Author Topic: Нощен транспорт  (Read 316233 times)

Offline T_4

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Re: Нощен транспорт
« Reply #1860 on: Today at 01:27:39 »
Нали имаше някаква идея N4 да прави двупосочна примка през летището вместо да почива 50 минути в Дружба-2. Какво стана с тази идея?
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #1861 on: Today at 08:26:38 »
Смисъл от линия до летището има, само ако е директна. Няма как някой да иска да се лънгърка до там с панормна обиколка на Слатина и Дружба първо (нито обратното).
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1862 on: Today at 10:45:34 »
Да пуснат един денонощен шатъл от центъра до летището. Цена на билет 5 лв., че дори и 10 лв. пак ще е по-добре, отколкото такси.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1863 on: Today at 11:16:19 »
Нали имаше някаква идея N4 да прави двупосочна примка през летището вместо да почива 50 минути в Дружба-2. Какво стана с тази идея?

Смисъл от линия до летището има, само ако е директна. Няма как някой да иска да се лънгърка до там с панормна обиколка на Слатина и Дружба първо (нито обратното).

При 50 минути почивка и шатълът на летището може да бъде пратен до там и да прави връзка. Варианти всякакви, от години само се говори и нищо не се случва, явно таксиджийското лоби се е погрижило нещата в общината да се обърнат в тяхна полза.
« Last Edit: Today at 11:27:52 by fafan »

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1864 on: Today at 12:25:38 »
Да пуснат един денонощен шатъл от центъра до летището. Цена на билет 5 лв., че дори и 10 лв. пак ще е по-добре, отколкото такси.
10 лв, т.е. по 5 на човек ми е таксито до Дианабад. Нещата доста се канализираха, а ако някои пропускат официалните таксита и скачат на копърките, си е техен проблем ценообразуването.
Проблемът с шатъла е, че наведнъж се изсипват 250 души от полет и няма какво да поеме пристигащите пътници. По тази причина даже и не през нощта шатълът Т1-Т2 е използваем само за първите няколко пътници, които слизат, без да чакат багаж на лентата и без да ходят до тоалетната.
За заминаване все пак се разпределят във времето.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1865 on: Today at 12:30:49 »
Проблемът с шатъла е, че наведнъж се изсипват 250 души от полет и няма какво да поеме пристигащите пътници. По тази причина даже и не през нощта шатълът Т1-Т2 е използваем само за първите няколко пътници, които слизат, без да чакат багаж на лентата и без да ходят до тоалетната.

Не всички биха се возили на градски транспорт. Предполагам около 20% максимум на полет са склонни към МГТ, другите ползват индивидуален транспорт и таксита, прави около 50 човека на полет. Съвсем в рамките на превозните възможности на един нормален автобус.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1866 on: Today at 13:46:33 »
Ако има нормален транспорт, вероятно повече хора биха ползвали съществуващия шатъл и евентуален такъв до центъра. Този електрически Ютонг, който циркулира между терминалите, събира едва 30 човека пътници, много е малък.
А за метрото си има пътници, но то не дава добра връзка с жп и автогарата, както и с някои квартали. Лично аз пътувам с малка раница багаж и предпочитам да си спестя 35 лв. за такси от/до Люлин.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1867 on: Today at 14:27:20 »
Ако има нормален транспорт, вероятно повече хора биха ползвали съществуващия шатъл и евентуален такъв до центъра. Този електрически Ютонг, който циркулира между терминалите, събира едва 30 човека пътници, много е малък.
А за метрото си има пътници, но то не дава добра връзка с жп и автогарата, както и с някои квартали. Лично аз пътувам с малка раница багаж и предпочитам да си спестя 35 лв. за такси от/до Люлин.
Е какво да бъде тогава - автобус от летището до навсякъде???? Не виждам как метрото не дава добра връзка на Т2 до автогарата, гарата и Люлин? Щом като описаните места имат претенции за лошо обслужени до летището, както да кажат в Овча купел, Надежда и т.н.?

