Author Topic: Постоянният контрол  (Read 102511 times)

Offline Пътничка007

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Re: Постоянният контрол
« Reply #60 on: 24.01.2013, 09:45:52 »
Stankos, ако го направи един контрольор (да провери циганите за редовността им в градския транспорт) и само веднъж, може наистина да има такава вероятност, но когато всички си изпълняват съвестно служебните задължения и именно - служебните, а поведението не е лично отношение, според мен е малко вероятно да станат саморазправи. В настоящия случай, аз мога да го приема като дискриминация към мен, лично отношение към мен, защото мен винаги ме проверяват и никога, ама никога, не са му пускали "гратис" (1 или 2 пъти до сега ми се е случвало да съм нередовен пътник).

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #61 on: 24.01.2013, 09:55:28 »
Истината е , че хората ги е страх от саморазправа ! Сега ще ги свали , а дали няма да я причакат на следващия курс и да я пребият !
Това е плод на дългогодишно претупване на контрольорската дейност, трябва да има система за контрол която да не може да се преодолее, контрольора се страхува от саморазправа с основание, но това става защото въпросният контрол години наред е бил недостатъчен, пътниците са станали нахални и самонадеяни да си отстояват "правото" да пътуват гратис вместо да знаят, че винаги когато пътуват с превозно средство на градския транспорт да го правят със съзнанието, че трябва да си платят тази услуга.
Stankos, ако го направи един контрольор (да провери циганите за редовността им в градския транспорт) и само веднъж, може наистина да има такава вероятност, но когато всички си изпълняват съвестно служебните задължения и именно - служебните, а поведението не е лично отношение, според мен е малко вероятно да станат саморазправи. В настоящия случай, аз мога да го приема като дискриминация към мен, лично отношение към мен, защото мен винаги ме проверяват и никога, ама никога, не са му пускали "гратис" (1 или 2 пъти до сега ми се е случвало да съм нередовен пътник).
Да вярно е и това, проява на непрофесионализъм е да се проявява малодушие към братята, всъщност така ние ги правим все по-голяма заплаха за обществото и неговата организация и имидж, помагаме им да станат още по-нахални и още по-самонадеяни, порочен кръг.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #62 on: 24.01.2013, 11:13:38 »
Това няма да е така , ако проверяващите са сигурни в бързото съдействие на полицията !

Offline T_4

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #63 on: 24.01.2013, 13:01:03 »
Аз пък предлагам да се викне телевизия, която да заснеме със скрита камера как се "работи" в А42. На ваше място бих избрал 47-49 вместо да се занимавам с поредните абсурди в държавата.
Полицията ме съмнява да направи нещо ефективно, тъй че не е ясно колко е добре да се вика.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #64 on: 24.01.2013, 13:34:46 »
Тук подозирам, че има някаква история с Карат, когато 42 беше в конектика имаше много контроли, а в Люлин 8 никакви, а сега сигурно е обратното(нямам наблюдения в конектика с 47, 48 и 49 без 42). Отделно, че в на МС "Сливница" винаги си е имало повече контроли.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline Пътничка007

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #65 on: 24.01.2013, 14:23:05 »
Благодаря за отговорите! Имам възможност да използвам всички № автобуси от Банкя за Люлин, но линия 42 се обслужва от сравнително чисти и здрави автобуси и затова ползвах тях и сега след смяната на трасето-пак е така. А по старата линия на 42, където сега са № 47, 48 и... са много мръсни и остаряли машините. Често ми се налагаше, след пътуване с тези номера автобуси, да си давам връхните дрехи на химическо и др. подобни. Самата ситуация е някак абсурдна - имам възможност да ползвам полкова много обществен превоз - вкл. и 2 маршрутки и влакче, а нищо не е нормално. Разписанието на влака го промениха и е адски неудобно. Но явно човек не трябва да е максималист. Ще "мижим" и ще пътуваме с каквото ни дойде... Лек ден Ви желая на всички, които отделиха от времето си да ме уважат с внимание.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #66 on: 24.01.2013, 17:33:33 »
Аз пък предлагам да се викне телевизия, която да заснеме със скрита камера как се "работи" в А42. На ваше място бих избрал 47-49 вместо да се занимавам с поредните абсурди в държавата.
Полицията ме съмнява да направи нещо ефективно, тъй че не е ясно колко е добре да се вика.
И какво ще снимат с тази скрита камера ??? Полицията и обществото не може да се справи с циганите, ние сме тръгнали на контролите да разчитаме да ги оправят. Хайде малко по-сериозно. Проблемът е национален и не касае само пътниците в 42!!! И другото, като сте толкова взискателни към контролите, представете си, че има контрола, която иска да провери тумба цигани, вие ще се отзовете ли като гражданин (единица) на страната на контрольора (единица) срещу тумбата (двайсет) .... 99% няма

