Author Topic: Връзка на метрото с наземния транспорт  (Read 415851 times)

Offline sofianec

• Наистина съм луд
    • View Profile
Ако габаритът на ул. "Република" беше достатъчен да поеме една автобусна линия, можеше да се измисли нещо. За съжаление обаче, доколкото виждам, тя е прекалено тясна.

Ул. Република и ул. Дравски бой са достатъчно широки за еднопосочни автобуси, ако се забрани паркирането по тях.
« Last Edit: 04.09.2012, 20:50:35 by sofianec »

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
баш са си въздуховози, днес към 19.00 в посока център в 85 имаше 4 човека, а в 150 половината беше пълен, трамвая също е празен, по улиците е пълно с пешеходци до МС Надежда. Никой няма да се вози на трамвая и въздуховоза, а това с екологията е поредната пародия, какво пречеше да опънат жиците от Орион до надл.Надежда и да има тб от Банишора през хан Кубрат до Люлин 8.
Те навремето не пуснаха линия по Жолио Кюри от Интерпред до Плиска, където всичко е къде по, та тук...
« Last Edit: 04.09.2012, 20:56:20 by AROS »

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Линия от Интерпред до Плиска наистина е "страхотно" решение. Хайде малко по-сериозно, а ?

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
днес маршрутка 8 пълна, имаше и правостоящи, 85 имаше само седящи към 15-20 човека. Всичко се преориентира към метрото и маршрутки 8 и 37. Това е положението тази сутрин за съжаление.

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Чакайте 85 не минаваше ли по Рожен, през Толстой, Ген.Никола Жеков, Христо Силянов ли какво се водеше там? Покрай северния парк и тн. Ако да, то тогава маршрута е 100% същият като на ТМ6, а от Толстой и като на ТМ12, така че къде е проблема тогава като са го променили?

Да ви имам и проблма, още повече че в Толстой си живеете в центъра почти, а тука в Младост 2 сме на 15км. от центъра и имаме само и единствено автобус 76 към центъра, който заради бизнеспарка често е претъпкан, и сега е на разреден интервал.ТБ5 пък спира далеч на повече от 10-15 мин. ходене пеш през новия пробив. А вие към центъра имате ТМ12, ТМ6, А86
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
AROS, тези 15-20 души в 85 на коя спирка ги гледаш?

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
На спирките по Христо Силянов, там освен въздух не виждам какво друго се вози и летят пари във въздуха и го замърсява. Това е екологичния транспорт! Всяка друга схема е по-добра, дори обединенията 85+77, 85+310, но не и това класическо произведение.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
Ок, следващият път гледай при метростанция Хан Кубрат. Освен това, трябва да мине известно време за да посвикнат хората с промяната.
Даже сега се сещам, че в началото на 90-те, за няколко години точно по Хан Кубрат нямаше абсолютно никакъв транспорт и хората са ходели пеша до Ломско шосе.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Простете за невежеството ми, но аз наистина не разбирам какъв точно е проблемът на АРОС с променения маршрут на 85.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
Простете за невежеството ми, но аз наистина не разбирам какъв точно е проблемът на АРОС с променения маршрут на 85.
Доколкото схващам предпочита автобус пред трамвай. Все си мисля, че ТМ6 е по-добрият транспорт от А85.
« Last Edit: 05.09.2012, 12:03:40 by greg »

Offline alpha_adversativum

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Ул. Република и ул. Дравски бой са достатъчно широки за еднопосочни автобуси, ако се забрани паркирането по тях.
Аз имах нещо такова предвид (А83 е в червено, А85 е в синьо, А86 е в зелено). Така се осигурява връзка на Толстой със станция, по-близка от "Мария Луиза", а А83 прави връзка със станция "Бели Дунав", за да се запази довозващата функция за северната част на ул. "Хр. Силянов". Това обаче щеше да е възможно само, ако ул. "Република" можеше да поеме автобусна линия в двете посоки, което явно е невъзможно. Ако едната посока се пусне по "Дравски бой", тя вече би била твърде далече от бул. "Рожен" и схемата няма да има голям ефект.

Offline niki88z

• Наистина съм луд
  • Извън релси!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 387296800
    • View Profile
    • Email
Добрее... честно казано ми писна през един или два поста да виждам мрънкането на AROS, че са му променили А85!
Хрумна ми една идея за обединени линии 81 + 53 + 87. От Иваняне, през Филиповци, по маршрута на 53 и 81 до МС Сливница, наляво по бул. Панчо Владигеров, ул. Обелско шосе, гара Обеля, ул. Ефрем Чучков, (по маршрута на А 87) ул. Акад. Д. Лихачов, МС Обеля, Обелски път, бул. Ломско шосе, ул. Бели Дунав, ул. Ген. Н. Жеков надясно по бул. Рожен, надлез Надежда, ул. 202 и по маршрута на А309 до пл. Сточна гара.

