Author Topic: Градски и жп транспорт в Хърватия  (Read 205846 times)

Offline kernel32

• Запален по ГТ
  • Fail!
    • View Profile
Re: Градски и жп транспорт в Хърватия
« Reply #340 on: 08.11.2008, 21:59:47 »
... с удоволствие и нетърпение чакам да видя колко пъти ще се удължи срокът. Някъде в темите за трамваи съм посочил трасета, които са за ремонт - т.е. 70%от трасетата.
Това отношение към проблема никак не е хубаво, и на никого няма да помогне. Не искам да те критикувам, но наистина е така. Интересно колко ли време ще продължи тогава ремонта на Стамболийски, днес като минавах от там забелязах, че доникъде не са я докарали, само са разровили улицата, а релсите ми се струват по-изкорубени и от преди. Но пък по Симеон зад кино Арена (по ТМ 3) е много по-страшно.

забелязах вълнообразно износване на релсите на България и Черни връх.
Това защо се получава, заради колите ли?

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #341 on: 08.11.2008, 23:34:09 »
... с удоволствие и нетърпение чакам да видя колко пъти ще се удължи срокът. Някъде в темите за трамваи съм посочил трасета, които са за ремонт - т.е. 70%от трасетата.
Това отношение към проблема никак не е хубаво, и на никого няма да помогне. Не искам да те критикувам, но наистина е така. Интересно колко ли време ще продължи тогава ремонта на Стамболийски, днес като минавах от там забелязах, че доникъде не са я докарали, само са разровили улицата, а релсите ми се струват по-изкорубени и от преди. Но пък по Симеон зад кино Арена (по ТМ 3) е много по-страшно.

забелязах вълнообразно износване на релсите на България и Черни връх.

Какво отношение ? Човекът просто е реалист, факт е, че Ботев го претупаха (нито тротоари правиха, нито осветление, дори колчета по тротоарите няма), Стамболийски ще го видим, но не съм оптимист, което се отнася и за целия град при това управление

Offline T_4

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #342 on: 09.11.2008, 00:16:04 »
Днес и аз се повозих на 2282 от Македония до Журналист. Останах много доволен - контрольорките бяха много любезни и даваха информация за мотрисата на всички, които питаха и ватманът периодично съобщаваше маршрута по уредбата( " Трамваят продължава направо до пл. Журналист по ул. Граф Игнатиев";" пл. Журналист, трамваят се връща посока Бъкстон"). Обслужването беше на европейско ниво!!! Всички пътници много се радваха, когато се качваха и съжаляваха, че е само тестов трамвая. Някои дори останаха за още едно кръгче. Отностно друсането: не бих казал, че е проблем. В никакъв случай не друса повече от местните трамваи, но когато си седнал чувството е много странно. Разминахме се с 803 и 2022 и изглеждаха като танкове :) Разбира се водачът не пропусна да изюрка мотрисата от ВИАС до Журналист :) Единствена ми забележка е, че отидох в 18.12 на Македония и нищо не мина до ~18.30, когато Кончар-а се появи от Р.паметник, което тотално противоречи на разписанието.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline kernel32

• Запален по ГТ
  • Fail!
    • View Profile
« Reply #343 on: 09.11.2008, 01:50:09 »
... когато Кончар-а се появи от Р.паметник, което тотално противоречи на разписанието.
Обаче пък момента на появяването е много як :P

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #344 on: 09.11.2008, 02:45:11 »
Трамваят се тресе единствено по Графа, което ще рече, че просто трасето е скапано. По Борис и Хр. Смирненски вози доста приятно.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #345 on: 09.11.2008, 10:20:03 »
Някой знае ли дали днес е на линия?

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #346 on: 09.11.2008, 12:56:48 »
Днес трамваят не е налиния - ще му правят профилактика.

Иначе изобщо не вярвайте на разписанието - казах ви, че не се спазва, т.к. курсът е малко по-кратък, а пък и ватманите ги е страх да избиват закъсненията изобщо. Така, че е нормално в 18:30 вече да е с 30-50 мин. заскъснение.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #347 on: 10.11.2008, 01:11:40 »
А трамваят става и за линия 2.
Струва ми се, че трасето при гробищата няма да му се отрази добре. Дано да хванат и да ремонтират и там релсите.

Ivan_ZG

• Guest
« Reply #348 on: 10.11.2008, 18:40:31 »
И кво направили са некав трамвай и се кефат.Тъпи хървати!
:) Pozdrav svima, žao mi je da mi je baš ovo prvi post. :(

Mislim da su neki preozbiljno shvatili komentar nekog anonimnog idiota, ne znam zašto se toliko uzbuđujete, na internetu ima toliko uvredljivih gluposti o bilo kojem gradu, državi, narodu ili rasi, i stvarno nema smisla ni raspravljati o tome na forumu kojega taj idiot niti nije član, a kamo li reći općenito "tupi Hrvati" zbog takvih stvari!

In English (so I wouldn't be misunderstood)
:) Hi everyone, I'm sorry this is my first post... :(

I think some have taken this comment by an anonymous idiot too seriously, I don't know why did you get so excited about it, internet is filled with all kind of offensive nonsense about any city or state, nation or race, and there's really no point in discussing it on a forum that this idiot isn't a member of at all, let alone say "dumb Croats" because of something of the sort!

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #349 on: 10.11.2008, 19:25:15 »
Nice point, Ivan! Please note that the people who "overreacted" this way are not among the most active members of this forum, and I guess they did not think much over their posts. I'd also like to join my fellow forumers in expressing my good impressions, indeed my admiration of the nice modern tram that your city has sent to Sofia for assesment. We all ask ourselves: why, why such a thing cannot be made in Bulgaria? Congratulations!

Не съм съгласен, че София заслужава коментара за конския впряг, все пак градът не е само трамваи. Но въпросното анонимно мнение не е основание да слизаме на нивото на неговия автор. Знаеме си проблемите и недостатъците, но нека да не си правиме допълнителна негативна реклама!
« Last Edit: 10.11.2008, 19:59:18 by Vladislav »

Offline naster1

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #350 on: 10.11.2008, 22:48:33 »
И кво направили са некав трамвай и се кефат.Тъпи хървати!
:) Pozdrav svima, žao mi je da mi je baš ovo prvi post. :(

Mislim da su neki preozbiljno shvatili komentar nekog anonimnog idiota, ne znam zašto se toliko uzbuđujete, na internetu ima toliko uvredljivih gluposti o bilo kojem gradu, državi, narodu ili rasi, i stvarno nema smisla ni raspravljati o tome na forumu kojega taj idiot niti nije član, a kamo li reći općenito "tupi Hrvati" zbog takvih stvari!

In English (so I wouldn't be misunderstood)
:) Hi everyone, I'm sorry this is my first post... :(

I think some have taken this comment by an anonymous idiot too seriously, I don't know why did you get so excited about it, internet is filled with all kind of offensive nonsense about any city or state, nation or race, and there's really no point in discussing it on a forum that this idiot isn't a member of at all, let alone say "dumb Croats" because of something of the sort!

Don't worry Ivan. We have our own breed of idiots on the news.bg portal for example and if someone starts to take them seriously he will end up thinking that Bulgaria is a land just full of idiots.

I read these comments from a fellow croatians like you on another forum and i tend to agree with them.

You are taking the whole thing much too seriously... There are all kinds, shapes and sizes of frustrated idiots posting comments on our news portals. The logic of this genious is quite simple:
1. Croatia is a crap country...
2. ...thus everything Croatia produces is also crap...
3. ...and anyone thinking that a Croatian product is actually good must be living in a country that's even crappier than Croatia...

You shouldn't take those comments seriously, I lose a year of my life every time I try to read the comments on the news portals... Therefore I don't do it... Ususally, a bunch of idiots, often the same people all the time...
« Last Edit: 10.11.2008, 22:51:33 by naster1 »

Offline BATMOON

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #351 on: 12.11.2008, 08:26:08 »
Ето ви една идея за тема:
"Защо нямаме нови трамваи"
А във връзка с "хърватина" - причини за да няма поръчка:
1. Липса на трасета по които да се движи безаварийно и безконфликтно.
2. Конфликт на интереси във връзка с предстоящата година на избори и борба за разпределение на комисион.
3. Пари за нови трамваи трябва да дойдат от ЕС, но най вероятно ще бъдат спрени или бавени до проследно т.к. след два месеца влизаме в неизпълнение на приетите евронорми за работа в сферата транспорта. Едно от изискванията за по-лесно отпускане на средства по различни финансиращи програми е контрагента да бъде от страна членка на ЕС. Затова бе и далаверата с ИНЕКОН, за да може да се покаже, че едва ли не в Чехия не могат да правят грамваи.
И т.н. и т.н.
Много моля, BOROSPORT да добави информация (ако има).
НА КРИВАТА РЕЛСА, ПАНТОГРАФЪТ Ѝ ПРЕЧИ

