Author Topic: Нощен транспорт  (Read 316279 times)

Offline НИКИ

• Приятел на ГТ
    • ICQ Messenger - 229924837
    • View Profile
    • http://www.transtriumf.com/
Re: Нощен транспорт
« Reply #40 on: 12.08.2006, 12:16:14 »
Ще се опитам да ти издействам наряд за нощни курсове

Ivancho

• Guest
« Reply #41 on: 14.08.2006, 21:52:17 »
Quote from: НИКИ
Няма да е зле в София да се разкрият 3-4 линии които да обслужват в интервала 00:00-04:00. Така ще е по-приятен нощния живот в софия. Ще може спокойно да се ходи на дискотеки, барове и забавления. Няма да сме като пепеляшка- да се прибираме в 24:00   . Линиите трябва да свързват крайните квартали с центъра. Метрото пасва за Обеля, а след някоя година за Младост. Без покритие са Княжево, Илиянци и Васил Левски. От В.Левски върши работа ТБ1.
ПРЕДЛАГАМ:

260 Овча купел - Горна баня (Никола петков) - по маршрута
  213 Централна гара - НДК - Орлов мост - по маршрута
  ТБ1 По маршрута
  ТМ12 Журналист-по маршрута
 МЕТРО по маршрута
Дайте предложения и мнения

Няма да стане!!!Това са разходи,които няма да се покриват!!!

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #42 on: 28.02.2007, 06:31:11 »
Може да се избере междинно решение: само петък/събота и събота/неделя да има нощен транспорт. Тогава пътникопотока е доста по-голям и да се процедира със същите линии, които пускат по Коледа/НГ/Великден. Поне експериментално може да се опита.

Offline ashtree

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #43 on: 28.01.2008, 00:55:22 »
А нужно ли е въобще? Такситата в София, за разлика от другите европейски столици са си евтини. През нощта- с такси. А и през деня - с такси (ако не съм с моята кола). Мразя да се тъпча с циганите в трамвая. А представяте ли си, колко ще е "безопасен" този транспорт през нощта, особено като се качат някои представители на ромското етническо малцинство?

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #44 on: 28.01.2008, 05:36:05 »
Quote from: ashtree
А нужно ли е въобще? Такситата в София, за разлика от другите европейски столици са си евтини. През нощта- с такси. А и през деня - с такси (ако не съм с моята кола). Мразя да се тъпча с циганите в трамвая. А представяте ли си, колко ще е "безопасен" този транспорт през нощта, особено като се качат някои представители на ромското етническо малцинство?

Нощните курсове естествено ще са на по-висока цена и с постоянен контрол. А мангалите не обичат да си плащат. А ти ако не искаш да се тъпчеш в трамвая - позлвай бакшиши. Да видим като ги направят на 1,20 дали ще си на същотот мнение.. Но метрото могат да го пуснат експериментално петък/събота вечер.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #45 on: 28.01.2008, 10:08:54 »
Аз лично се съмнявам дали ще има пътници ако има нощен транспорт, в нощните курсове. Често се прибирам с 76, който тръгвма към 23.35 от Гоце Делчев и пристига към 0.15ч. в Младост 4 и пътуват 5-10 човека на кръст, при това само по част от маршрута, в отделни отсечки абсолютно никой не се вози. А пък в 73 например дори след 21.00 часа съм си пътувал и сам в автобуса, по около 40% от маршрута му. Веднъж се качих от НБУ към 22.00 часа в 73 и почти до Ж.К.Гоце Делчев пътувах сам.

Може би трябва да се сложат някакви разписания за нощните курсове, ако се пусне денонощен ГТ, иначе автобусите ще си пътуват празни. А като се замисля в България къде има денонощен ГТ? Сещам се за Пазарджик, но там май само тролейбусите се движат денонощно, в Бургас маршрутките, чувал съм че и в Карлово и Горна Оряховица е денонощен ама не съм сигурен.

