Author Topic: Нощен транспорт  (Read 440824 times)

Offline zlatin

• Маниак
    • View Profile
Re: Нощен транспорт
« Reply #60 on: 12.02.2008, 13:17:56 »
Quote from: maniak
Щом билетчето е 2лв би следвало зоните след 11:30ч да одпадат, иначе такситата пак ще са по-привлекателни.
Да, зоните отпадат. То въобще май такива в Сф няма да има.
А за сигурността - както и през деня се осигурява, не виждам някаква разлика. Просто полицията трябва да си върши работата. Схемата която описах е направена тук, цената е 3,50 евро обаче, през деня е 1,60-3,20 (зависи от зоната), вечер няма зони, движат се само единични автобуси, около 90% тръгват от гарата, билетът важи за един час, сменя се без ограничения. Обикновено пътуват 2-3 души в автобуса, понякога са и празни.

Но е абсурдно да се предлагат таксита за алтернатива, то по тази логика и през деня не е нужно да има транспорт, има таксита, освен тях, който иска може да си купи кола, може и ккон да язди даже или да си върви пеша. Ама нали уж ще се цивилизоваме.
Какви са тези микробусчета из града, голяма смешка. Само в Калкута има такива.

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #61 on: 12.02.2008, 13:39:07 »
Quote from: difian
.........За подобна покривност на населението и територията при маршрутни линии не може да се говори, а разходите по обслужването неоправдано високи.Такива линии биха инкасирали доста големи загуби за операторите и ще изпълняват социална финкция- за 2-3-мата пътници, качили се през три четири курса.Единствено по студентските линии и още няколко има реална нужда от нощни коли.
Не е точно така. Ще има пътници. Ако хората знаят, че има нощни линии, със сигурност ще ги ползват!

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #62 on: 12.02.2008, 16:01:52 »
Quote from: zlatin
Да, зоните отпадат. То въобще май такива в Сф няма да има.
А за сигурността - както и през деня се осигурява, не виждам някаква разлика. Просто полицията трябва да си върши работата. Схемата която описах е направена тук, цената е 3,50 евро обаче, през деня е 1,60-3,20 (зависи от зоната), вечер няма зони, движат се само единични автобуси, около 90% тръгват от гарата, билетът важи за един час, сменя се без ограничения. Обикновено пътуват 2-3 души в автобуса, понякога са и празни.

Но е абсурдно да се предлагат таксита за алтернатива, то по тази логика и през деня не е нужно да има транспорт, има таксита, освен тях, който иска може да си купи кола, може и ккон да язди даже или да си върви пеша. Ама нали уж ще се цивилизоваме.
Какви са тези микробусчета из града, голяма смешка. Само в Калкута има такива.
През деня трафикът е доста по-голям колкото през нощта- едни таксита определено не са достатъчни.   Но нямаме нуждата през нощта да се разхождат празни автобуси, било то и в името на ЦИФИЛИЛИЗАЦИЯТА....

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #63 on: 12.02.2008, 20:18:34 »
Аз съм за въвеждането на нощен транспорт както съм писал неведнъж всъщност. Може да се започне с петък и събота вечер.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #64 on: 16.02.2008, 13:59:40 »
Аз като работех в ресторант на центъра, работното ми време свършваше в 23:00, докато се отчета, преоблека и докато изляза на Мария Луиза, където са единствените линии за Надежда... и оставам на сухо и ща не ща - такси...
Ако ТМ1, А85 и метрото се пускат за през нощта за Надежда и Обеля (метрото и за Люлин); А310 (Захарна фабрика, Люлин, Сточна гара); А280 (за дискотеките в Студентски), ТБ9 за Борово и Бъкстон, А214, 413 за Дървеница, Младостите и Мусагеница; ТМ5 за Княжево и квартралите по оста на Цар Борис ІІІ; ТМ18 за Орландовци и Лозенец; А83 за Илиенци, Красна поляна и Хладилника; А284/84 за Летището; ТМ 20 за Дружбите и ТМ 22 за Левски и А11 за Овча купел, цяла София ще може да се придвижва нощно време.. това са 15 линии на наземния транспорт + метрото... Общината може да си го позволи с едно разредено разсписание да речем на всеки половин час и с билет от 1,50 (защото чувам слухове, че билетите ще стават по левче).
« Last Edit: 16.02.2008, 14:01:20 by boleroto »

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #65 on: 16.02.2008, 14:50:59 »
Quote from: boleroto
.....Ако ТМ1, А85 и метрото се пускат за през нощта за Надежда и Обеля (метрото и за Люлин); А310 (Захарна фабрика, Люлин, Сточна гара); А280 (за дискотеките в Студентски), ТБ9 за Борово и Бъкстон, А214, 413 за Дървеница, Младостите и Мусагеница; ТМ5 за Княжево и квартралите по оста на Цар Борис ІІІ; ТМ18 за Орландовци и Лозенец; А83 за Илиенци, Красна поляна и Хладилника; А284/84 за Летището; ТМ 20 за Дружбите и ТМ 22 за Левски и А11 за Овча купел, цяла София ще може да се придвижва нощно време.. това са 15 линии на наземния транспорт + метрото...
Със сигурност да се оставя метро за нощно придвижване не е рентабилно. Дори си мисля, че е най-изгодно това да са автобуси, а не трамваи и тролейбуси. И естествено както нееднократно е казвано нощните маршрути са различни! Доколкото знам няма нощни полети, така че няма нужда и от автобуси за аерогарата.
Спокойно с 6-7 автобусни нощни линии може да се  покрие цяла София, имам предвид по-големите квартали. Нощните линии не търсят най-краткия път към кварталите, а е възможно и да "пообикалят". Така или иначе през нощта няма задръствания.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #66 on: 16.02.2008, 15:01:32 »
След време ще видите, че работното време на метрото ще се удължи... има градове, където то е денонощно, защото има оправдан пътникопоток... и в София скоро ще започнат да се оформят такива.

