Author Topic: Новата система за таксуване  (Read 258403 times)

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
Re: Новата система за таксуване
« Reply #180 on: 02.03.2008, 13:16:46 »
Quote from: bikerider_
И да те информирам 1 друго място по света - Германия. Там билетите са на зони, а не за време.
Зоните (поясите) са нещо друго. И за София има такова предложение. Освен, че са на зони, те вероятно са и на ВРЕМЕ. Иначе, защо ще се маркира час и дата!?!?

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #181 on: 02.03.2008, 13:24:37 »
София не е толкова голяма, че да я зонират. Най-много да има градска и крайградска зона и околните села да плащат лукса да имат директен и евтин транспорт до София. София-Перник е 3 лева, А28,70,3 са 0.70 лева.

Всъщност лошото в идеята за пътуване на време, а не на разстояние е друго - СО плаща на операторите на изминати км, пътниците ще плащат на време. Това улеснява СО и СКГТ да говорят постоянно, че билета е евтин и много трудно може да се хване така ли е или не е.
« Last Edit: 02.03.2008, 13:30:25 by etnies »

Offline bikerider_

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #182 on: 15.03.2008, 12:42:31 »
Такаааа, не знам дали на някой София му се струва малка или голяма, но онзи ден сутринта 102 взе разстоянието от Красно село до Дианабад, което стандартно е не повече от 20 мин., за 45 мин.!!! Та не знам какво справедливо виждате в това, да ви карат да си взимате билет за 1 час примерно, за разстояние, което се взима за под 1/2 час...Аз на това му викам ДЕБЕЛО ПРЕЦАКВАНЕ!
И още нещо - бях пуснал тема в официалния форум на СКГТ, за това как в 102 се качват 3-ма ТЪПИ КОНТРОЛЬОРИ, прерашкват целия автобус, свалят 1 сама мацка, а двамата мръсни, гнусни, черни мангали седящи срещу мен, даже не ги проверяват от страх, да не им направят нещо. И понеже бях задал неудобни въпроси от сорта на от къде на къде ще изискват от всички останали да сме редовни, като от мангалите не го изискват, темата ми въобще не беше публикувана от невменяемия модератор на СКГТ... Само че аз питах там и питам, и тук сега - до кога ще е тази дискриминация към "белите" българи и докога мангалите ще са привилигировани в ГТ?! Трябва ли 100 такива като мен да ги осъдят за дискриминация в полза на мангалите, за да почнат да учат онея свои плужеци, нар. служители, да проверяват, свалят и глобяват и мангалите?! Понеже аз иначе се чувствам ДЕБЕЛО ОЩЕТЕН!
« Last Edit: 15.03.2008, 12:44:14 by bikerider_ »
Аз съм "софиянец"...през седмицата със семейството ми задръстваме София с трошките си 3-та злоупотреба, а през уикендите отиваме по родните си места и оставяме София да подиша... - практика на "софиянци"

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #183 on: 15.03.2008, 12:45:58 »
Такаааа, не знам дали на някой София му се струва малка или голяма, но онзи ден сутринта 102 взе разстоянието от Красно село до Дианабад, което стандартно е не повече от 20 мин., за 45 мин.!!! Та не знам какво справедливо виждате в това, да ви карат да си взимате билет за 1 час примерно, за разстояние, което се взима за под 1/2 час...Аз на това му викам ДЕБЕЛО ПРЕЦАКВАНЕ!
И още нещо - бях пуснал тема в официалния форум на СКГТ, за това как в 102 се качват 3-ма ТЪПИ КОНТРОЛЬОРИ, прерашкват целия автобус, свалят 1 сама мацка, а двамата мръсни, гнусни, черни мангали седящи срещу мен, даже не ги проверяват от страх, да не им направят нещо. И понеже бях задал неудобни въпроси от сорта на от къде на къде ще изискват от всички останали да сме редовни, като от мангалите не го изискват, темата ми въобще не беше публикувана от невменяемия модератор на СКГТ... Само че аз питах там и питам, и тук сега - до кога ще е тази дискриминация към "белите" българи и докога мангалите ще са привилигировани в ГТ?! Трябва ли 100 такива като мен да ги осъдят за дискриминация в полза на мангалите, за да почнат да учат онея свои плужеци, нар. служители, да проверяват, свалят и глобяват и мангалите?! Понеже аз иначе се чувствам ДЕБЕЛО ОЩЕТЕН!