В Пазарджик нощните се ползват за извозване от дистокеките до дома, и за довозване от гарата до града.
« Last Edit: 28.01.2008, 10:09:19 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #46 on: 28.01.2008, 13:05:54 »
Quote from: Ivo
Аз лично се съмнявам дали ще има пътници ако има нощен транспорт, в нощните курсове. Често се прибирам с 76, който тръгвма към 23.35 от Гоце Делчев и пристига към 0.15ч. в Младост 4 и пътуват 5-10 човека на кръст, при това само по част от маршрута, в отделни отсечки абсолютно никой не се вози. А пък в 73 например дори след 21.00 часа съм си пътувал и сам в автобуса, по около 40% от маршрута му. Веднъж се качих от НБУ към 22.00 часа в 73 и почти до Ж.К.Гоце Делчев пътувах сам.
Според мен това се случва, защото повечето хора не знаят кога са последните коли по линията. Много мои приятели и познати предпочитат да не рискуват и хващат такси. Лично аз винаги препоръчвам градския транспорт.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #47 on: 28.01.2008, 13:25:09 »
Другарю Етнийс, не мисля, че е икономически оправдано нощно метро - там разходите са в пъти повече, дори и само за един влак - осветление, касиерки, диспечери, персонал в депото, охрана на всяка станция (някой трябва да спира пияните хора). Подлезите сега ги заключват след последния влак, за да не стават жертва на вандали, представи си на какво ще заприличат.
Мисля, че единични автобуси (0305 например) по някои линии (или създаване на нови такива) през 40-50 мин. ще са добра алтернатива на такситата. Естествено, трябва да има обявени разписания. Хората бързо ще научат на нощния транспорт (Бат Бойко ще се погрижи за рекламата).
В момента ГТ търпи големи загуби от колите след 21 ч. - контролът е слаб, а гратисчиите - много. При цена 1.50 - 2 лв. за нощно пътуване, при постоянен контрол, мисля че ще има повече постъпления в касата на СКГТ. Проблемът е, че едва ли ще има много доброволци да карат през нощта, било то и срещу по-високо заплащане.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #48 on: 28.01.2008, 13:51:47 »
Може да се помсли, нощните линии да се сливат-например 76+73, 213+309, 204+102, може пък и 76+102. Така ще се спестят прекачването и чакането по още 40 мин.ще се приврекат още повече пътници. Но наистина, за да не пътуват презни автобусите, трябва да се направи добра реклама, и да е сигурно че в чака, указан в расписанието ще мине автобус.
А шофьори да работят ще се намерят-все пак тогава няма никакви задръствания и няма да им се губят курсовете, а пък и ще има по-малко хора.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #49 on: 28.01.2008, 14:34:41 »
Quote from: Ivo
Може да се помсли, нощните линии да се сливат-например 76+73, 213+309, 204+102, може пък и 76+102. Така ще се спестят прекачването и чакането по още 40 мин.ще се приврекат още повече пътници. Но наистина, за да не пътуват презни автобусите, трябва да се направи добра реклама, и да е сигурно че в чака, указан в расписанието ще мине автобус.
А шофьори да работят ще се намерят-все пак тогава няма никакви задръствания и няма да им се губят курсовете, а пък и ще има по-малко хора.
Е тогава цената положително трябва да е поне като на маршрутка. Защото курсът става доста дълъг, а е и нощен труд...

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #50 on: 28.01.2008, 17:08:17 »
Quote from: conecto
Другарю Етнийс, не мисля, че е икономически оправдано нощно метро - там разходите са в пъти повече, дори и само за един влак - осветление, касиерки, диспечери, персонал в депото, охрана на всяка станция (някой трябва да спира пияните хора). Подлезите сега ги заключват след последния влак, за да не стават жертва на вандали, представи си на какво ще заприличат.
Мисля, че единични автобуси (0305 например) по някои линии (или създаване на нови такива) през 40-50 мин. ще са добра алтернатива на такситата. Естествено, трябва да има обявени разписания. Хората бързо ще научат на нощния транспорт (Бат Бойко ще се погрижи за рекламата).
В момента ГТ търпи големи загуби от колите след 21 ч. - контролът е слаб, а гратисчиите - много. При цена 1.50 - 2 лв. за нощно пътуване, при постоянен контрол, мисля че ще има повече постъпления в касата на СКГТ. Проблемът е, че едва ли ще има много доброволци да карат през нощта, било то и срещу по-високо заплащане.

Aз казах експериментално, и то за дните когато по това време е натоварено - петък и събота вечер. За тая работа си има икономисти, да смятат. Ама все пак Люлин, Обеля, Западен парк, Св. Троица мисля ще има пътникопоток. Естествено, картите няма да важат. ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО!

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #51 on: 28.01.2008, 19:54:17 »
Quote from: ozzy
Е тогава цената положително трябва да е поне като на маршрутка. Защото курсът става доста дълъг, а е и нощен труд...
Да разбира се. И 2 лв. да е билета пак според мен е напълно приемливо да дадеш 2 лв. да путъваш през нощта от Младост до Овча Купел например. Единични О 305 става за такива нощтни линии, да са точни, с добро отопление и ще бъде екстра.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline conecto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #52 on: 28.01.2008, 20:30:45 »
И кой пътува по нощите от Младост до Овча купел (освен ако не са ви направили нощни лекции)? Пътникопотокът по това време на денонощието е по направления център - квартали и Ст. град - квартали.
През нощта няма задръствания, но има достатъчно малоумници, заради които шофьорите няма да искат да работят - спомни си защо в 2170 монтираха камери, при това инцидентът стана рано сутринта!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #53 on: 28.01.2008, 20:34:02 »
не помня какво е станало в 2170-разясни. Аз иначе съм ЗА нощен транспорт с кондуктор и билет от 2лв. Маршрута може да е Дружба-Младост-Ст.град-Център. На другата линия Люлин, Зоните, Център. Според мен би било напълно икономически подплатено това начинание.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #54 on: 28.01.2008, 20:59:16 »
Нали бяха били шофьора на първия курс към Квартала.

Offline T_4

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #55 on: 28.01.2008, 23:34:03 »
Моето мнение е, че движението на градския транспорт след 23.30 не  е удачно, защото:
1) Интервалът е огромен - по празниците пускат линии на 30-60 мин. Според мен, за да е ефективна схемата колите трябва да са максимум на 35 мин и както казахте да има разписания.
2) Идеята за постоянен контрол не е много добра. Не може да ме убедите, че един контрольор ще се справи с група цигани или с някой пиян в 2 часа през нощта.
3) Времетраенето на лините трябва значително да се скъси (това го коментирахме).
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline zlatin

• Маниак
    • View Profile
« Reply #56 on: 12.02.2008, 00:50:21 »
Нощният транспорт се организира по следния начин:
Пускат се нощни линии със съвсем други маршрути, които покриват територията на града, за София са нужни може би около 10-15 линии да се стига до всички квартали. Автобусите петък и събота вечер са на половин час, иначе - на един. Цената на билтетите е около 2,5 пъти по-висока от цената на дневните билети за пътуване в една зона. Може би за момента около 2 лв. е много добре, купува се от шофьора само, качването става само от неговата врата и само който си плати се качва.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #57 on: 12.02.2008, 08:34:05 »
Quote from: zlatin
Пускат се нощни линии със съвсем други маршрути, които покриват територията на града, за София са нужни може би около 10-15 линии да се стига до всички квартали. Автобусите петък и събота вечер са на половин час, иначе - на един. Цената на билтетите е около 2,5 пъти по-висока от цената на дневните билети за пътуване в една зона. Може би за момента около 2 лв. е много добре, купува се от шофьора само, качването става само от неговата врата и само който си плати се качва.
напълно съм за, само въпроса със сигурността на шофьора не може да се уреди

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #58 on: 12.02.2008, 09:06:47 »
Щом билетчето е 2лв би следвало зоните след 11:30ч да одпадат, иначе такситата пак ще са по-привлекателни.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #59 on: 12.02.2008, 09:31:33 »
Но това не е ли един идеалистичен вариант, леко неприложим за напите условия  МКоже би вече хиляди пъти сме обсъждали какви са реалните потребности на града.толкова много линии определено не биха били рентабилни, особено при тази честота на движение.Досега не съм чул да има масови искания за денонощен градски транспорт, а града е отлично обслужен от таксита.Те могат да те отведат от която и да е точка на града до друга- каквото и да си пожелаеш.За подобна покривност на населението и територията при маршрутни линии не може да се говори, а разходите по обслужването неоправдано високи.Такива линии биха инкасирали доста големи загуби за операторите и ще изпълняват социална финкция- за 2-3-мата пътници, качили се през три четири курса.Единствено по студентските линии и още няколко има реална нужда от нощни коли.