Author Topic: Връзка на метрото с наземния транспорт  (Read 355965 times)

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
AROS, хващаш тм.6 от произволна спирка по Н.Жеков и се довозваш в посока мс.БЕЛИ ДУНАВ. Никой не те кара да ходиш до гарата. Ако си близо до Хр.Силянов, хващаш 83 или 86 до мс.НАДЕЖДА. Ако си на бул. Рожен, тогава чак е до гарата, но за там вече си е кратко до гарата.

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
И защо до гарата, като може до мс. Банишора. Но AROS просто отказва да пътува с трамвай.Имаше една идея за трамвай Илиенци - Обеля с 3-4 коли, но липсва кривата, съединяваща двете посоки.  :/

Offline sofianec

• Наистина съм луд
    • View Profile
Но скоро ще има ухо до МС Хан Кубрат.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
дел
« Last Edit: 12.09.2012, 12:01:26 by AROS »

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
ДА ЗАТОВА КАЗВАМ, СЪЩО  ЧЕ ГТ СПИ МЕЧЕШКИ ЗИМЕН СЪН!!!! м'тириал" :devil: :devil: :devil:
Ти нали нямаше повече да пишеш? На всички додея с истеричните си крясъци! Стига вече си флудил форума, след като нямаш нови аргументи в твоя полза!

Offline T_4

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Арос, защо не оценяваш, че ТМ6 минава по обособено трасе и времето за стигане до гарата е фиксирано? Дори при закъснения, там има възможност за наваксване - нещо, което не може да се каже за А85, който се реди в задръстванията на надлеза.
А98 отива доста пълен към метрото, но в посока Железница натоварването започва от кв."Хладилника" - предполагам, че хората използват ТМ10 за две спирки вместо да обикалят из половин Лозенец.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
А98 отива доста пълен към метрото, но в посока Железница натоварването започва от кв."Хладилника" - предполагам, че хората използват ТМ10 за две спирки вместо да обикалят из половин Лозенец.
Да се надяваме, че при предстоящата реконструкция на кръстовището при Семинарията А98 временно ще върви по бул.Баучер двупосочно. А после временният маршрут толкова ще се хареса, че ще стане постоянен...

Offline Gordon

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Арос, защо не оценяваш, че ТМ6 минава по обособено трасе и времето за стигане до гарата е фиксирано? Дори при закъснения, там има възможност за наваксване - нещо, което не може да се каже за А85, който се реди в задръстванията на надлеза.
Защото няма какво да оцени. 85 много рядко закъснява - само в понеделници при променена конфигурация на ремонтните дейности из Надежда...

Offline Gordon

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Имаше една идея за трамвай Илиенци - Обеля с 3-4 коли, но липсва кривата, съединяваща двете посоки.  :/
За такъв трамвай пък съвсем няма пътници. Доказва го разписанието на А87.

Offline Gordon

• Маниак
    • View Profile
    • Email
В крайна сметка щом местните хора искат 85 по стария маршрут нека така да бъде!А метрото не го искат щото не може гратис на него да се возиш ли  :rolleyes:
Това с гратис-а изби рибата. Този аргумент си го ползвайте за вечните идеи за закриване на тм8.
Защо ако досега си имал директен транспорт до т. А, сега трябва да искаш да ползваш довозване или ходене с допълнителни десет минути пеша за метрото, с което крайното придвижване ти дава същото време с по-малко комфорт? Нормално е да сме недоволни.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
Имаше една идея за трамвай Илиенци - Обеля с 3-4 коли, но липсва кривата, съединяваща двете посоки.  :/
За такъв трамвай пък съвсем няма пътници. Доказва го разписанието на А87.
и да го направят точно както е сега с 87! И той е една от глезотийските линии.Преди имаше 25, 50, спряха ги, после нямаше транспорт до Обеля 10 години преживя се, преди оправданието беше МС Обеля, сега какво е, дублиране с тм 6, което няма да се пренебрегне, но това с 85 да!   Като шътнат 87 пак ще има недоволни, винаги ще има! :help: Тая шестица особено с маршрута до Лозенец е абсолютно безмислена, хвърлете тройката до там, не 3,4 и 18 до Орландовци! И с тм 7 кой ще ходи на Месарницата, при наличие на 85,86,150, метро? Затова като трябва хората ще си изпускат нервите И ТО КОЛКОТО Е НЕОБХОДИМО!
« Last Edit: 11.09.2012, 23:43:31 by AROS »

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
AROS, хващаш тм.6 от произволна спирка по Н.Жеков и се довозваш в посока мс.БЕЛИ ДУНАВ. Никой не те кара да ходиш до гарата. Ако си близо до Хр.Силянов, хващаш 83 или 86 до мс.НАДЕЖДА. Ако си на бул. Рожен, тогава чак е до гарата, но за там вече си е кратко до гарата.
AROS, забрави да ми отговориш ...

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Тая шестица особено с маршрута до Лозенец е абсолютно безмислен
Вече в неадекватностите си сам си противоречиш! Само преди ден твърдеше, че ТМ6 се натоварва, сега бил безсмислен? Има 3 варианта за Надежда - ТМ1, 6 и 7. Избрано е най-изгодното за вас, тъй като ТМ1 е с къси трамваи, а ТМ1 и 7 минават през единичен участък и не могат да бъдат сгъстявани при необходимост. А твърдението, че се гради 3 км трасе единствено за трамвай Обеля-Илиенци, заместващ автобус от дъжд на вятър, е меко казано несериозно. Както са всичките ти истерични постове от последния месец, които на количество са големи, но при нулево качество. Разбрахме ти "аргумента" - не ти се вози на трамвай, не е необходимо да товариш форума с безкрайното му истерично и необосновано повтаряне.
« Last Edit: 12.09.2012, 08:39:01 by blagun »

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Без да знам ситуацията в Надежда моето мнение е , че щом трамвай и автобус се дублират то автобусът трябва да бъде спрян и да бъде стимулиран по екологичния електротранспорт ! Мнението ми е принципно и не е обвързано с коментираната ситуация .

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
Без да знам ситуацията в Надежда моето мнение е , че щом трамвай и автобус се дублират то автобусът трябва да бъде спрян и да бъде стимулиран по екологичния електротранспорт ! Мнението ми е принципно и не е обвързано с коментираната ситуация .
хубаво е, че има и по-неутрални мнения, но тук ситуацията е необмислена, направено на парче, недодялано, без качествения ефект, както и всичко останало в тази държава в последните 23 години! :eek:

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Да се надяваме, че при предстоящата реконструкция на кръстовището при Семинарията А98 временно ще върви по бул.Баучер двупосочно. А после временният маршрут толкова ще се хареса, че ще стане постоянен...

Да и шофьорите недоволстват, бих казал с основание, че трябва да карат около 100 мин. без почивка. Но наистина на настоящия етап можеха да го съкратят до острова на Кръста.

AROS, ако аз искам да ти дойда на гости мога да хвана трамвай 6, който за 26-29 мин. ще ме докара до спирка 24 ДКЦ. А като нямаше трамвай трябваше да се прекачвам. И връзката между 24 ДКЦ и Пета Градска Б-ца е 13-14 мин. с трамвай 6. Да не би с автобус 85 да е било по-бързо?
« Last Edit: 12.09.2012, 11:38:30 by emo »
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
тм 6 единствения + е само връзката с НДК . От лъвов и ц.гара като слизаш от 11,213 и тн трябва до ходиш, да минаваш подлези, оня ден 20 мин съм чакал тм 6 вечерта в делник да се прибера от МС Бели Дунав към 22.00. 85 вечерно време бе относително по-редовен, трамваите към 22.00 половината са за депо, и това е открай време!

Offline sofianec

• Наистина съм луд
    • View Profile
И 85, и трамвая за Обеля са били на 20 мин. след 21:00 и това винаги е било. Не си криви душата. Това, че няма кола след 23:00 е проблем, но това е повсеместно в цяла София, че на много места след 23:00 няма транспорт.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Още повече, че гараж Малашевци е в обратната посока.
Да не говорим, че от светофара към Скопие до Сточна гара А85 изразходва повече време за престои, отколкото за движение. А в трамвайния подлез Надежда и по Рожен ТМ трасе има резерви да се подобри. Даже да се подобри дотолкова, че да постави под въпрос смисъла на разклонение на метролиния 2 в посока Илиенци.
Разбира се, ако нещо с ТМ6 не е наред като честота, първа и последна кола, е редно това да се коригира.
« Last Edit: 12.09.2012, 13:42:27 by blagun »

Offline T_4

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
От хора в квартала научих, че след закриването на автобус 9ТМ, има затруднения с достигането от кв."Хладилника" до 13 ДКЦ и 4 Районно, които обслужват по-голямата част от живущите в "горен" Лозенец/Хладилника. В същото време в момента А98 е крайно неудобен за пътуване от метрото към Драгалевци/Симеоново. Затова предлагам маршрута на А98 да се промени както следва: от бул."Черни връх" направо до бул."Св.Наум", надясно по него до Семинарията, надясно по бул."Джеймс Баучер" и обратно по бул."Черни връх". Пробегът се увеличава с 500м на курс, но настъпват следните подобрения:
-не се налага смяната на трамвай-метро за участък от 3-4 спирки
-осигурява се директна връзка с района на хотел Хемус - в момента се ходи 10 мин пеша и чака се метро за една станция. Не казвам, че с А98 ще е по-бързо, но ще е по-удобно за възрастните хора да ходят до поликлиниката.
-най-важното преимущество е, че се прави удобно прекачване от метрото на А98 за кварталите. В момента доста повече хора го чакат на спирката при обръщалото, отколкото се возят с него през Семинарията.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775