При положение, че билета за едно пътуване и за един час ще е на цена 80 стотинки в описания случай не виждам изобщо проблем. Ама ако от Дианабад хванеш 94 за 2-3 спирки ще си на плюс даже - къде е 80, къде е 1,60?
« Last Edit: 15.03.2008, 12:48:31 by etnies »

Offline bikerider_

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #184 on: 15.03.2008, 13:02:53 »
Чакай малко - при положение, че ми трябва да се возя 1/2 час, не повече, и че има билет за толкова, не виждам причина да ме карат да им плащам за времето, в което автобусът им е висял на 1 място...което в крайна сметка се оказва повече, от времето в което се е движил...
Друг е въпроса, че цялото това отчитане за време е бул шит...
« Last Edit: 15.03.2008, 13:05:23 by bikerider_ »
Аз съм "софиянец"...през седмицата със семейството ми задръстваме София с трошките си 3-та злоупотреба, а през уикендите отиваме по родните си места и оставяме София да подиша... - практика на "софиянци"

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #185 on: 15.03.2008, 13:14:05 »
Билет за 30 минути НЯМА.
Чети в темата и назад.

Offline bikerider_

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #186 on: 15.03.2008, 13:54:09 »
Quote from: etnies
Билет за 30 минути НЯМА.
Чети в темата и назад.
Eми още по-зле тогава! Заради уж нямането на такъв билет ще ни бъркат в джоба с 1/2 час, с оправданието че имало задръствания... Какво ме грее мене, че имало задръствания?! Аз искам да си плащам за транспорт, който се движи и ме превозва от т.А до т.В, не да плащам за прашна и воняща на нафта бангия, която 2/3 от времето за направата на 1 курс го прекарва в спряло положение. Не е честно. Особено и с тая дискриминация в полза на мангалите!

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #187 on: 15.03.2008, 17:54:16 »
Все пак задръстванията трябва някой да ги плаща нали? Общината няма да е, тя и без друго дотира губещият транспорт, защото той има социална функция. А и за да има нови автобуси трябват инвестиции, а и не виждам къде е проблема при пложение, че няма да плащаш повече за това пътуване, отколкото сега. Едиствения проблем е контролирането на парите после.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline T_4

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #188 on: 15.03.2008, 22:39:02 »
Аз за н-ти път ще си напиша мнението : нека да има нова система за таксуване, но да е справедлива. Смятам, че най-добре е таксуването да е по време. Напоследък ми се налага да минавам през Семинарията с А94/А88 и досега не е имало случай да пътувам едно и също време. Та идеята ми е цената от 0.70 лв да се раздели на броя на спирките. Така реално билетчето ще поевтиние, хората ще станат по-редовни и няма да плащат, че висят в задръстване, за което нямат вина. Ако някой реши, може без проблем да осъди СКГТ за системата, която предлагат. Освен това през лятото бях в Англия и там има карти за деня, билети и Оъстър система, която не можах да схвана. Система като Лондонската ми изглежда много подходяща.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline bikerider_

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #189 on: 15.03.2008, 23:07:34 »
боро, чакай малко. Това, че цената няма да се повиши е прах в очите на хората! Както е прах в очите, че тая система е справедлива! Кое му е справедливото, че не стига, че общината не е направила улици, за да няма задръствания и ми се налага да пътувам по час и половина в 1-та посока от Княжево до Дървеница всеки ден, че дори и понякога закъснявам, ами и ще ме кара индиректно да си плащам, че е задръстена отвсякъде тая същата община и че още я задръстват с безразборното си строителство?!
Как да няма да плащаме повече?! Като задръстванията растат в геометрична прогресия не с часове, а с минути?! Как не?! Като абсолютно нищо не се прави, за да намалеят?! И как няма да плащам повече от сега, като още преди 1 месец ни обещаха да ни суровакат с по-скъпи билети...като че качеството на транспорта се е повишило...И как няма да плащам повече, като щом въведат тая система за време, умишлено ще разтеглят и разписанията, за да те суровакат повече.

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • View Profile
    • Email
« Reply #190 on: 16.03.2008, 21:17:48 »
Чакай малко задръстванията растат не само заради общината нали? Освен това няма как да се премахнат с магическа пръчица. За другото съм съгласен. Все от някъде трябва да се пчоне обаче. Не може да си караме с ненормални контрольори и перфоратори от 20 години.

Offline bikerider_

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #191 on: 16.03.2008, 21:41:39 »
А заради кой растат? Заради мен или теб?! Или заради 1.5 млн. нещастни софиянци кореняци, които са принудени да търпят терора на прииждащите от провинцията всеки ден?!
Май общината не е построила подходящата инфраструктура в последните години и затова имаме задръствания. Че няма как да се премахнат с щракане на пръсти е вярно, но общшната и пръста не си е мръднала в последните 10г. в тази насока. Направи се 1 пробив при Медицинска академия, който сега е толкова плачевно задръстен, че все 1 не е правен...
Че от някъде трябва да се почне е вярно, но не от краката за главата! Щото това таксуване за време е възможно най-обирджийския и неудачен начин!
Ама и със строежите на нови пътища трябва да е почне, а все не се почва...

