Съгласен съм с Емо по тази тема. Определено спирката на 5 и 8 на Съд. палата не е особено функционална поради ред причини, някои от които той е изброил. Ще цитирам мнението ми от другата тема, в която започна дискусията, защото наистина тук е по-подходящото място:
А ако 5-цата на Македония завие надолу по Ботев и после по Стамболийски еднопосочно до Св. Неделя, после нагоре до Алабин и от там по маршрута си. Вярно че и така няма да има място за почивки, но поне се избягва влизането в малките улички, което може да създаде поводи за оплаквания тип скобелевските баби.
Аз лично мисля, че трамваите няма да пречат толкова на цялостната визия на площад Св. Неделя, ако трасето, стълбовете и мрежата се изпълнят добре и с подходящи материали. А една въртележка на 5 и 8 по Стамболийски, М. Луиза и Алабин би била повече от полезна. Ще осигурява пряка връзка с метрото и идеалния център, а и ще има повод най-накрая да се направи и стрелка от М. Луиза към Алабин, която да помогне за реорганизирането и на други линии.