С интервал около 20 минути в делник и 30-ина в празник ще осигурява добро обслужване на районите през които минава.
С такава линия Иваняне има връзка с метрото (дейността на А 81), Филиповци има връзка с центъра (основната задача на 53), осигурява се връзка на гара Обеля с метрото и обратното. Едновременно с това покрива липсата на А85 по ул. Ген. Н. Жеков и бул. Рожен, също така създаваме връзка с ТЕЦ София и магазините около него, както и Централните гробища (това е особено полезно при Задушница). Премахваме досадното дублиране в маршрута и разписанията на 53 и 82 от Люлин 4 до Фондови жилища.
Ако линията е прекалено дълга и има нужда от две големи почивки е възможно на Сточна гара движението да бъде от К. Стоилов, по бул. Сливница, ляв завой по ул. Раковска и след това ляв по бул. Сливница.
Разбира се, ако това се реализира трябва да бъде възстановен (скъсен) маршрутът на А 309 до пл. Сточна гара.
« Last Edit: 05.09.2012, 12:03:17 by Dragon »

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Аз да споделя впечатленията си от автобус 98 - още в събота реших да стигна с него до метрото и ми направи впечатление, че хората бяха сравнително информирани и за метрото след Хладилника останаха около 15 човека или половината от пътниците. Там определено ще има хора, но според мен по-логично е автобуса да върти на Семинарията и да се връща обратно, вместо да кара по Вапцаров, защото никой нормален човек няма да си направи тая обиколка по задръстванията, а пробега почти не се променя.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Аз да споделя впечатленията си от автобус 98 - още в събота реших да стигна с него до метрото и ми направи впечатление, че хората бяха сравнително информирани и за метрото след Хладилника останаха около 15 човека или половината от пътниците. Там определено ще има хора, но според мен по-логично е автобуса да върти на Семинарията и да се връща обратно, вместо да кара по Вапцаров, защото никой нормален човек няма да си направи тая обиколка по задръстванията, а пробега почти не се променя.

Напълно съм съгласен, още повече, че сега шофьорите много недоволстват от липса на последна спирка.
А пътниците си знаят, то в Железница е имало съобщения, а и на автобусите бяха сложили табели Духовна Семинария отдолу. А и да не са знаели, като продължи по Черни връх, ще разберат.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Предполагам , че очакват да е проблем обръщането на Семинарията и левия завой от Баучер към Хладилника ! Моментния маршрут е по-малко натоварващ шофьорите !

Offline T_4

• Нямам спирка
    • View Profile
Сигурно ли е, че няма как да се обръща около острова между бул."Джеймс Баучер" и бул."Черни връх"? Пак няма да има място за почивка, но поне пробегът ще е по-малък с около 5 мин.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline sofianec

• Наистина съм луд
    • View Profile

Аз имах нещо такова предвид (А83 е в червено, А85 е в синьо, А86 е в зелено).

Абсолютно, 86 може да поеме по този начин обслужването на Надежда-2. Дори ул. Република да е тясна за двупосочно движение, и по Дравски бой да е в посока към центъра, пак ще е добро обслужване с една спирка около бл. 234, а по улица Република с 2 спирки. Прекачването може да става на МС Надежда към центъра и на МС Хан Кубрат към Връбница. Ако трябва и с къси автобуси на по-чести интервали. Тази измишльотина сега с 85 е абсолютна глупост, от първата спирка до връзката с метрото са 14 минути зиг-заг из Надежда. Абсолютно неприложимо за довозващ транспорт до и от метрото.

Сигурно ли е, че няма как да се обръща около острова между бул."Джеймс Баучер" и бул."Черни връх"? Пак няма да има място за почивка, но поне пробегът ще е по-малък с около 5 мин.

Разбира се че може, но трябва малко реорганизация. Бакшишите трябва да бъдат изгонени и може да се помисли за сфетофар, който спира всички посоки за момент, докато автобусите обръщат. Система, подобна на тази с независими светофари за трамвайния и автобусния транспорт. Така отпада безмисленото 15-минутно въртене през Семинарията.
« Last Edit: 06.09.2012, 15:48:24 by sofianec »