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #192 on: 16.03.2008, 22:47:42 »
Ако бяха построени n-брой паркинга в центъра, проблеми по тесните улици нямаше да има, още по-малко по-централните!

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • View Profile
    • Email
« Reply #193 on: 17.03.2008, 21:20:04 »
А заради кой растат? Заради мен или теб?! Или заради 1.5 млн. нещастни софиянци кореняци, които са принудени да търпят терора на прииждащите от провинцията всеки ден?!
Май общината не е построила подходящата инфраструктура в последните години и затова имаме задръствания. Че няма как да се премахнат с щракане на пръсти е вярно, но общшната и пръста не си е мръднала в последните 10г. в тази насока. Направи се 1 пробив при Медицинска академия, който сега е толкова плачевно задръстен, че все 1 не е правен...
Че от някъде трябва да се почне е вярно, но не от краката за главата! Щото това таксуване за време е възможно най-обирджийския и неудачен начин!
Ама и със строежите на нови пътища трябва да е почне, а все не се почва...

Кореняците хич не са 1,5 млн. , а има няма 200 - 300 хиляди, че и по-малко. Инфраструктурата в града не е пипан не от няколко години, а от 20 и повече години.

Маняк, в момента има подземен паркинг при ЦУМ, който стои празен, а наоколо е бъкано от паркирани коли. Ама българина е свикнал все без пари. Ами няма как да стане така работата  

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #194 on: 18.03.2008, 09:42:46 »
Quote from: borosport
Маняк, в момента има подземен паркинг при ЦУМ, който стои празен, а наоколо е бъкано от паркирани коли. Ама българина е свикнал все без пари. Ами няма как да стане така работата  

Има, има! А откъде знаеш че паркинга е празен, има си клиентела. А и наземните при  Шератон Цум и Халите също са пълни. Като направят МД1 и МД2 които да са истинска алтернатива по бързина и икономичност на автомобилния транспорт и подземни паркинги и при един добър контрол върху паркирането "оправията" ще дойде.

Айде стига толкова че бая се отклонихме
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline bikerider_

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #195 on: 18.03.2008, 19:30:58 »
Еми като не е пипана инфраструктурата, от къде на къде ще ни карат да си плащаме скъпо и прескъпо в ГТ?! София по план е за 5-600 000 души. Хайде кажи го 1млн.! Ама в момента през деня сигурно сме 3млн. говеда в тоя нещастен град. Ей го, днес и в 1 статия в Медиапул, цитираща външни наблюдатели се казва, че пътуването в София в час пик е ад. Е в такъв случай, за какво таксуване за време говорим?! Излиза, че общината ще има сметка задръстванията да си стоят, ГТ в капан в тях, а хората да си плащат на всичкото отгоре за времето, в което висят на 1 място...Т.е. час пик и задръстванията ще бъдат времето, в което ГТ най-печелбарски и грубо ще удря келепира. Кой ли ще си присвоява тези средства после...
Само за сведения - вчера вечерта съм пътувал 2ч. и 15мин. от Дървеница до Княжево!!!
« Last Edit: 18.03.2008, 19:34:27 by bikerider_ »

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • View Profile
    • Email
« Reply #196 on: 18.03.2008, 21:47:37 »
Quote from: LG_
Има, има! А откъде знаеш че паркинга е празен, има си клиентела. А и наземните при  Шератон Цум и Халите също са пълни. Като направят МД1 и МД2 които да са истинска алтернатива по бързина и икономичност на автомобилния транспорт и подземни паркинги и при един добър контрол върху паркирането "оправията" ще дойде.

Айде стига толкова че бая се отклонихме

Ти влизал ли си въобще в този паркинг и кога, че да казваш, че си има клиентела? Щото да си говорим наизуст е лесно

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #197 on: 18.03.2008, 23:37:05 »
Quote from: borosport
Ти влизал ли си въобще в този паркинг и кога, че да казваш, че си има клиентела? Щото да си говорим наизуст е лесно
To и ти май си говориш наизуст, или най-малкото това за този паркинг стана клише.   Говори ли се за паркиране Велизарий или Борисов веднага казват как са го направили този, а си седи празен.Не съм влизал в самия паркинг, но често през входа при подлеза влизат и излизат хора, съседните открити паркинги пред Шератон и ЦУМ са пълни, а също са платени.
« Last Edit: 18.03.2008, 23:37:40 by difian »

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #198 on: 19.03.2008, 00:49:44 »
Паркинга до Булбанк е празен, на 3 пъти съм влизал в него и имаше не повече от 10 коли

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #199 on: 19.03.2008, 02:50:12 »
Потвърждавам. Е не бяха точно 10 аз като съм паркирал, ама не повече от 20% пълен. Проблема на паркинга е изключително неудобния заход и отход към него