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #67 on: 25.01.2013, 02:09:27 »
Напълно съм съгласен, че всеки и права, както и задължения, т.е. неправилно е ромите да се возят гратис. В никакъв случай не бива да се спира автобус повторно, за да слизат нередовни пътници. Който е нередовен, да бъде помолен да слезе на следващата спирка. Има разписания, има време, което трябва да се спазва, на определен брой минути шофиране се полага почивка. Сега тази почивка я няма в доста от курсовете, защото автобусите закъсняват (прекалено са препълнени), попадат в трафик. Докато не се отпусне една целодневна кола по А42, не може да се подобри обслужването.
Хубаво е да има поне един път дневно и общинска полиция, щом контрольорите ги е страх от саморазправа.
------------------------

Offline T_4

• View Profile
« Reply #68 on: 25.01.2013, 13:22:19 »
И какво ще снимат с тази скрита камера ??? Полицията и обществото не може да се справи с циганите, ние сме тръгнали на контролите да разчитаме да ги оправят. Хайде малко по-сериозно. Проблемът е национален и не касае само пътниците в 42!!! И другото, като сте толкова взискателни към контролите, представете си, че има контрола, която иска да провери тумба цигани, вие ще се отзовете ли като гражданин (единица) на страната на контрольора (единица) срещу тумбата (двайсет) .... 99% няма
Ти ще се отзовеш ли?
А сега по темата - по-скоро идеята е да се стимулира МВР да си върши работата, а не да се топят контрольорите. Като има акции 2-3 месеца, братята ще отучат да се возят гратис. За мен беше грешка нови и хубави автобуси да се пращат по линия с такъв маршрут. Същата история важи и за А10, а предполагам и А14.
Само после ЦГМ да не ми излизат с това, че случителите им не дискриминират - ако е възрастен човек с изтекла за ден карта, веднага ще направят проблем (ставал съм свидетел на това в А83).

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #69 on: 25.01.2013, 15:29:19 »
Навярно не си схванал идеята на поста ми, въпросът беше реторичен, не е необходимо да му отговаряш с друг въпрос. А проблемът с циганите е национален и не са контрольорите хората, които ще ги вкарат в правия път, пък ако ще и CNN да дойде да ги снима. Не е проблемът и в акциите, а е невъзможността да се съберат вземанията...
« Last Edit: 25.01.2013, 15:31:09 by Repcho »

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #70 on: 25.01.2013, 18:16:44 »
А14 минава и през Кривина, Казичене, Бусманци, Враждебна където преобладава българското население за разлика от катуните Миленков и Абдовица обслужвани от А10. Също и сегашния 42 минава през Иваняне с българско население, процентът мангали във Филиповци е значително по-нисък отколкото около Гара Искър.  :)

Offline T_4

• View Profile
« Reply #71 on: 26.01.2013, 13:32:05 »
Навярно не си схванал идеята на поста ми, въпросът беше реторичен, не е необходимо да му отговаряш с друг въпрос. А проблемът с циганите е национален и не са контрольорите хората, които ще ги вкарат в правия път, пък ако ще и CNN да дойде да ги снима. Не е проблемът и в акциите, а е невъзможността да се съберат вземанията...
Добре, извинявам се, ако мнението ми е прозвучало остро. Просто във форума няма как да се разбере интонацията.  :rolleyes:
Не знам как може да се реши този проблем, но е сериозен и трябва в някакъв момент да се вземат мерки. Като най-логична ми се вижда отрязването на всякакъв транспорт от квартали с гратисчии.