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #352 on: 12.11.2008, 09:52:35 »
За последващи мнения, които не са свързани с трамвая, най-вече от сорта какви са българите и какви хърватите, ще се налагат наказания! Пишете по темата!
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #353 on: 12.11.2008, 22:13:25 »
Поради специфичността на релсите този трамвай , както ви е ясно на всички не може да се движи на друго място освен на измислената линия специално за него - 5К.
Любопитен съм как стига от Красна поляна до Бъкстон.Възможно е да но щува и в Трамкар -  ще попитам за това .
Днес разгледах подробно трасето по бул.Овча Купел-както знаете там е автономно по ж.п.технологията, с изключение на една малка част преди ул.Житница, където релсовият път е в паваж, но пак е автономно. Та там ми направи впечатление, че на места около релсите са махнати паветата, вероятно там са стърчали и са пречили на трамвая да мине. На някои места са махнати павета и между двете релси.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline 822

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #354 on: 13.11.2008, 09:15:31 »
Мисля,че не стърчаха,точно там линията беше много крива...
Говори се във втори парк за някакъв договор и съответно закупуването на мотриси.Не знам колко на брой.Нека Емо да поразпита Спас,точно той го е казал това.
ЦЕНТЪРА,ЦЕНТЪРА...ОНЯ РУСИЯ И ПЛЕМЕННИКА, ПАК МИ ДИШАТ ОТ ВЪЗДУХА,ВИКАЙТЕ ПАТРУЛКИ И ЛИНЕЙНИ!!!

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #355 on: 13.11.2008, 10:54:19 »
Мисля,че не стърчаха,точно там линията беше много крива...
Говори се във втори парк за някакъв договор и съответно закупуването на мотриси.Не знам колко на брой.Нека Емо да поразпита Спас,точно той го е казал това.

Трасето действително е разчиствано, за да може хърватския трамвай да минава.

По отношение на въпроса за нови трамваи, цитирам дословно Спас: Инекон ще предоставят още 2 трамвая като 2401, които се правят в Чехия, за да оправдаят парите, които са взели, а после ще произведат някакви съвсем нови.
Аз лично на Инекон не вярвам на нищо. Те са за съд.

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #356 on: 13.11.2008, 11:05:34 »
Интересно ми е след толкова време вече, откакто хърватския трамваи върви из София, дали има коментари от тези, от които зависи дали ще се закупят такива трамваи или не. И ако има, какви ли са...
 :blush:
« Last Edit: 13.11.2008, 11:07:52 by KRUPA »
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline kernel32

• Запален по ГТ
  • Fail!
    • View Profile
« Reply #357 on: 13.11.2008, 12:56:59 »
... дали има коментари от тези, от които зависи дали ще се закупят такива трамваи или не.
Добър въпрос, и аз искам да знам отговора!

/off: какво е това първи/втори парк?

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #358 on: 13.11.2008, 13:24:43 »
... дали има коментари от тези, от които зависи дали ще се закупят такива трамваи или не.
Добър въпрос, и аз искам да знам отговора!

/off: какво е това първи/втори парк?

Естествено и аз. да не стане само трамваят да се разхожда като на панаир у нас.

Трмвайните депа в София са 3 - втори парк - Красна Поляна, трети - Банишора, четвърти - Искър. Имат си както имена, така и номера.
Първи парк е Клокотница, но е закрит.

Offline x3m

• Наистина съм луд
    • ICQ Messenger - 319415660
    • View Profile
    • Спирка.org
    • Email
« Reply #359 on: 13.11.2008, 13:59:47 »
Закрито като действащото такова, но все пак в първи парк се държат ремонтните таралясници, както и два чавдара и друга специализирана техника за подрръжката на релсовата инфраструктура.