първи и смятам, че моят стил е отличителен. Затова и промених подписа.

Няма да влизам в обяснителен режим. Искам да отбележа нещо, което може би всички пропуснахте или пък аз не успях да го изразя достатъчно добре. От няколко месеца чаках точния момент, в който се навършват 10 години от първият ми пост :D. Успях да пусна вчерашният ми пост само с 3 секунди отклонение :P спрямо точния момент, в който съм пуснал първият ми такъв преди 10 години.

@bdz43r, бях ученик преди 10 години, но времето тече. Вече ще се женя. :) Надявам се, че съм и поумнял за това време. 8)

vasko - оригиналът! :)

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2065 on: 29.09.2024, 21:26:02 »
Наистина ли го търпим 10 години да спами практически без прекъсване, а само с промяна на имената?!
Надявам се, че съм и поумнял за това време. 8)
Съвсем не.
От няколко месеца чаках точния момент, в който се навършват 10 години от първият ми пост :D. Успях да пусна вчерашният ми пост само с 3 секунди отклонение :P спрямо точния момент, в който съм пуснал първият ми такъв преди 10 години.
Дано следващият пост е с не повече от 3 секунди отклонение от 20-годишнината.
« Last Edit: 29.09.2024, 21:27:44 by bdz43r »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #2066 on: 29.09.2024, 22:34:30 »

@bdz43r, бях ученик преди 10 години, но времето тече. Вече ще се женя. :) Надявам се, че съм и поумнял за това време. 8)
Васко, я кажи: ще се жениш или омъжваш!? Казано по друг начин - булка ли си намерил или младоженец? Или най-точно, може ли да споделиш нещо по темата “джендърство”? :)

Извини ме за толкова личния въпрос, ама ти пускам Recapcha-тест за проверка човек ли си, бот ли си, трол ли си… :)

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2067 on: 29.09.2024, 23:04:30 »
Надявам се, ако всичко върви по план, догодина да се оженя за дългогодишната си приятелка, вече моя годеница. :) Между другото, думата "женя се" в българския език и култура се използва и от мъже и от жени. Редовно може да чуем жена, която казва, че ще се жени или се е оженила и т.н.

Намери точния човек :), който да питаш за т.нар. "джендърство". Всеки социолог ще ти каже, че тази дума се използва изключително погрешно. В социалните науки gender означава социален пол или с други думи - това са очакванията, които всяка култура или субкултура има към съответния пол. "Мъжете трябва да са силни и да не плачат", "Жените трябва да са нежни и трябва да се грижат за децата" и т.н. Тези очаквания варират според различните култури по света. За съжаление, този термин се използва много грозно с политически цели, за да може да се мотивират определени маси от хора да подкрепят определени политически идеи/партии чрез всяване на страх към различните. Това е много стар похват в политиката, който се използва и до днес и за съжаление работи добре в полза на тези, които го прилагат. От опита си и разговорите си с толкова много хора, мога да кажа, че единственото противопоставяне на такива грозни практики е образованието. Дори всъщност не самото образование като наличие на диплома за определена степен, ами по-скоро - общата култура. Ако искаме да има някакъв напредък, основната обществена цел трябва да е повишаването на общата култура на всички. Най-смело и отговорно смятам, че това трябва да е приоритет номер ЕДНО! Не е инфраструктура, доходи, данъци и т.н. Тези неща ще дойдат, когато общата обща култура започне да се повишава. За съжалание картинката по този въпрос в Бългалия е много тъжна. :( Както казах вече, като анкетьор съм направил почти 10000 анкети и съм виждал как общата култура прави разликата. Анкетирал съм абсолютно всякакви хора - от представител на ромския етнос без никакво образование до действащ ректор на голям университет в София.
vasko - оригиналът! :)

Offline New_Passenger

• Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #2068 on: 30.09.2024, 15:25:57 »
..Петър ..Васко..Марин и другите.

Направил си е много акаунти през годините и ги разменя според случая, просто е.

