Author Topic: Връзка на метрото с наземния транспорт  (Read 415778 times)

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
Герман, Лозен, Панчарево и Горубляне вече имат много добра връзка с МД1 при МС Цариградско Шосе. Въпросът е, че спирките са без електронни табла и без разписания, а само интервали. Аз отдавна съм на мнение, че тези крайградски линии имат нужда от по-сгъстено разписание след пускането в експлоатация на МД1.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
Мисля, че въпросът на колегата е буквално: Селските рейсове (7,8,10), които сега въртят на Гара Искър дали ще бъдет реаорганизирани/удължени до Метростанция 21?
Мисля, че няма проблем да се реорганизират маршрутите на тези автобуси. Специално за 7 и 8 си мисля, че може да се пуснат от Димитър Пешев по Цветан Лазаров и да минават през МС 20 и МС 21 и после надясно до сегашното си колело. Така ще спомогнат и за довозването на Дружба 2 до МС 20.
« Last Edit: 25.11.2013, 17:03:22 by Kraxx »
To those who don't believe no explanation is possible, to those who do believe no explanation is necessary

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Предвижда ли се вече промяна в организацията на движението на масовия градски транспорт в Дружба след пускането в експлоатация на отсечката на метрото от Международния изложбен център до Аерогара София Терминал 2? Много ми е интересно дали е възможно осъществяването на идея за изграждане на малка автобусна станция над Метростанция 21 (Искърско шосе)? Не знам доколко е смешна или осъществима подобна идея, но поне според мен би подобрила транспортното обслужване на крайградските райони (Кривина, Казичане, Бусманци, Миленков, и отчасти Герман, Лозен), осъществявайки връзка с най-бързия и удобен транспорт до центъра на града (и не само) и отчасти би оптимизирала вътрешнотранспортните връзки в Дружба. Ако е смешно и нереално, кажете да не споделям повече идеи...

Според мен е крайно време вече да се въведе нова система за тарифиране на пътниците. Защо?
Ако живея на 2 спирки с автобус до метростанция имам следните варианти:
1. Ходя 15 минути пеша до метрото и плащам 1лв билетче
2. Качвам се на довозващ автобус до метрото и след това ползвам метрото с комбиниран билет - 1.60 лева
3. Качвам се на директен автобус до центъра, с който пътувам 15 минути повече, но плащам отново 1лв.

От тук следва че схемата с довозването при тази ценова схема е неизгодно за пътника, а оттам и неефективно. Може да се въведат билети за 30 минути (стандартен), за час и половина, за 6 часа и за 24 часа. Тези билети да са за всички транспортни средства в столицата и да могат да се ползват с прекачване. Така гражданин за къси разстояния и за стандартни метро-превози ще ползва билетите за 30мин. За хората от по-далече ще е по-удобен билета за час и половина и т.н.

По този начин довозващият транспорт може да стане много по-ефективен. Освен това ролята на магистралните автобусни линии  ще стане второстепенна и те ще бъдат облекчени.
Недостатъкът на тази схема е в насочването на още повече хора към метрото, което и без това е претъпкано.
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline radamant

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Предвижда ли се вече промяна в организацията на движението на масовия градски транспорт в Дружба след пускането в експлоатация на отсечката на метрото от Международния изложбен център до Аерогара София Терминал 2? Много ми е интересно дали е възможно осъществяването на идея за изграждане на малка автобусна станция над Метростанция 21 (Искърско шосе)? Не знам доколко е смешна или осъществима подобна идея, но поне според мен би подобрила транспортното обслужване на крайградските райони (Кривина, Казичане, Бусманци, Миленков, и отчасти Герман, Лозен), осъществявайки връзка с най-бързия и удобен транспорт до центъра на града (и не само) и отчасти би оптимизирала вътрешнотранспортните връзки в Дружба. Ако е смешно и нереално, кажете да не споделям повече идеи...

Според мен е крайно време вече да се въведе нова система за тарифиране на пътниците. Защо?
Ако живея на 2 спирки с автобус до метростанция имам следните варианти:
1. Ходя 15 минути пеша до метрото и плащам 1лв билетче
2. Качвам се на довозващ автобус до метрото и след това ползвам метрото с комбиниран билет - 1.60 лева
3. Качвам се на директен автобус до центъра, с който пътувам 15 минути повече, но плащам отново 1лв.

От тук следва че схемата с довозването при тази ценова схема е неизгодно за пътника, а оттам и неефективно. Може да се въведат билети за 30 минути (стандартен), за час и половина, за 6 часа и за 24 часа. Тези билети да са за всички транспортни средства в столицата и да могат да се ползват с прекачване. Така гражданин за къси разстояния и за стандартни метро-превози ще ползва билетите за 30мин. За хората от по-далече ще е по-удобен билета за час и половина и т.н.

По този начин довозващият транспорт може да стане много по-ефективен. Освен това ролята на магистралните автобусни линии  ще стане второстепенна и те ще бъдат облекчени.
Недостатъкът на тази схема е в насочването на още повече хора към метрото, което и без това е претъпкано.
Мисля че бележката ти е уместна,още повече че над 60% от хората са с карти.

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
Автобусите с повече спирки на метрото, Вангелина Михайлова

Столичният "Метрополитен" подготвя схема за довеждащ транспорт до всички станции на подземната железница. След конкурс изследването на потока от пътници по автобусните, тролейните и трамвайните линии и връзките на метрото е възложено на обединение "Транстро-инфра". Стойността на поръчката е 229 000 лв. без ДДС.
Основната задача на проекта е да се оптимизират на наземните линии, като се измени ролята на част от тях и те се превърнат в довеждащи до метрото.
Обследването и планирането на маршрути до станциите на метрото ще се направи за всички съществуващи и бъдещи линии на подземната железница.
"Така при строителството на новите отсечки няма да се стига до ситуацията станциите да са в нищото", обясни пред "Труд" шефът на "Метрополитен" Стоян Братоев. Щяло да се започне с преглед на съществуващите линии. След това ще се изследват новостроящите се до летището и до ул. "Сребърна", а после и бъдещата трета линия на подземната железница. Схемите за довеждащ транспорт щели да се реализират поетапно, съвместно с Центъра за градска мобилност.
Братоев обясни, че при анализа ще се използва социологически метод. На пътници по отделните линии ще се правят интервюта и ще се попълват анкети с 12 въпроса - за честотата на използване на градския транспорт, метро, прекачвания, близост на метростанция и др. Ще се изчислят натоварването и ефективността на отделните маршрути. Данните ще се въведат в математически компютърен модел. Изследването ще провери и какво би накарало столичани, които пътуват с автомобили, да използват градския транспорт. Реорганизирането на линиите на наземния превоз по новостроящите се отсечки на метрото трябва да е факт до тяхното пускане в експлоатация.
Срокът за изпълнение на целия проект е 10 месеца от подписването на договора. Изследването е по препоръка на консултантите на Европейската комисия от програма "Джаспърс".
Ударно се работи и по проекта за третия лъч на метрото от жк "Овча купел" до бул. "Ботевградско шосе". Вече се готвят тръжни документи за централната отсечка от бул. "Мадрид" до кв. "Красно село". Работи се и по апликационната форма за цялата линия, която ще бъде пратена в Брюксел за одобрение.
Източник
« Last Edit: 28.04.2014, 04:50:39 by difian »
------------------------

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
На въпроса ми във фейсбук към ЦГМ, дали ще пуснат 114 по новия бул. Копенхаген, ми отговориха, че няма да стане, но се предвижда да пуснат 384 оттам, в посока МС Цариградско шосе.