Offline Tisho

• Маниак
    • View Profile
« Reply #72 on: 27.01.2013, 23:18:09 »
То само по нея линия да съществуваше този проблем... преди няколко дена пътувах в 7019 по 90 и след Долни Богров по малките спирки на Ботевградско се качваха сума ти селяни, цигани, работници, всякакви и поне 5 пътника имаше, които бяха нередовни, нямаха пари, не си взеха билет и нямаше ефект от жената с "постоянният контрол" и никой не се разправяше с тях и не ги свали... :angry:
В 0135 СН - уникалният автобус на Варна!
Фен на швейцарските автобуси MAN 10.190 HOCL / Lauber, MAN SG280H, SL200, NL202, NG272, Lion's City, MB O305/G/Heuliez, Conecto/G, Citaro/G, нови возила, електробуси, тролеи, трамваи, метро и влакове.

Почивай в мир, Тони!

Ама О405 са много грознииии

Offline Svetoslav

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #73 on: 28.01.2013, 11:18:11 »
Надявам се с постоянство да се изкорени порочният навик у "тарикатите", че в градския транспорт се пътува гратис. Скорошните ми впечатление от линия 117 са, че доста повече хора са редовни в сравнение с преди началото на акцията и продажбата на билети би трябвало да е нараснала драстично. Има си обаче и доста нагли типове, които все още пътуват гратис. Чух проверяваща служителка да си говори в автобуса с пътничка, като и обясняваше, че имало наглеци, които се качват, отказват да си купят билет и си се возят до желаната спирка, като жената няма как да ги свали на сила. Обясни, че е звъняла на линейните, да отидат и да го глобят, но е получила само заплахи от гратисчиите, които или са слизали предварително, за да не ги хванат, или докато дойде тяхната спирка си се возели, защото няма как толкова бързо да дойдат линейните. Аз самият станах свидетел наскоро, как проверяващият(този път мъж) се разправяше с двама нередовни келеши и онези слизайки му отправиха заплахи за саморазправа в най-скоро време. Много нагли и противни същества са това :angry: :angry: :angry:

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #74 on: 28.01.2013, 11:43:11 »
Ето това са опасни хора. Не са само циганите нагли гратисчии. А наскоро един човек ми каза, че пътува вече 98 от Симеоново, вместо с67, защото в 67 има постоянен контрол.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Kingpin

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #75 on: 28.01.2013, 13:56:58 »
Когато доходите на хората се вдигнат, започнат да се глобяват всички нередовни без значене какъв етнос са и когато цената на билета оправдае качеството на предлаганата услуга, тогава ще намалеят гратисчиите.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #76 on: 29.01.2013, 09:33:02 »
Е, не може винаги доходите да са оправдание. То че много хора са го закъсали яко и трудно намират пари за нормално ядене, или за траспорт до работата е така , ама поне като дойде постоянния контрол да си купуват билет, вместо да се правят на интересни. Няма как да се подобри каческтвото, ако не се увеличи събираемостта, не сме толкова богат град, че да може ГТ да се издържа само от данъците ни.

Аз за това дадах идея някъде, ако наистина от глоби се събират 300-400 000 годишно, с тия пари да се купува един чисто нов автобус, най-новото поколение луксозно изпълнение, да се пуска точно по тия проблемни линии, и вътре да има сложени надписи" ако всеки ден започнете да си плащате за услугата ще имате постоянно такова обслужване" Може би нещо такова би подействало много възпитателно и хората биха се замислили.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #77 on: 29.01.2013, 10:23:12 »
Ами то се събират тези пари и отиват за нови возила, но не за автобуси, а за Volkswagen Phaeton.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #78 on: 29.01.2013, 10:55:39 »
Решението на ситуацията е повече и по-разнообразни карти. В момента цената на единичния билет не е много - 1лв/0.80лв, обаче нямаш почти никакъв избор на карти. Докато в моя град единичен билет е 2.85 Евро, но пък има дневна карта 7 Евро, дневна карта без пиковите часове 5.60 Евро, дневна карта за група до 5 души 14 Евро, тридневна карта, тридневна групова карта, петдневна карта, седемдневна карта, седемдневна карта без пиковите часове, месечна карта.......ще взема да забравя някоя  :) Мисълта ми е, че тези карти се изплащат спрямо единичния билет много бързо, докато в София изобщо не е така.

Според мен трябва задължително да се експериментира понижаване цената на картите, за сметка на единичния билет.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #79 on: 29.01.2013, 11:12:21 »
Надявам се такова разнообразие да се случи след въвеждане на единната система за електронно таксуване . Столична община обаче не дават признаци да мислят по въпроса .