50 го пуснаха малко след като тръгна трамвая за Обеля, пролетта на 89та. Беше от "СТЗ", сега Хюндай, изцяло по маршрута на 108 до Ломско шосе, след което надясно по него и изцяло по пътя на тръгналия след митингите същата година 150 през Обеля - 2 до село Обеля. Беше на 15 минути в пик, 30 извън пик, събота и неделя през час, с чисто нови Чавдарки от Земляне. Донякъде замести също спрения с пускането на трамвая 25а, който обаче беше по маршрута на 83, след което пак по Ломско. Той вървеше директно по Обелско шосе, без да влиза в комплекса, но през 87а го прекараха и него вътре, да помага на 126. 50 след промените го съсипаха порядъчно, оставиха го един рейс през час, докато го спрат на голямата балтия на първи май 93та.
125 тръгваше от "Яйцекооп"-а - задната част на складовете в Илиянци, след което се събираше с 83 и 108. Но на Рожен завиваше налаво към Толстой, след което през надлез Надежда излизаше на Хан Кубрат и минаваше по него (както 150 много по-късно почна да обикаля заради на Софиянски простотиите), влизаше в "локалното" на Хан Кубрат и Бородински бой, след което надясно по Бели Дунав и наляво по трамвая в Надежда - 5, до последната спирка - един огромен паркинг точно срещу старото колело на 15ката в Надежда - 5. И той беше с нови землянски Чавдарки, със същите интервали като 50, след 90та го съсипаха само с един рейс през час и на същата дата го спряха.
126 тръгна от станция Връбница към Обеля - 2, по Ломско, след заселването на комплекса от първи май 86та. В началото нямахме рейс, ползвахме само селските, включитилно тези за Костинброд, пътунахме с тях и след това. Бяха два много стари Икаруса, от първите, с металните дръжки, чешката модиикация, от Земляне. През следващата, 87а, ги смениха с чисто нови, малко промениха и маршрута в комплекса, за да обхване и най-новите блокове. Спряха го, като пуснаха трамвая. Дори моята учителка от началния курс, която живееше в Свобода, се беше заканила "Ако спрат автобуса, спирам и аз. На мен ми е далече трамвая!" Понеже тя пътуваше с 85 до последната спирка и сетне със 126...