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
На Кръста може спокойно да обръща 98. Докато траеше поставянето на новия асфалтов слой, автобусите по 9тм, точно там правеха почти обратен завой, за да се върнат отново по Черни връх. Според мен е необходимо, само да се направи джоб, на мястото на бившата временна спирка на 9тм посока Хладилника. Така автобуса ще прави обратен завой и директно ще влиза в джоба. По този начин автобусите няма да обикалят половината квартал и ще се осигури място за почивка на водачите по линия 98.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
така впечатления от вчера. Тм 6 винаги като тръгва и спира има един страхотен стържещ звук, докато пропътувах от ПГБТ до Пиротска за 20 минути в трамвая почти нямаше места, на всеки светофар чакаше по много и особено скрибуцащия звук при придвижване, спиране и тръгване. Вече за съжаление няма друга алтернатива! :neznam: :rev: :rev: :rev: :rev:
Да изброя всички други дублирания на 90%:
310, 309, тб 6,7 , 53; тм 1,6,7 и метро; 213,214, 305; 150,85,86 и метро; тм 6 и 87; 76 и тб 8;тм 3 и 4 от Възраждане до Орландовци, 77 и 3 до Ц.гара; освен това вчера по тм 3 имаше точно трима човека. Моето предположение е:
върнете 85 по класическия си маршрут, може и по-разреден и спирка на МС Мария Луиза;
86 - по стария или новия си маршрут;
309 - до Връбница 2 като довозващ;
150 - не се променя;
тм 6 -до Съдебна палата - безмислено е до Лозенец при наличие на метро и тм 1
тм 1 и 7 - по сегашните си маршрути, няма смисъл от колелото на месарницата
тм 8 - ако не могат да въртят три линии на съд.палата да върти до централна гара за компенсация на спирката на пл.Възраждане на тм 3
тм 12- по сегашния си маршрут
тм 3 - до Лозенец нещо да върти до там, връзка между двата мола
64- НДК - център по хигиена за да се направи връзката Хладилника-НДК
98- както си е в момента
67 - до Гео Милев по ГМ Димитров
30,31,41,41П, 26 - от авт.Връбница
« Last Edit: 08.09.2012, 00:34:00 by AROS »

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Понякога просто се изумявам какви тъпотии се мъдрят :help: Тм6 скърцал, тм3 да ходи до Лозенец, да си скрибуца нещо... Е няма пълна угодия на тоя свят. И аз искам да има транспорт от т.А до т.Б, но няма винаги възможност за такава връзка без прекачване. А64 до НДК, за да я има връзката НДК-Хладилника. Е да, но като го забатачиш и без това нередовния и адски нарядко 64 в задръстванията, то въобще можем и да я закрием.
И така едно обобщение с коментари върху предишния пост:
Тм 6 винаги като тръгва и спира има един страхотен стържещ звук, докато пропътувах от ПГБТ до Пиротска за 20 минути в трамвая почти нямаше места, на всеки светофар чакаше по много и особено скрибуцащия звук при придвижване, спиране и тръгване. - Ами не може, щом на теб не ти харесват трамваите, да ги шитваш някъде, където на теб ти е кеф. Да, трамвайния транспорт не е в цветущо състояние, но нали сега правят ОР на мотрисите, които се движат по тази линия, имай малко търпение. Гадното феродо не е за тази тема.
тм 6 -до Съдебна палата - безмислено е до Лозенец при наличие на метро и тм 1 - Е, да, има дублирания, но ти сам казваш, че почти е нямало места. Нагоре към НДК и Лозенец не е много пълен, но си има стабилно хора ;)
тм 1 и 7 - по сегашните си маршрути, няма смисъл от колелото на месарницата - ми да направят пробно за 3 месеца тм7 до Месарницата, пък да видим ще има ли хора. Не можеш да шитнеш тм7 до Надлеза, а и не може да остане да върти по Струга, трасето е с временен статут ;)
тм 3 - до Лозенец нещо да върти до там, връзка между двата мола - Е на това изказване ми идва да напълня форума с  :help:. Ми да имало връзка между двата мола. Е, да, тм3 със сегашния си маршрут е безумие, но с предложения от теб трябва да пуснем по една лагерница на всеки кръгъл час, барем се качи някой мОлец.
64- НДК - център по хигиена за да се направи връзката Хладилника-НДК - коментирах - 3 дни път с камили ще стане това, а и ще стане още по-нередовен и по-нарядко
Но със сигурност трябва 85 да се върне по стария си маршрут, понеже някои хора не искат да използват трамвай - това е малоумно оправдание. А и не може 85 и тм 6 да се дублират в частта със нормален пътникопоток, а на други места да не минава и една линия дори, и хората да трябва да пресичат целия квартал, за да стигнат до някакъв транспорт. Има едно решение за теб - купи си кола. ;)

Коментарът ми със сигурност е прозвучал грубо и остро, не искам да обидя никого, но на някои хора им писва да слушат едно и също непрекъснато. И това да е във всеки втори пост на няколко теми. Имаше виртуално деловодство, можеше да пуснеш няколко жалби с разумно решение и подкрепено с някакво доказателство, а не с оправданието, което ти даваш. Сега вариантите са три - жалба до общината, жалба до М. Луиза 84 или ходи при арменския поп :rolleyes: