Author Topic: Трамвайни трасета  (Read 1141768 times)

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Трамвайни трасета
« Reply #720 on: 01.07.2010, 23:26:24 »
Да бъдем реалисти - смяташ ли, че трева по трасето ще оцелее?
Аз лично си представям Дондуков като класически булевард (справка - Прага)

Така булеварда ще си върне класическия облик и с малко баране по фасадите и с една хубава реновация и осветление на Операта всичко ще светне - без модернизми, без дивотии и с оптимизиран трамваен транспорт...

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #721 on: 01.07.2010, 23:42:53 »
Да бъдем реалисти - смяташ ли, че трева по трасето ще оцелее?
Защо да не оцелее, мисля че и ти си на мнение, че по релсите не трябва да има пешеходци, както вече казахме трасето трябва да бъде автономно със заграждения. Така табелите "Не газете тревата!" ще имат двоен ефект :)
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #722 on: 02.07.2010, 08:41:29 »
Това с моравата и релсите мога да си го представя единствено по Витошка !
По отношение на Дондуков , за да  имаме що годе  нормално движение би трябвало да се забрани изцяло паркирането и спирането по булеварда ! Което както виждаме от Ботев е не възможно да се случи , една спряла кола затапва движението по целия булевард ! Това ме довежда до следния извод : По - добре е трамвайното трасе да е до тротоарите ! Имам в предвид по Дондуков !

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #723 on: 02.07.2010, 10:22:44 »
Защо да не оцелее, мисля че и ти си на мнение, че по релсите не трябва да има пешеходци, както вече казахме трасето трябва да бъде автономно със заграждения. Така табелите "Не газете тревата!" ще имат двоен ефект :)

Просто мисля, че на Дондуков му трябва класическа визия (без модерни дизайнерски решения), а тревата ще бъде омазана с масло, ще бъде неподдържана.
Нямам нищо против трасета с тревата, но тяхното място е на други метса - като Евлоги Георгиев, новите трасета, Възраждане и т.н.

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #724 on: 02.07.2010, 11:28:58 »
Там някаква магия ли ще ги спаси от маслото? :Р
Според мен с нашите трамваи това е неприложимо. Трябват някакви като от чешката снимка.

Която бтв е брутална! Ако Дондуков някога изглежда така, ехеее
Това ми направи най-силно впечатление в "Източни пиеси", колкото ужасно грозен е Дондуков. Някакси имах по-романтична представа за него  :D

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #725 on: 02.07.2010, 20:36:39 »
Все едно, че няма релси..

Offline tokssi

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #726 on: 02.07.2010, 20:46:16 »
Те така са го асфалтирали ,че чак има и на релсите асфалт!Аз се чудя кой им е позволил да работят това?  :angry:
« Last Edit: 02.07.2010, 20:48:41 by tokssi »

Offline abs111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #727 on: 02.07.2010, 20:47:31 »
"асфалт" ;)

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #728 on: 02.07.2010, 20:49:16 »
Те така са го асвалтирали ,че чак има и на релсите асвалт!Аз се чудя кой им е позволил да работят това?  :angry:
AсФалът по коловоза после се маха. Обясни ми, как да асфалират, без да засегнат улея?

Offline tokssi

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #729 on: 02.07.2010, 20:51:05 »
Ами ще внимават няма да леят асфалт на всякъде!

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #730 on: 02.07.2010, 20:57:26 »
А, така, ама завърши 8-ми клас и после давай съвети как се асфалтира. Трамваите ще тръгнат и ще има, по какво да минават!
« Last Edit: 02.07.2010, 23:45:28 by difian »

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #731 on: 02.07.2010, 21:01:33 »
А къде е бордюра и единия ред плочки на втората снимка и защо не са си прибрали палета от третата? А за селяните с джипа и колата е трябвало да удължат колчетата.
« Last Edit: 02.07.2010, 21:04:56 by giorev »
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #732 on: 02.07.2010, 21:31:44 »
Е то сигурно е имало колове там, но са пречели.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline BATMOON

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #733 on: 02.07.2010, 23:20:59 »
А, така, ама завърши 8-ми клас и после давай съвети как се асфалира. Трамваите ще тръгнат и ще има, по какво да минават!
   Някои хора настояват да се излагат, независимо от статута си и големите си претенции.
   В кой клас са ви асфалирали?
   Уважаеми, освен уикипедия, която не е и няма претенциите за точност, има едни неща - казват им книги. Да сте чували?
НА КРИВАТА РЕЛСА, ПАНТОГРАФЪТ Ѝ ПРЕЧИ

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #734 on: 02.07.2010, 23:44:51 »
Т-то на клавиатурата ми прави проблеми тези дни, редактирах си не веднъж мнения, но не виждам в това причина за подобно заядливо държание! Обясни ми, какъв ти е проблемът дирекно, защото иначе е гнусно и тъпо.  ;)

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
« Reply #735 on: 03.07.2010, 00:20:39 »
Да бе, дори и тук има хора.
.....