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #67 on: 16.02.2008, 15:08:35 »
Имам наблюдения, че в някои моменти през деня метрото не е и на четвърт пълно, та за нощта ли ще говорим. А и да не забравяме, че метрото не спи през нощта. Кога си мислите, че се обучава персонал или пък се чисти??? Правят се прегледи и т.н. Така че денонощно метро - забравете.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #68 on: 16.02.2008, 15:13:23 »
Quote from: maniak
Имам наблюдения, че в някои моменти през деня метрото не е и на четвърт пълно, та за нощта ли ще говорим. А и да не забравяме, че метрото не спи през нощта. Кога си мислите, че се обучава персонал или пък се чисти??? Правят се прегледи и т.н. Така че денонощно метро - забравете.
Когато метрото стигне Младост, може би ще има смисъл. Сега наистина не е винаги натоварено.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #69 on: 16.02.2008, 17:09:10 »
Хм, петък и събота могат да ги пускат до по-късно. И кръчмарския бизнес ще намаже.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #70 on: 16.02.2008, 22:02:19 »
И ако направят синхронизация между метрото и ТМ1 ще е песен... защото ми омръзна да търча като щурав от предпоследното метро в Обеля за последния трамвай, който някой гении е сложил по разписание да пристига заедно с метрото, а не две минути след него...

А ако не денонощен градски транспорт, то поне до 2 да го пускат, за да има 2 часа без транспорт, но поне в малките часове на вечерта да има превоз някакъв за тия, които свършват работа в безбожните часове...

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #71 on: 17.02.2008, 12:09:49 »
Quote from: boleroto
......А ако не денонощен градски транспорт, то поне до 2 да го пускат, за да има 2 часа без транспорт, но поне в малките часове на вечерта да има превоз някакъв за тия, които свършват работа в безбожните часове...
До 2 едва ли, но до 1 часа е по-възможно. Всъщност до 1989 г. мисля, че последните автобуси и трамваи по някои линии бяха чак до след 12,30. Рано или късно, в случай на липса на нощен транспорт (нощни линии), по някои линии последните коли ще бъдат около 1 часа.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #72 on: 17.02.2008, 12:47:04 »
А дано, защото понякога наистина си има нужда, защото не е нормално последният влак на Централна гара да пристига в 00:10, и да няма транспорт, който да хванеш... ако работното време на транспорта е поне до 1 ще може да се обслужат всички, включително и хората с ненормално работно време.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #73 on: 17.02.2008, 19:43:49 »
Определено по някои линии ще има достатъчно пътници и към 12-1. В последната единица (ТБ) към Левски почти винаги има правостоящи.

Offline Ikarus4eva

• Писател
  • **
    • MSN Messenger - ikarus_bg@hotmail.com
    • View Profile
    • http://www.satana.biz
« Reply #74 on: 17.02.2008, 21:53:42 »
Quote from: Repcho
отхвърлям
А ще отхвърлиш ли такава идея:
Авт. линия по избор на СКГТ с маршрут:
Студентски град - Орлов мост - Сточна гара - Лъвов мост - Константин Величков - Дворец на децата - по маршрута на А 11 до Овча Купел?

Offline T_4

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #75 on: 17.02.2008, 22:15:26 »
Моите предложения за транспорт са следните:
Тм 1 Обеля 2 - М.Луиза - Борово
Тм 5 Журналист - Книяжево
Тм 8 Люлин - Съд. Палата - Хладилника
ТМ 9 Хладилника - Илиенци
Тм 11 Н.Петков - К.Величков - Ц.Гара - Орландовци
Тм 20 Искър- Красна поляна

Тб 1 Левски - Бъкстон
Тб 5 Младост- Р.паметник - Люлин 3
Тб 8 Гоце Делчев - Плиска -Дружба 2

А 13 Младост 4 -Младост 2 - Младост 1 - О.Мост - Ц.гара
А 310, А 120, А83
А 98 Железница - Драгалевци - Бояна - НИМ - НДК
А 11 Овча Купел - Гео Милев - Ст.град

За да е рентабилно интервалът на движение трябва да бъде около 30 мин за всички линии без А98, която може да е на час.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #76 on: 17.02.2008, 23:49:51 »
Хубаво, но номерата в този случай по-добре да са други, за да не става объркване.

Makedonski

• Guest
« Reply #77 on: 18.06.2008, 13:42:05 »
Ето това се казва новина - идеята набира подкрепа:
http://sofia-transport.wikidot.com/

Offline T_4

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #78 on: 18.06.2008, 21:20:15 »
Идеята е много добра, но зависи как ще я изпълнят. Ако интервалите са както обикновено ( 40+ минути), няма да има смисъл. Никой няма да седне да чака рейс около час в 2 през нощта. Освен това събираемостта ще е съмнителна, а и надали ще се намерят доброволци да карат от 18.00-2.00.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
« Reply #79 on: 18.06.2008, 21:29:04 »
защо от 18:00 до 2:00 , по скоро до началото на сегашното време 5-5 и 30, като смяната започва от 22 например