Тук обсъждаме нощния транспорт, за другия има отделна тема, но не съм сигурен, че ще има много желаещи пристигащи да чакат автобус на 60 минути, с който на центъра да се прехвърлят на друг автобус. За ранно сутрешно заминаване могат предварително да си направят сметка кога да хванат автобус.
Единият вариант е, ако 84 тръгва от 04:00 на центъра и от 01:00 от летището. Другият - нощна връзка с N4 по бул. Колумб и N1 на ХМС. Това може да се реализира само с един автобус.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1868 on: Today at 15:01:35 »
Другият - нощна връзка с N4 по бул. Колумб и N1 на ХМС. Това може да се реализира само с един автобус.

Колко минути би била обиколката Т1-Т2-Колумб-ХМС нощем? Не става ли твърде дълго?

Offline Kukicha

• Наистина съм луд
  • 3306/1119 ✝(2003-2022)✝
    • View Profile
    • Email
« Reply #1869 on: Today at 15:03:48 »
На дългата почивка на Н4 в Дружба, почти винаги й изгарят по 10 минути, заради закъсненията, чакането на Батенберг, светофари и т.н. На Гоце Делчев пък почти винаги я пропуска или е по 5 мин. Такива излишни разкарвания до Летището ще прецакат допълнително нещата.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1870 on: Today at 15:51:22 »
На дългата почивка на Н4 в Дружба, почти винаги й изгарят по 10 минути, заради закъсненията, чакането на Батенберг, светофари и т.н. На Гоце Делчев пък почти винаги я пропуска или е по 5 мин. Такива излишни разкарвания до Летището ще прецакат допълнително нещата.

За Н4 от Колумб до Дружба са 10 минути. Ако завърти веднага и прави почивката не на крайната спирка, а на спирката на Колумб тези 50 (или 40 минути със закъсненията) ще са ок за прекачване и в двете посоки на един автобус който идва от летището и върти в карето Колумб-Лазаров-Списаревски. Естествено ще трябва да се направят човешки условия за водачите да почиват на тази спирка, а автобусът трябва да седи с отворени врати и да го варди контрольорът.

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1871 on: Today at 16:48:17 »
Аз само да попитам, какво налага нашето летище да работи през нощта, при положение, че дори на летище Франкфурт някак си успяват да се справят с полети само в диапазона 5:00-00:00? В такъв случай можем просто да се оправим с един курс около 00:30-1:00 от летището и около 4:00 от центъра към летището, за най-ранните и най-късните полети.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1872 on: Today at 16:53:04 »
Аз само да попитам, какво налага нашето летище да работи през нощта, при положение, че дори на летище Франкфурт някак си успяват да се справят с полети само в диапазона 5:00-00:00? В такъв случай можем просто да се оправим с един курс около 00:30-1:00 от летището и около 4:00 от центъра към летището, за най-ранните и най-късните полети.
И аз това съм се питал, но и винаги съм си нагаждал полета така че да има транспорт с какво да се прибера или да отида. Хората могат да си го предвидят това, особено впредвид че полтите из ЕС са масово по час-два, навсякъде из ЕС настаняването в хотелите започва след 14-15.00 не виждам защо е тоя зор да се пристига в 4 сутринта например.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Online Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
« Reply #1873 on: Today at 16:53:37 »
Налага го късното връщане на самолетите домуващи тук; липсата на друго денонощно летище в близост, което да е на разположение в случай на инцидент и т.н.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1874 on: Today at 17:14:11 »

Нашето също не работи през нощта (официално). Всички полети през нощта се осъществяват с извънредни разрешения от ГВА, и като всяко извънредно и временно решение е станало трайно, защото няма кой да контролира какви ги вършат чиновниците. Авиокомпаниите са доволни разбира се, защото труда в България е евтин, няма високи надбавки за нощен труд и като цяло така могат да си разтягат разписанията и да си увеличават натоварването на самолетите.

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #1875 on: Today at 17:29:49 »

Надявам се че не предагаш да няма нощни полети, само защото СО не може да организира нощен транспорт до летището.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!