Тези тук само изказват мнение  :argue:, което не е от значение за решенията на СО.
Там има Някой много силен човек  :bb: и той си урежда въпроса тихомълком.

Можем само да поздравим този човек. Трамваите по Витошка нямат място, особено при положение, че могат да бъдат заменени с трасе Съд. Палата- Христо Ботев - Патриарх Евтимий(Скобелев) ..

Offline BATMOON

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #736 on: 03.07.2010, 22:41:51 »
Т-то на клавиатурата ми прави проблеми тези дни, редактирах си не веднъж мнения, но не виждам в това причина за подобно заядливо държание! Обясни ми, какъв ти е проблемът дирекно, защото иначе е гнусно и тъпо.  ;)
   Благодаря.
НА КРИВАТА РЕЛСА, ПАНТОГРАФЪТ Ѝ ПРЕЧИ

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #737 on: 13.07.2010, 13:07:26 »
Ето и обещаната извадка от Нормите ..., която се отнася до секционните изолатори:

„Общи технически изисквания за контактни мрежи за градски електрически транспорт”, Столична община, София 1999 г.

.......................
Глава 3. Изисквания към контактната мрежа
..................
   3.9. Специални части в контактната мрежа
..................
   3.9.22. Секционните изолатори в трамвайната и тролейбусна контактни мрежи трябва да бъдат монтирани в прави, хоризонтални части от трасетата. В отделни случаи, при ограничени пътни условия, се допуска те да бъдат монтирани в криви участъци с радиус на кривата – не по-малък от 100 m и в наклони не по-големи от 20 ‰ за трамвайни и 30 ‰ – за тролейбусни линии.
   Секционните изолатори трябва да се монтират в места, където е възможно движение по инерция (преди спирки, преди криви участъци от пътя и т.н.). Там където това е невъзможно, трябва да бъдат монтирани секционни изолатори с дъгогасене.
   Във верижните контактни мрежи, в мястото на монтиране на секционни изолатори в контактния проводник трябва да бъдат врязани опъвателни изолатори и в техните носещи въжета.
   3.9.23. Секционните изолатори трябва да бъдат монтирани по оста на пътя. Допускат се странични измествания от оста на пътя не по-големи от ± 100 mm.
   3.9.24. Полимерни изолиращи елементи, включвани в конструкции на секционни изолатори трябва да отговарят на изискванията за изолатори в контактните мрежи, включително и за искро- и трекингоустойчивост.
   3.9.25. Проводниците, в които за врязани секционни изолатори, трябва да бъдат осигурени срещу падане при повреда (скъсване) на секционния изолатор чрез двойно закрепване.
   3.9.26. При всички секционни изолатори трябва да бъдат монтирани секционни разединители или те да бъдат комплектувани с изолирани, разглобяеми гъвкави електрически съединения за шунтиране.
   Типът на секционните разединители и сечението на монтираните към тях проводници трябва да съответстват на максимални работни токове, а тяхната динамична и термична устойчивост да гарантират безотказната им работа и при максимални токове на късо съединение в контактната мрежа.
   3.9.27. Всички видове преходни възли на въздушни междини на анкърните полета на трамвайни и тролейбусни контактни мрежи трябва да бъдат монтирани на носещи устройства.
   3.9.28. Хоризонталното разстояние между проводниците във въздушните междини трябва да бъде 100 mm.
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #738 on: 13.07.2010, 14:15:57 »
Абсурдно разположени са и изолаторите на кръстовището на Алабин и Витоша .Там многократно са оставали трамваи на изолаторите .
Вместо по два от двете страни на Витоша са набутани 8 изолатора , от които 4 в кривите. И ако това не е абсурд - здраве му кажи .

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #739 on: 13.07.2010, 15:05:50 »
Абсурдно разположени са и изолаторите на кръстовището на Алабин и Витоша .Там многократно са оставали трамваи на изолаторите .
Вместо по два от двете страни на Витоша са набутани 8 изолатора , от които 4 в кривите. И ако това не е абсурд - здраве му кажи .

Там е временно ...
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.