Изчетох доста мнения днес по темата и мисля, че ако се пусне събота и неделя 280 и 94 плюс още 3-4 линии, ще е най добре. Не може да се покриват всички квартали това е ясно, за там има таксита или пеша, но най малкото с основните линии може да се скъси дистанцията до тези квартали.
Също така през седмицата ще е най-добре да се удължи работното време на повечето линии до към 1 часа, защото чесно казано и аз се въздържам от градски транспорт след 21 или 22 особенно за по-големи преходи поради опасност да се озова на някоя спирка и да чакам нещо което няма да доиде защото не е до толкова късно или от сорта.
Метрото и на мен ми се вижда адски нерентабилно но няколо малки рейсчета ще свършат работа. шофйор ,охрана и се отваря първата врата само. Плащаш качваш се, не плащаш не се качваш!
Лошото е че никога не биха се съгласили да направят линия ст.град-люлин или от този тип. то и за дневният няма, защото не им е изгодно а трябва да се прекачваме като ненормални
Но все пак няколко линии с общо колело в центъра (примерно около Софийски Университет) са доста добра оферта. И не мисля, че пускането на съществуващи линии е удачно най-добре нови линии, ново номериране, нови/подобни маршрути. Също така няма смисъл тролей и трамвай да се пускат, няма как да се променят маршрутите пък и не знам как стой вапроса със захранващата им мрежа , все пак и това си е разход, отечки винаги има.
1.50 - 2 лева е добра цена, дори и 2.50 - 3 също не е толкова зле стига да е за цял час и да можеш спокойно да се прекачваш с него. Без карти за градски транспорт. Все пак къде са 3 лева за градски и къде са 10 лева за такси. Най-добре 2та варянта: или 1.50 за единично патуване или 2.50 за билет с прекачване.
А колкото до изказвания от типа: "Много ще е опасно" , "Няма кой да работи", "Ще се возят само наркомани изпанали типове", ще кажа само че за това Трябва да има Охрана, пък и 6 допълнителни линий с интервал 30 минути през нощта им трябват има няма 12 коли т.е 24 Нови работни места или допълнителни смени за съществуващи такива. В цяла двумилионна София все ще се намерят 24 човека да работят нощно време, за допълнително заплащане и каране/возене по пусти улици!