Мен ме учудва стоицизмът на Гьорев. Каза му се какво е положението, допреди няколко месеца ползвах ежедневно А280 по целия маршрут, в продължение на 4 календарни години, е, Бога ми, смея да твърдя, че имам поне мааалко познания по натоварването на линията, а то е зверско!
А280, за разлика от всички автобусни линии в София, има трети час-пик - и той е от 12 до 14. Това е времето, в което най-често се ходи / тръгва на/от лекции от ТУ, ЛТУ и УНСС. И понеже тогава пътуват студенти от и за Студентски град, автобусите са двупосочно, безнадеждно препълнени. А поне едно 40% от студентите слизат не на метрото, а на ТУ или ЛТУ. Е 294 ще довозва и тия хора.
Реално А280 има само 2-3 часа в денонощието, когато НЕ е пълна до пръсване - между 10 и 11 и между 14 и 15-15:30. Геноцидът на тази линия е огромен - от 22 коли само допреди 5 години, в момента е на 12.
Ако задръстванията са проблем, нека спрем А76 изобщо, че то тая линия кисне почти целодневно и навсякъде в задръствания, добре че поне на Цариградското разчертаха една бус лента, поне там да не чака.