Author Topic: Наземен транспорт до Летище София  (Read 114765 times)

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Наземен транспорт до Летище София
« Reply #420 on: 02.10.2026, 23:44:50 »
Не знам кой си мисли, че единични автобуси по 84 са добра идея? Та те са претъпкани

.. Могат да се пуснат двуетажни, затова и беше предвидена линия Х84.

Нали щяха да доставят още седем двуетажни автобуса?

Тези планове са на трупчета в момента, досущ като вече доставените двуетажни.  :rolleyes:

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
« Reply #421 on: 03.10.2026, 06:32:25 »
Проблем със преминаването на съчленен автобус по терминалите няма. Просто няма достатъчно съчленени автобуси.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #422 on: 03.10.2026, 11:50:58 »
Пускали са съчленени по 84, няма проблем с минаването им оттам. Но не мисля, че има пътникопоток за съчленени, по-скоро може да се добави една кола и да се съкрати интервалът, особено уикенда.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #423 on: 03.10.2026, 14:28:16 »
Автобус до летище на 20 минути интервал си е кощунство, но ето че при нас са възможни такива гаври с пътниците. През делничните дни също не е идеално.

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #424 on: Yesterday at 17:19:02 »
Нека бъдем честни, 84 е предимно за Терминал 1, до Терминал 2 огромното мнозинство пътници пътуват с метро. (освен тези, живеещи в непосредствена близост до спирка на 84). 10 минути делник и 15 минути празник е ОК като интервал за мен.
Освен това може маршрутът да е Център-Т1-Т2(крайна спирка с почивка за водачите)-Т1-Център. Така ще може да се обяви безплатно пътуване в споразумение с летището и да се отървем от шатъла.  Последният път като пътувах с 84 до летището, около 10 човека (от общо 15 в автобуса) слезнаха на р-т Александрия и изминаха разстоянието до Т1 пеша. Единствено трябва да се обособи нова спирка на Т1 (може би там, където сега спира Шатъла) и да се сложат ясни обозначителни табели.
Най-лесното, ефективно и щадящо финанси решение е елементарно - разтегляне на разписанията, намаляване на средната скорост на придвижване и свеждане до минимум ролята на GPS-и, говорещи автобуси, табла и всякакви подобни електроники, които само утежняват основните процеси.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #425 on: Yesterday at 17:29:49 »
... Така ще може да се обяви безплатно пътуване в споразумение с летището и да се отървем от шатъла.  ...

Защо трябва да осигуряваме пък сега на концесионера и безплатен междутерминален транспорт за наша сметка, не стига че получи цяло летище без пари и не си плаща таксата?

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #426 on: Yesterday at 18:35:00 »
Къде пише, че трябва да е за наша сметка... нали за това съм написал "в споразумение с летището". Пък и дори и да е за наша сметка, ЦГМ едва ли ще загуби пари, понеже 90% от хората в шатъла след това се прекачват на метрото.
« Last Edit: Yesterday at 19:22:46 by Chezare »
Най-лесното, ефективно и щадящо финанси решение е елементарно - разтегляне на разписанията, намаляване на средната скорост на придвижване и свеждане до минимум ролята на GPS-и, говорещи автобуси, табла и всякакви подобни електроники, които само утежняват основните процеси.

Offline T_4

• Нямам спирка
    • View Profile
А84 в момента е доста по-добре от положението с А84 и А184. Не мисля, че има смисъл от обиколки между терминалите. Евентуално може да се смени посоката на въртене и да ходи до Терминал 1 първо, после до Т2. Все пак до втория има и метро, а на връщане се бърза по-малко обикновено. Интервалът в делник е приличен, може би в празник трябва да се подсили до 15 мин и да се пуснат три нощни коли на 24 минути.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775