Author Topic: Връзка на метрото с наземния транспорт  (Read 415754 times)

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
Aз съм за:
1,3,5,6 -както са
14 - удължава се до МИЦ по Д.Пешев, Цариградско, детелината за летището
114 - кръгов (114А и 114Б)
213 и 214 стават 213 през Бизнеспарка
113 се удължава до Младост 2 по новия пробив
314 остава
384 върти на МИЦ
88 -остава както е
294 - остава както е
67 - по ГМ димитров до Гео Милев през Арена Армеец
64 - кръгов през Хемус и България (64А и 64Б)
98- както е в момента 93,122- както са в момента
111, 305, 413, 306, 4 -както са вмомента
94, 280 - както са в момента
69,70,123 - както са в момента
ТБ 5- както е в момента
45-както е в момента
56-както е в момента
47,48,49 - както са в момента
42,54-както са
309 - удължен от Темпо, по новия маршрут на 85 до Връбница 2
310, тб 6, 7 -както са в момента
тм 8 - от пл.Възраждане до ц.гара
82 - както сега. върти по стария маршрут
77, 150, 101 - същото като горното
53 - по същия си маршрут, но завива директно по Кукуш
83,108 - както са
81 - както е
44 се разделя на 44 до Иваняне и 46 до Вертикал
30,31,41,41П - тръгват от старата автогара Връбница, докато не се построи нова до МС Ломско шосе
87-закрива се
тм 11, 12 - както са
85 - по стария си маршрут
86- по сегашния си маршрут
тм 6 - до Съдебна палата
тм 3 - до Лозенец
тм 1 и 7 - както са
тм 4,10 и 18 - както са
26 - от авт. Връбница през Мировяне до Гниляне
27 - по новия маршрут
29-по стария маршрут
25 - както е
24 - удължава се през ул. 202 - М.луиза - ц.гара
« Last Edit: 01.09.2012, 21:33:56 by AROS »

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
384+114 = Аерогара-МИЦ-Дружба 2 по Д.Пешев. По-добро от това няма.
67 до Г.Милев.
тм. 7а - Борово-НДК през кола със седмицата.
150 - скъсява се - Обеля 1 - метрост. Обеля - Обеля 2 - метрост. Ломско шосе.
30,31,41 - вътрят на метростанция Ломско шосе, та поне да има някакъв смисъл от тази метростанция.

доста от другите коментирани нямат отношение към метрото.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
Kaто чета колко нескопосано е направен вторият перон на Обеля мисля че е редно в най-кратки срокове 30, 31 и 41 да тръгнат до м-я. Ломско шосе.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline atzah

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Да разбудя малко духовете с моя леко кръгово предложение:

А75: Гараж Малашевци-Васил Кънчев-Река Велека-Александър Екзарх-надясно по Ботевградско, под Моста пътен възел Слатина-Велчо Атанасов-Атанас Узунов-надясно по Шипченски проход, Румънско посолство-Цариградско шосе (посока към Пловдив), локалното, надясно по Фредерик Жолио Кюри-Метростанция-Автогара- бул. Самоков-кръгово Площад на Авиацията-Плиска-Ал. Жендов-надясно по Шипченски проход- наляво по Коперник- Зала Фестивална-надясно ул. Иван Щерев-наляво Слатинска- пътен възел Слатина, Ботевградско и наляво по Александър Екзарх-Гараж Малашевци.

Гледано от перспективата на на А72, всички улици са доволно широки  :)

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
Kaто чета колко нескопосано е направен вторият перон на Обеля мисля че е редно в най-кратки срокове 30, 31 и 41 да тръгнат до м-я. Ломско шосе.
редно е докато се изгради нова станция в района на МС Ломско шосе да въртят на авт. Връбница
« Last Edit: 02.09.2012, 18:41:13 by AROS »

Offline titijoji

• Приятел на ГТ
    • View Profile
384+114 = Аерогара-МИЦ-Дружба 2 по Д.Пешев. По-добро от това няма.
67 до Г.Милев.
тм. 7а - Борово-НДК през кола със седмицата.
150 - скъсява се - Обеля 1 - метрост. Обеля - Обеля 2 - метрост. Ломско шосе.
30,31,41 - вътрят на метростанция Ломско шосе, та поне да има някакъв смисъл от тази метростанция.

доста от другите коментирани нямат отношение към метрото.
Добре, ама ТМ7А пендел ли имате впредвид, щото друг начин за него няма?