Ти пък откъде знаеш? Я си признай :laugh: :laugh: :laugh: :crazy:
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2069 on: 30.09.2024, 16:47:46 »
От както се появи отново "vasko - оригиналът! :)" и започна дискусията за "тях" (многото профили с еднакво поведение) мен ме напъва една мисъл ... Демонстрираното многословие, старание да се отговори на всички реакции на дългите постове, инатлива защита на очевидно грешни заключения и други подобни са характерни за жените. Та ... възможно ли е зад подозираните за еднаквост на поведението профили да се крие дама? В един доминиран от мъже (и момчета) форум да ѝ е неудобно да се заяви като жена за да бъде приета от всички. Знам ли, може пък ...  :neznam:
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2070 on: 30.09.2024, 18:10:10 »
...старание да се отговори на всички реакции на дългите постове, инатлива защита на очевидно грешни заключения и други подобни са характерни за жените. Та ... възможно ли е зад подозираните за еднаквост на поведението профили да се крие дама...

Това и аз си го помислих, тъй като опита превъплащението в женска роля само веднъж, всички останали вариации бяха мъже. Най-логичното е за по-добро прикритие да избере именно противоположен пол от истинския си.

Друг вариант - имаме си работа с особено подобрен и инатлив изкуствен интелект. Тогава всъщност би трябвало да му се разреши да пише само в съответната тема за ИИ в раздел "разни".  :crazy:

Чакаме следващото му "прераждане".  :laugh:
« Last Edit: 30.09.2024, 18:11:41 by fafan »

Offline Kingpin

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #2071 on: 01.10.2024, 08:45:58 »
Добре, администраторите не са ли обърнали внимание дали марина, петър, васко, маско и т.н. не пишат от един и същи IP адрес в даден момент?
« Last Edit: 01.10.2024, 08:49:50 by Kingpin »

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #2072 on: 01.10.2024, 08:57:21 »
Ти как мислиш. С навлизането на мобилните данни дори в една съща стая да са имат различни IPта.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2073 on: 01.10.2024, 10:41:24 »
Възможно е да пишат различни хора зад един NAT. В този вариант се вижда IP на WAN порта на NAT.  :rolleyes:

Offline New_Passenger

• Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #2074 on: 01.10.2024, 12:38:02 »
Сещам се как един потребител го баннали само защото са открили 2 юзърнейма от един и същи айпи адрес, пък то било брат и сестра.
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #2075 on: 01.10.2024, 12:47:01 »
Ти как мислиш. С навлизането на мобилните данни дори в една съща стая да са имат различни IPта.
Не само това, но и така наречените vpn-и, които реално прикриват IP-то и го пращат в друга държава даже. Така че дали пък не е подходящо да се провери за аномалия с IP извън България на тези потребители, които подозираме за множество профили? Това го казвам, защото от телефон, това което прави всяко/Марин и сие си е доста трудно. Да режеш мнения, да разцепваш твоето мнение с други мнения да болдваш конкретни абзаци и тн. Аз предвид, че пиша само от телефон тук знам, че е трудно и избягвам множество цитирания или сложни редакции. Та бих казал че това е писано от компютър, но с инсталиран vpn.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2076 on: 01.10.2024, 12:59:38 »
Windows си има вграден VPN клиент. А и аз в момента пиша от компютър, но с интернет от телефона, така че и това нищо не значи.
Мисля, че няма много смисъл да се ровичка толкова дълбоко.

Offline Kingpin

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #2077 on: 01.10.2024, 17:00:22 »
Всъщност да, като се замисля сигурно затова и няма оправия с интернет троловете.
Но ми стана интересен този потребител с тия безкрайни постове навсякъде и даже прегледах отгоре-отгоре въпросните профили и наистина абсолютно един и същ стил на писане и когато единият спре да пише, друг почва. В крайна сметка може да става дума за човек със сериозен проблем като раздвоение на личността или друго подобно отклонение. При това положение той самият може изобщо да не осъзнава какво прави - многократните регистрации, какво е писал, кога и т.н., в зависимост от това в каква фаза е превключил. За съжаление съществуват такива неща в живота и никой не е застрахован, може например силен стрес да отключи такива заболявания.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #2078 on: 01.10.2024, 17:53:23 »
Имаме си потребители с подобно поведение, но там случаите са различни... В този случаи си става въпрос за професионален трол, използваш шаблони с методично подготвени опорки/отговори. За всичко си имаше подготвени дълги пледоарии... Тези, които вярват в някаква идея пламенно реагират бурно и спонтанно, а не пишат научни дисертации всеки път в защита на всяка запетая и не контрааткуват всяко тире в мнението на противника...