Author Topic: Градски и жп транспорт в Хърватия  (Read 205844 times)

Offline zlatin

• Маниак
    • View Profile
Re: Градски и жп транспорт в Хърватия
« Reply #360 on: 13.11.2008, 17:07:04 »
Сетих се нещо. Ако се произвеждат мотриси за София, трябва да имат пощенски кутии.

Offline x3m

• Наистина съм луд
    • ICQ Messenger - 319415660
    • View Profile
    • Спирка.org
    • Email
« Reply #361 on: 13.11.2008, 17:18:49 »
И за чий ще са ни те?
Някой да не би да изпраща писма в днешно време, камо ли пък по трамвай...

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
« Reply #362 on: 13.11.2008, 18:47:45 »
Преди няколко месеца гледах репортаж именно за пощенските кутии на трамваите и стана ясно, че не малко писма се изпращат именно по този начин. :)

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #363 on: 13.11.2008, 22:47:30 »
Ами ако отиде някой от вас на Македония на спирката на 5,8,10 и 12 в посока Съдебна палата около 10 сутринта ще види, че човека който събира писмата вади по някое от всеки 3-ти трамвай, така че всъщност си е доста ползвано за днешно време.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #364 on: 14.11.2008, 00:55:46 »
Ами ако отиде някой от вас на Македония на спирката на 5,8,10 и 12 в посока Съдебна палата около 10 сутринта ще види, че човека който събира писмата вади по някое от всеки 3-ти трамвай, така че всъщност си е доста ползвано за днешно време.
Това да ни е проблемът! Всъщност как се гарантира обхождане на всички возила? Ако събирачите са в депото - ясно, но по улиците трябва да отмятат едно по едно возилата. В крайна сметка не е ли по-лесно на всяка спирка да има пощенска кутия?

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #365 on: 14.11.2008, 01:22:52 »
И за чий ще са ни те?

Преди години Международният Пощенски Съюз (или нещо подобно - Международно и Пощенско) даваше мангизи на градският транспорт по случай наличието на тези кутии

Offline zlatin

• Маниак
    • View Profile
« Reply #366 on: 14.11.2008, 09:26:26 »
И за чий ще са ни те?

Точно. Звучи много хубаво като възможност.

Традицията е важна.

Offline x3m

• Наистина съм луд
    • ICQ Messenger - 319415660
    • View Profile
    • Спирка.org
    • Email
« Reply #367 on: 14.11.2008, 11:50:40 »
Това да ни е проблемът! Всъщност как се гарантира обхождане на всички возила? Ако събирачите са в депото - ясно, но по улиците трябва да отмятат едно по едно возилата. В крайна сметка не е ли по-лесно на всяка спирка да има пощенска кутия?

Има си една назначена лелка, която обикаля трамавите в депото. Може би някой обикаля и тези в движение, но е по-скоро инцидентно - тва е безумно решение на събирателството.

Offline BATMOON

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #368 on: 14.11.2008, 12:19:45 »
Абе хора, ние нямаме идея какво ще караме, а вие сте се загрижили за ПК. Кутии има и ще има т.к. се плаща за тях, могат да се правят и се правят у нас. Има създадена организация по събирането на линия и в депа. Проблемът е, че няма на какво да се монтират. Хайде стига с тия глупости.
НА КРИВАТА РЕЛСА, ПАНТОГРАФЪТ Ѝ ПРЕЧИ

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #369 on: 14.11.2008, 16:10:32 »
Има си една назначена лелка, която обикаля трамавите в депото. Може би някой обикаля и тези в движение, но е по-скоро инцидентно - тва е безумно решение на събирателството.
На Македония има един мъж всеки делничен ден около 10 часа. Стои до жената дето продава гевреци и е леко плешив. Щом дойде трамвай му проверява кутията и ако има писмо го взима. Виждал съм същото нещо и на халите.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline adi_bg

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #370 on: 14.11.2008, 18:12:39 »
Този  човек не е само  един много  са  има ги  на  различни места   различни  линии. Аз  като  човек  работещ  в  " Центална Поща" мога да ви  кажа,че скоро  няма да  има и  кой  да ги  събира  . такаче   забравете   за  пошенските  кутии  в  Трамваите.