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 55310178
    • View Profile
Има ли информация какво ще се случи с А88 когато МД1 стигне до летището, а МД2 стигне до Хладилника? Дружба, Младост-1, Г.М. Димитров, Хладилника се покриват от метро, а останалите спирки би трябвало да ги поеме довозващ транспорт.
Довозващият транспорт май ви е любима тема, така че извинявайте, ако съм ви настъпил по болното място, но А88 за мен е абсурдна линия и минава през почти всички големи задръствания в София.
Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
От това, че сега А88 минава покрай  2 метростанции, а в бъдеще ще минава покрай 4, не следва, че дублира метрото. Както неведнъж сме посочвали, маршрутните линии не возят само от първа до последна спирка. В случая А88 не свързва само Хладилника със Стари жилища на Искърско шосе, та да загуби някакъв сериозен пътникопоток от метрото. Метрото само по себе си минава през 2 точки в Дружба, до останалите точки обслужването ще става с довозващи линии в посока изток-запад. Една от тези линии е А88.
« Last Edit: 28.12.2013, 07:49:19 by blagun »

Offline T_4

• Нямам спирка
    • View Profile
Предвид промяната на А67 (скъсяването до ТВ кула), няма ли да е по-умно линията да върви до Г. Милев, вместо да дублира излишно метрото? Дори не прави връзка със Семинарията в момента, няма и ТМ18. А413 също може да се хване от Г.М. Димитров. 
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Online RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
Дори до Площад на авиацията да е пак би било по-добре от сега.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
Напротив, 67 прави връзка със 120. С него може да се стигне до Семинарията и до разни други точки. Т.е. поне се запазва връзката отпреди промяната.

Offline T_4

• Нямам спирка
    • View Profile
Някои има ли наблюдения дали в А67 има достатъчно количество пътници след МС Г. М. Димитров? Същата връзка (А120 > Семинария) може да се прави и с А88.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Някои има ли наблюдения дали в А67 има достатъчно количество пътници след МС Г. М. Димитров?
Празен го срещам най редовно, с по 3-4 човека най много.

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 55310178
    • View Profile
От това, че сега А88 минава покрай  2 метростанции, а в бъдеще ще минава покрай 4, не следва, че дублира метрото. Както неведнъж сме посочвали, маршрутните линии не возят само от първа до последна спирка. В случая А88 не свързва само Хладилника със Стари жилища на Искърско шосе, та да загуби някакъв сериозен пътникопоток от метрото. Метрото само по себе си минава през 2 точки в Дружба, до останалите точки обслужването ще става с довозващи линии в посока изток-запад. Една от тези линии е А88.

Мислех, че довозващите линии ги затварят в един квартал, за да си спести задръствания като Малинов, Семинарията или Черни Връх например, а връзките между кварталите - с метро.
Естествено в един по-добър свят тея задръствания ги няма заради новите метростанции, а билетът картата за МГТ е интегриран, а таксуването е за време, а не за качване в автобуса... Задавам отговори май? :)
Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове

Offline kristian40t097

• Маниак
    • View Profile
    • Email
ТМ20 - остава със сегашната разстановка, той не се дублира с метрото по никакъв начин и все още ще бъде предпочитан за много хора пътуващи посока Гео Милев, Шипченски, Ситняково, Мадрид и т.н.
ТМ23 - преди удължаването му до Младост 3, без промяна. Ще си остане линия трупаща излишен пробег.
А8 - от гара Искър надясно по Искърско шосе до кръстовище с бул. Кръстьо Пастухов, наляво по същия, наляво по ул. капитан Димитър Списаревски, надясно по ул. Илия Бешков, наляво по бул. професор Цветан Лазаров, надясно по Искърско шосе и по маршрута.+1 кола(двусменна) с цел връзка на Кривина\Казичене\Бусманци с МС21
А10 - без промяна, прави връзка за работещите в промишлена зона Искър с МС22.
А14 - удължаване за довозване на Кривина\Казичене\Бусманци до МС Искърско шосе.
А88 - смятам за удачно разредяване до 11-12 мин в пик, все пак се доста хора от Дружбите и селата сега го ползват за довозващ до МС Младост1.
А204 - Без промяна. Никой няма да се вози 4-5 спирки на автобус да продупчи билет и да слезе в метрото и да заплати още един.
А404 - Без промяна. Прави добра връзка на Дружба 2 със Слатина\Гео Милев\Подуяне.
А604 - Не мога да преценя.
ТБ4 и ТБ11 - затягане на разписанията и ползването им като довеждащ транспорт.
Друг вариант за А8 и А14 е оставянето им по сегашните маршрути и взимане по една кола и от двете+ още 1 и разкриване на нова линия по доскорошния маршрут на А8 от Кривина до Гара Искър и след това надясно по Искърско шосе до МС21. Курса по мои сметки излиза около 80 минути и примерно интервал от 30 минути. Дори смятам, че това е по-удачния вариант за селата.
За трамвайния транспорт!!!!!

Offline cyberdude

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Ето и от мен идеи за транспорта в Дружба след пускането на разширението на метрото:

ТМ20/23 - без промяна. В по-далечно бъдеще ТМ23 стига до МС Младост 3, а ТМ20 (според СО) - до кв. Димитър Миленков.
ТБ 4 - двупосочна кръгова тролейбусна линия свързваща досегашните трасета в Дружба 1 и 2. Необходимата нова мрежа е по ул. Обиколна (новата част) и ул. Димитър Пешев (от ул. Обиколна до ул. Амстердам). Така довозването до МС Дружба Център от всички части на комплекса ще е идеална, особено при разписание 5/10 мин.
ТБ 11 - разликата с досегашния маршрут е новото трасе по ул. Христофор Колумб.
А 204 - остава по досегашния маршрут. Единствено може да се помисли дали крайната спирка да е сегашната или да се премести на сегашната последна на А404, за да се спестят задръстванията по Д. Пешев посока Цар. шосе.
А88 - вместо по Хр. Колумб, минава по Кръстьо Пастухов, така прави връзка между двете станции в Дружба.
А84 - без промяна.
А404 - запазва маршрута си до МС Дружба Център впоследствие завива по ул. Илия Бешков до Искърско шосе и стига до Гара Искър.
А8,10, 14 - запазват се, освен ако не може да се организира спирка около МС Искърско шосе. Идеята на kristian40t097 за нова линия, която да довозва Казичене/Кривина/Бусманци до метрото също е добра. В по-дългосрочен период с изграждане на нужната инфраструктура по-добрия вариант е тези села/квартали да се довозват до по-малко натоварената МС Софийска Света Гора.
А604 - закрива се. Не знам дали ще липсва в другия си край около Пирогов.
А384 - закрива се.

Offline Unicode

• Маниак
  • Фен на Софийското метро
    • View Profile
Ето и от мен идеи за транспорта в Дружба след пускането на разширението на метрото:

ТМ20/23 - без промяна. В по-далечно бъдеще ТМ23 стига до МС Младост 3, а ТМ20 (според СО) - до кв. Димитър Миленков.
ТБ 4 - двупосочна кръгова тролейбусна линия свързваща досегашните трасета в Дружба 1 и 2. Необходимата нова мрежа е по ул. Обиколна (новата част) и ул. Димитър Пешев (от ул. Обиколна до ул. Амстердам). Така довозването до МС Дружба Център от всички части на комплекса ще е идеална, особено при разписание 5/10 мин.
ТБ 11 - разликата с досегашния маршрут е новото трасе по ул. Христофор Колумб.
А 204 - остава по досегашния маршрут. Единствено може да се помисли дали крайната спирка да е сегашната или да се премести на сегашната последна на А404, за да се спестят задръстванията по Д. Пешев посока Цар. шосе.
А88 - вместо по Хр. Колумб, минава по Кръстьо Пастухов, така прави връзка между двете станции в Дружба.
А84 - без промяна.
А404 - запазва маршрута си до МС Дружба Център впоследствие завива по ул. Илия Бешков до Искърско шосе и стига до Гара Искър.
А8, 10, 14 - запазват се, освен ако не може да се организира спирка около МС Искърско шосе. Идеята на kristian40t097 за нова линия, която да довозва Казичене/Кривина/Бусманци до метрото също е добра. В по-дългосрочен период с изграждане на нужната инфраструктура по-добрия вариант е тези села/квартали да се довозват до по-малко натоварената МС Софийска Света Гора.
А604 - закрива се. Не знам дали ще липсва в другия си край около Пирогов.
А384 - закрива се.

Тролейбус 4 - остава непроменен, с изключение на разкриването на двупосочна спирка за него на бул. Проф. Цветан Лазаров при ул. Обиколна за връзка с метростанция 20;
Тролейбус 11 - от колелото в Дружба-1 до Орлов Мост по досегашния си маршрут, после по маршрута на ТБ5 до Надлез Надежда. Аз винаги съм се чудел защо по малкия централен градски градски ринг минават 5 тролея и нито един не прави връзка с ж.к. Дружба;
Трамвай 20 - остава непроменен;
Трамвай 23 - от ул. Обиколна се удължава до МС Младост 3, както е планирано;
Автобус 7 - закрива се;
Автобус 8 - остава непроменен, с изключение на това да не спира на спирката на Цариградско шосе непосредствено до светофара с ул. Димитър Пешев за сметка на разкриване на двупосочна спирка за него от северната страна на кръстовището на ул. Димитър Пешев и ул. Обиколна като в посока с. Герман да спира преди ул. Обиколна, а в посока с. Кривина – след нея между входа и изхода на паркинга на дискаунтера LiDL. Предимства: с. Герман, Абдовица, Казичене и Кривина получават удобна връзка със супермаркета на дискаунтера LiDL, както и с тролейбус 4 с който се засича само на това място (в момента автобус 8 минава само транзит на броени метри от LIDL и спирката на тролея но въобще не отваря врати никъде около тях а чак на бул. Цариградско шосе или на спирката при бл. 501 в Дружба 2 без възможност за слизане на ул. Обиколна и прекачване на тролейбус 4 с който автобус 8 не се засича НИКЪДЕ ДРУГАДЕ което според мен е много тъпо;
Автобус 10 - закрива се;
Автобус 14 - удължава се: от кв. Абдовица, на спирката на кв. Гара Искър да спира двупосочно както автобус 8, после да завива надясно по бул. Искърско шосе до бул. Кръстьо Пастухов, там наляво където да прави връзка с метростанция 21, направо по бул. Кръстьо Пастухов до ул. Тирана, там надясно със спирки до супермаркет Макс и бл. 51 след завоя + спирка до бл. 187, после при бул. Христофор Колумб десен завой по него и пак надясно по бул. Искърско шосе покрай метростанцията и след кв. Гара Изкър по маршрута си до Автостанция Изток подсилвайки се с коли от закритите автобуси 7 и 10 при нужда. Предимства: поема се правената от закрития автобус 10 връзка на кв. Абдовица и с. Бусманци със спирките по бул. Искърско шосе и ж.к. Дружба 1. Не би трябвало автобус 14 при този маршрут да има проблем с почивките тъй като макар че на кв. Гара Искър почивките ще изчезнат и няма да има тоалетна за водачите на автобус 14, тази възможност остава непроменена в другият край на маршрута при Автостанция Изток;
Автобус 84 - закрива се;
Автобус 88 - остава непроменен;
Автобус 114 - закрива се;
Автобус 204
- променя се: от обръщалото в ж.к. Борово по маршрута си до Държавна Печатница после надолу по бул. Христофор Колумб до светофара с бул. Цветан Лазаров, но там да НЕ ПРАВИ НИКАКЪВ ЗАВОЙ към бул. Проф. Цветан Лазаров! Вместо това да минава по маршрута на автобус 604 в ж.к. Дружба 1 по бул. Христофор Колумб, надясно по бул. Искърско шосе, при метростанция 21 да завива надясно по бул. Кръстьо Пастухов (където да прави връзка с метростанцията) и да продължава по булеварда, с тази разлика че на кръстовището на бул. Кръстьо Пастухов и ул. Кап. Димитър Списаревски да продължава направо по пробива над метростанция 20, после наляво по бул. Проф. Цветан Лазаров като спира двупосочно на спирката на тролейбус 4 при метростанцията и по маршрута си до жк. Дружба 2. Този маршрут има следните предимства: връзка между двете части на ж.к. Дружба; поемане на обслужването на отпадналите спирки на автобус 604 по бул. Кръстьо Пастухов при пресечката с ул. Тирана и при Кино Искър, Социални Грижи и Община Искър; ж.к. Дружба 1 получава връзка с бюрото по издаване на инвалидни карти на бул. Проф. Цветан Лазаров в бл. 226 (каквато сега липсва); ж.к. Дружба 2 получава липсвала досега връзка с бул. Кръстьо Пастухов в Дружба 1 където са голяма част от администрациите на район Искър – Социални Грижи, Паспортна служба, Военно поделение, 8-мо РПУ, Община Искър; осигуряване на връзката на ж.к. Дружба 1 (по бул. Кръстьо Пастухов и бул. Христофор Колумб) с търговския център The Mall и хипермаркет Карфур на Цариградско шосе, както и с Окръжна Болница; Дружба 1 също получава връзка с по-голяма част от бул. България и с ж.к. Борово която беше налична само за ж.к. Дружба 2;
Автобус 404 - променя се: от АП Дружба по маршрута си до пробива между бул. Проф. Цветан Лазаров и ул. Илия Бешков, там обаче да продължава направо през натоварената спирка на Кауфланд на бл. 206, после пропуска спирката на автобус 204 и тролейбус 4 на бул. Проф. Цветан Лазаров до метростанция 20 преди да завие надясно по пробива над нея и наляво по бул. Кап. Димитър Списаревски (предлагам това защото след левия завой от пробива към бул. Кап. Димитър Списаревски автобус 404 би правил връзката с метростанция 20 на съществуващата тролейбусна спирка в ж.к. Дружба 1 при бл. 59). На кръстовището на бул. Христофор Колумб и ул. Капитан Димитър Списаревски автобус 404 да завива надясно по бул. Христофор Колумб през ж.к. Дружба 1, после наляво по бул. Асен Йорданов и да минава по него до кръстовището с бул. Проф. Цветан Лазаров при Кауфланд Слатина, там десен завой и по досегашния си маршрут през ж.к. Христо Смирненски, ул. Боян Магесник, Гара Подуяне и Театър София до Централна гара. Също така да спира на предложената спирка за автобус 8 при ул. Обиколна като спирката в посока бул. Цариградско шосе (преди да завие надясно по ул. Обиколна) да е в посока Централна Гара, а тази пред паркинга на LiDL – в посока АП Дружба. Предимства: така и Дружба-1 получава добра връзка с ж.к. Слатина и Христо Смирненски и Централна Гара, вместо само Дружба 2 да я има; маха се обикалянето по бул. Проф. Цветан Лазаров между бул. Христофор Колумб и бул. Асен Йорданов където като цяло има само разни складове и бензиностанции (за там тролейбус 4 ще е достатъчен, още повече че на двете по-натоварени от трите спирки на автобус 404 и тролейбус 4 в посочения участък на бул. Проф. Цветан Лазаров има паралелно и спирки на тролейбус 11 на ул. Кап. Димитър Списаревски в близост, единствената по-далечна от тролебус 11 е тази на Индустриална Зона Дружба 1 но там пътникопокът е много малък, поне през по-голямата част от деня);
Автобус 384 - закрива се;
Автобус 604 - променя се: от спешен институт Пирогов по маршрута си до бул. Проф. Цветан Лазаров, после директно надясно по маршрута на автобус 204 до ж.к. Дружба 2. Това превръща автобус 604 в подпомагаща линия за по-голямата част от натовареният маршрут на автобус 204.
« Last Edit: 16.10.2014, 21:21:26 by Unicode »

Offline cyberdude

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Автобус 84 няма как да се закрие, защото цялата бизнесзона около Летището разчита само на него. Да не говорим, че Терминал 1 няма да има достъп до метрото, а и до какъвто и да е транспорт, ако се закрие.
По отношение на 204 и 604 - това, което предлагаш ти е де факто двете линии да се разменят, като в маршрута на сегашната 604 минава по Пастухов, вместо по Илия Бешков. Не разбирам много смисъла - не е ли по-лесно 604 да се измени по посочения от теб начин, а 204 да си остане по Цв. Лазаров.
Иначе недостатък на предложението според мен е, че де факто след пускането на метрото в Дружба не се премахва/намалява/пренасочва генерално нито една автобусна/тролейбусна линия.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Трамвай до Миленков ми се струва неоправдана инвестиция - населението на квартала е твърде малко, налага се изграждане на мост на Искър или допълнително крило към съществуващия а и вагоните са изложени на риск от вандализъм и надали ще има сериозни приходи от билети и карти.  :rolleyes: След пускане на разклонението на МД1 до Терминал 2 8 и 14 спокойно биха могли от моста край Абдовица да продължават по Неделчо Бончев и да осъществяват връзка с метростанция 22, 21 остава да обслужва изключително Дружба 1. 604 следва да се скъси до МС 21 и да обръща около нея - ходенето до Гара Искър си губи смисъла след нейното преместване до метростанцията. 88, 204 и 404 осъществяват връзки непокрити от метрото и следва да запазят маршрутите си. ТМ20 следва да бъде удължен до новото обръщало в Младост 3 след неговото изграждане, при това 23 се закрива. ТБ4 изпълнява довозващи функции за Дружба 2, също така осигурява връзка с Плиска и междинните спирки по Цариградско и трябва да бъде запазен с известно сгъстяване. ТБ11 изпълнява довозващи функции за блоковете близо до тържището, останалата част от маршрута се дублира силно с ТБ4 и затова следва да се преобразува в кръгова тролейбусна линия с използване на съществуващата връзка между кап. Списаревски и проф. Лазаров и малко допълнителна контактна мрежа или евентуално с изграждане на такава по Хр. Колумб между горепосочените улици. Западната част на Дружба 1 се довозва от ТМ20, ТБ4 и 404.  :)
« Last Edit: 16.10.2014, 09:16:56 by V.Peichev »

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
Имам предложение към модераторите - да се обособи отделна тема за транспортното обслужване на ж.к. Дружба и района. Все пак Дружба е голям квартал и мисля, че заслужава отделна тема! Освен това скоро предстои сериозна транспортна промяна в квартала - откриване на метро, а това води след себе си неизбежни промени. Друго нещо е, че ако някой потребител иска да потърси дали някъде е обсъждано транспортното обслужване на Дружба, ще го намери по-лесно.

По темата мисля, че предложенията до тук имат определен смисъл и не са лоши. Но са много щедри! Почти няма никакво съкращаване на наземен транспорт! А, все пак, това е една от основните цели на подземната железница - да се намали трафикът отгоре и да се пътува основно с метрото!  ;) Също така екологичният фактор не е за пренебрегване, което означава, че трябва да си отиват само автобусни линии!

Според мен трябва да има една или две вътрешноквартални линии (по възможност електротранспортни), а сега съществуващите да се съкратят значително!

Според мен А404 трябва да се съкрати до ВТУ "Тодор Каблешков". На Дружба не и трябва - ще има метро до гарата!

Очаквам да ме заплюете, но смятам, че трябва една от двете А204 или А604 да се закрие или поне да се съкрати до някъде (НДК, Стадион Васил Левски), ако липсва от другата страна на маршрута. Пак казвам, че това е при положение, че има удобна и редовна вътрешноквартална довозваща линия до метрото.

А84 също е излишен. Може вътрешнокварталната довозваща линия да стига до Терминал 1 (без Терминал 2) и да обслужва зоната около летището, и да я свързва с метрото!
vasko - оригиналът! :)