Offline T_4

• Нямам спирка
    • View Profile
Да, като пендел с мотриси серия 5ХХ. Предполагам, че за целта се предвижда изграждането на S-ка на бул."Витоша" в участъка между НДК и бул."Патриарх Евтимий". Това ще е едно доста добро решение и ще е доста практично за делничните дни, затова смятам, че трябва да се реализира възможно най-скоро.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Да, като пендел с мотриси серия 5ХХ. Предполагам, че за целта се предвижда изграждането на S-ка на бул."Витоша" в участъка между НДК и бул."Патриарх Евтимий". Това ще е едно доста добро решение и ще е доста практично за делничните дни, затова смятам, че трябва да се реализира възможно най-скоро.
Подобна S-ка може да се използва при предстоящия ремонт на трасето по бул.България - евентуално в някои етапи от ремонта да има обслужване по част от трасето.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
един колега от другия форум вече е пратил доклад, за 85 за безмисления му маршрут и за това,че северните части на Надежда 2,4,Толстой,Свобода, района и индустриалната зона около Заводска среща нямат адекватно довозване до метрото, най вече до метростанция Мария Луиза.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
един колега от другия форум вече е пратил доклад, за 85 за безмисления му маршрут и за това,че северните части на Надежда 2,4,Толстой,Свобода, района и индустриалната зона около Заводска среща нямат адекватно довозване до метрото, най вече до метростанция Мария Луиза.
Не знам защо цитираш абсолютна лъжа - има ТМ6, А86, ТМ12 - това нищо ли е? Колкото до МС Мария Луиза - много по-съществена е нескопосаната връзка трамвай-метро, така че по-скоро връзката би се реализирала на МС Централна гара.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
Добре де, какво означава адекватно довозване? 85 и тм.6 на практика се дублират до гарата, като разликата е само в това, че трамваят трябва да мине през триъгълника, а 85 цепи напряко отгоре.
Това е малко като оплакване от закриването на 313, че в Младост 1 при посолствата нямат адекватно довозване до бл.43. Както се видя, 313 мина и замина и 305 си пое обединената линия и готово.
Единствената подробност е, че в момента линиите в Надежда са повече от необходимото. Съгласете се, че е по-добре 1-2 линии да бъдат спрени, отколкото да останат всичките и да ги разредят безумно много. Казусът е по-скоро със 150 и той е "политически", в смисъл, че има концесия и т.н. Може би, с тази отсрочка, която си дадоха, печелят време, за да се финализира промяната с Карат и тогава да може с чиста съвест да бъде направена читава реорганизация.
Под реорганизация разбирам главно закриване на линии. Просто не е редно като данъкоплатци да плащаме нафтата на толкова много автобуси, при положение, че в момента МД2 вози огромно количество хора, които буквално допреди 3 дена са се клатушкали с някой трамвай или автобус.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Удължават 27 до Централна гара, а 150 го пускат от Връбница 2 до Обеля и сумарният пробег за Ивкони се запазва. Не го предлагам, но теоретично е възможно.
За 85 аз вече написах, че е глупаво да минава по един и същи маршрут с тм 6 и този му маршрут е добър. А ако не ви харесва, може да го пуснат по Ломско, така ще е и най-бързо за живеещите около Връбница 2.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
Меко казано е нагло да се иска нова линия в Надежда и то само заради връзка с метрото, понеже сега все едно няма.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
Аз много пъти съм казвал, че метрото има своите минуси, които лично за мен са много. И аз загубих сумати връзки, но какво от това, нали има метро на 700 метра от мен.
Просто няма кой да ти остави автобус 85 и трамвай 6 да вървят по един и същи маршрут толкова спирки.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Направо да се закрива тая линия в сегашния и предишния си маршрут и наместо нея една, която да описва няколко осморки из всичките квартали в тоя район, но е да е на 5 мин. в пик. Така всички ще са еднакво (не)доволни и няма никой да е по-облагодетелстван за сметка на друг.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
НИЕ СМЕ ЕДНИ ОТ НАЙ-ОЩЕТЕНИТЕ ЗАРАДИ МЕТРОТО, а някоя бабичка иска от 7 ДКЦ да си иде у домо у блок 1ХХ или 6ХХ (там май бяха към 24ДКЦ) да се вози у осем пето, и заради такива недоразумения като тях сега цял квартал да страда
Защо пък ти да се возиш с трамвай и автобус, а бабичката да не може да се вози? Нещо много неадекватен ставаш с последните си постинги! Крещенето във форума е нарушение на т.9 от правилата. Още повече, че никакви смислени аргументи не излагаш, освен че цялата община прави заговор срещу теб и дръзва да премахне дублажа на трамвай и автобус. Подобна промяна трябваше да стане още при пускането на Ломско шосе. И за какви ощетени от метрото ни дърдориш, след като Дървеница загуби без компенсация трамвая си до южната част на центъра още през 2004, който (евентуално) през 2014-15 ще бъде възстановен. Нито за момент нямаше никаква загуба и получихте трамвай, който води не само до дрипавия Женски пазар и Сточна гара, а до целия център. Ако имаш гадже в Хаджи Димитър, си е лично твой проблем, а не проблем на МГТ.
« Last Edit: 04.09.2012, 14:49:22 by blagun »

Offline alpha_adversativum

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Ако габаритът на ул. "Република" беше достатъчен да поеме една автобусна линия, можеше да се измисли нещо. За съжаление обаче, доколкото виждам, тя е прекалено тясна.

Offline T_4

• Нямам спирка
    • View Profile
Рейс до МС Банишора на 20 мин ще е по-голям въздуховоз и от А85 в момента (както ти твърдиш). Колкото по-нередовна е една линия, толкова по-празна е.
За мен промяната на А85 е логична, но А150 трябва да стане довозваща линия из Обеля. Възможно ли е за компенсация на пробега Ивкони временно да поемат линия от 1 кола - например А18 и А24? Това ще е много по-логично, отколкото А150 да дублира метрото и А85.
За да се пълни А85 трябва да мине известно време, за да може хората да свикнат с промяната. Да не говорим, че в случая се губи връзка единствено със Сточна гара, която не е център на света. Единствено комбинацията А85+ТБ11 се прецаква, защото ТБ9 води до НДК и се засича с ТМ6, а останалите линии могат да се хванат и от кръстовището на бул."Христо Ботев" и бул."Сливница". ТМ6 не само компенсира А85 в 90% от случаите, но и осигурява допълнителни връзки с много по-значими места от Лъвов мост. В частта по бул."Рожен" се движи и ТМ12, така че ТМ6, ТМ12 + А85/А86 става прекалено много, срещу мижавия А150 в другата част на квартала.
За да не кажеш, че живея на ул."Хан Кубрат" и дърпам чергата към мен, ще споделя, че живея в кв."Хладилника" и най-често пътувам с метрото и ТМ10. Заради МС Джеймс Баучер и МД2 спряха линия 9ТМ и пътуването ми до НДК се удължи (22 мин до НДК, вместо 15 с 9ТМ или 18 с ТМ9), но не се оплаквам, защото за сметка на това имам връзка със Сердика за 24 мин (10 ходене до метрото, 8 чакане и 6 возене), което беше мираж преди 4 години.

Offline T_4

• Нямам спирка
    • View Profile
Консултирай се с хората от Люлин. Те не само, че нямат особено удобно довозване, но им спряха наземния транспорт. Разнообразие от връзки също няма особено - 1/2 от линиите отиват на Сточна гара, другите са нарядко. Реално само ТМ8 е смилен.
Винаги се създават някакви неудобства, разбирам те напълно, но ще мине известно време и ще свикнеш, освен ако не живееш по бул."Жеков" и не пътуваш много често до Хаджи Димитър. В други случаи, мисля, че няма нужда от толкова много протестиране срещу ТМ6 вместо А85.

Offline elbi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Направо да се закрива тая линия в сегашния и предишния си маршрут и наместо нея една, която да описва няколко осморки из всичките квартали в тоя район, но е да е на 5 мин. в пик. Така всички ще са еднакво (не)доволни и няма никой да е по-облагодетелстван за сметка на друг.
точно ЗАЩО БЕЗМИСЛЕНО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ПУСКАТ ВЪЗДУХОВОЗИ, вчера в 19.30 на Х .Силянов беше празен. По-добре да прилъжат народа с една разредена на 15 мин 285 до цент. или сточна гара, а 85 да ходи другаде, примерно 85+310 или 85+77 или дори 85+60 , а сега излишно се харчи и гориво и това са паешки работи  с екологичния транспорт защото в момента излишно се замързява въздуха с автобус въздуховоз, затова ако трябва и ще се псува защото това е едно НЕДОМИСЛИЕ, нищо чудно с корумпирана цел!
Имам баба в Х.Димитър, но това не е проблемът, а неадекватната връзка с метрото и поредните пропорции 1:1000 за безмислени въздуховози, какъвто е и 309 до Темпо, който отива в нищото и от там до Триъгълника по тъмно просто забрави! Инак не ми е дори да няма рейс до ст гара или л.мост, но поне до МС Банишора да пуснат рейс макар и на рехав интервал от 20 мин. А и връзката МС Хан Кубрат Темпо мисля, че става вече много важна докато не построят пробива зад ц.гара!
Въздуховозите нямат нищо общо с твоя въпрос. Слагаш си тея аргументи само за цвят но нямат нищо общо. В сегашния си маршрут 85 въобще не е станал въздуховоз и 309 или някакъв друг неудачен маршрут защо ги намесваш и на теб не ти е ясно. Случая с 85 е че хората по бившия му маршрут трябва да ползват трамвай. Ясно е че макар и принудително хората трябва да се ориентират към трамвая заради екологията. Какъв автобус на 20 минути ти трябва до МС Банишора след като имаш 2 трамвая до там? Трамваите са много по нагъсто от 20 минути.