Offline T1000

• Защо пиша толкова много?
  • Ferrari S.p.A.
    • View Profile
    • www.diecast-utopia.com
« Reply #371 on: 14.11.2008, 18:29:06 »
Разписахме се днес с още един съфорумец за по едно кръгче с Кончара :) Хареса ми, определено е доста по-добре от нашите кошляци, само дето тия релси ще го съсипят. На графа и малко след Македония беше ужас. За сметка на това в локалното на Цар Борис го напъна до към 70 км/ч и беше готина гледка трамвай да изпревара коли  :D Един от контрольорите каза цитирам: "за сега е един. Чакаме да докарат още", ама дали просто така го каза, или има някакво развитие... :rolleyes:

Малко необработено видео:
32 MB
26 MB
37 MB
85 MB
Линковете са активни 120 часа.
I'll be back®

Offline T_4

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #372 on: 14.11.2008, 23:04:52 »
Като каза Журналист се сетих да питам дали случайно няма да тестват Кончар-а на сложен профил през гората? Според мен това е добре да се направи, защото ако се закупят такива трамваи може да се пуснат по 10 или както се говори по 2, ако построят новото трасе. Иначе днес видях трамвая на Алабин и Витошка и всички го гледаха като космически кораб. Не може да се отрече, че е много осветен и  се вижда от предната спирка, за разлика от нашите кочини, които се чуват от същото разстояние :)
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #373 on: 14.11.2008, 23:38:46 »
И аз да изкажа впечатления от краткото ми возене преди няколко дена. Не помня кога за последно съм се возил в нещо толкова чисто (ако закупим такива кой знае дали ще си правят някакъв зор да ги чистят  :angry:) и светло. По Графа не усетих никакво тракане, откаквото се оплакаха някой мис-капризки. Салона е достатъчно просторен, разбира се седалките не са много, но не е за оплакване. За краткото возене ми хареса как набира. Естесвено имаше много слисани хора като минавахме по графа, които се скъсаха да снимат  :D И на мен ми направи впечатление че е много добре осветен, както отвътре, така и че се вижда отдалече. Ако се купят такива трамваи дано поне се поддържат и пазят както трябва. 

Offline kernel32

• Запален по ГТ
  • Fail!
    • View Profile
« Reply #374 on: 15.11.2008, 00:06:09 »
Ако се купят такива трамваи дано поне се поддържат и пазят както трябва. 
За съжаление - съмнявам се дълбоко :(

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #375 on: 15.11.2008, 07:44:27 »
По Графа не усетих никакво тракане, откаквото се оплакаха някой мис-капризки. Салона е достатъчно просторен, разбира се седалките не са много, но не е за оплакване. 

Може би когато си се возил трамваят е бил по-натоварен и затова не си усетил тракането. Когато аз се качих, обаче, констатирах, че при всяка неравност на релсите именно на Графа из целия салон се чуваха силни удари от окачването, а секциите с талигите се тресяха до тавана, при това при ниска скорост. Естествено най-силно изразен е този ефект при преминаването на кръстовището на Алабин и Витоша. Освен това, вътрешното пространство наистина е малко сбутано, а седалките - малко на брой. Но с това критиките свършват. Изброените недостатъци са твърде незначителни на фона на всички предимства в естетическо и техническо отношение, които предлага този модерен и елегантен трамвай. Още повече, че софиянци, свикнали с трамваите на Трамкар, чието технологично равнище е от времето на Първата световна война, а изпълнението - много по-зле от тогавашните трамваи, изобщо няма да забележат въпросните "недостатъци". Остава ни само да се надяваме, че общината ще благоволи да ни купи от поне 20 кротрамчета...

Offline бушона

• Наистина съм луд
  • MB O 345/G, Citaro, Conecto & Tedom fan
    • View Profile
« Reply #376 on: 15.11.2008, 08:58:50 »
Обаче 2282 и 2401 заедно са си готина гледка.

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #377 on: 16.11.2008, 14:21:58 »
 Седалките хич не са малко на брой. Да не би в бг кочина да има повече седлаки на квадратен метър. Не е нужно трамвая да има 100 седалки. Все пак говорим за градски превоз. Аз лично не съм умрял да седна, а бабичките да се бият помежду си за седлаки. Освен това при неговото окачване няма как да не се усещат мизериите по пътя. Тма където трасето е нормално трамвая вози като лодка.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #378 on: 17.11.2008, 12:11:11 »
Седалкуте са си малко. 40 броя за толкова дълъг трамвай е страшно малко + това и начинът им на подреждане из салона изобщо не ми харесва. Дефакто това е единственият минус на трамвая.
За справка - единичен чешки трамвай има 20 седалки, двоен - 40. А хърватският трамвай е по-дълъг от двоен чешки.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #379 on: 17.11.2008, 13:05:31 »
А единичен широк чешки има 40 седалки. Респ. двоен - 80.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите