Author Topic: Въпроси и отговори, свързани с метрото  (Read 265070 times)

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Напоследък пътувам често с метрото и забелязах, че в кабината има лист хартия с надпис М и после номер (примерно М12) - това номерът на състава по линията ли е?
M-маршрут, и номер на маршута под който е излязъл.
Когато вече стане факт и втората линия, даден влак е до Младост 1 например, ще се чува ли гласово съобщение коя е крайната станция на влака или това пак ще се прави от машиниста?
Трябва да въведат информацията в системата за съобщенията, така на последната станция Младост 1 ще се чува че е крайна станция. Но не виждам все пак смисъл, щом пише на ел. табото че влака е до Младост 1, той няма да продължи към Цариградско. Така че дори и да не го въведат, няма да е особен проблем. :)

Offline Kuonyy

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Трябва да въведат информацията в системата за съобщенията, така на последната станция Младост 1 ще се чува че е крайна станция. Но не виждам все пак смисъл, щом пише на ел. табото че влака е до Младост 1, той няма да продължи към Цариградско. Така че дори и да не го въведат, няма да е особен проблем. :)

Трябва да се въведе. Голяма част от хората са супер заспали и не гледат какво пише никъде. Очакват да им се съобщи, затова е редно да се оповестява, че ще е последна станция, да не отиде някой с машиниста в тупика. :D

Offline Mitety Wee

• Маниак
  • Най-добрият - 2041 :)
    • View Profile
    • Email
А какво ще стане ако пътник отиде в тупика ?
Тм. депо Красна поляна
тм. мотрис № 2041
тм. линия 10

Offline Thorn

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Ще се върне обратно на Младост1.

Offline titijoji

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Въпросът ми беше и от гледна точка на номерен състав, на който няма светлинно табло във вагона от където да се прочете до къде е влака- според мен е редно едно съобщение в този аспект да е направено по следния начин: "Внимание! Вратите се затварят. Следваща станция ........ Влакът се движи до станция .......". И вече когато пристигне до крайната си станция тогава да се оповести "Крайна станция, умоляват се пътниците да напуснат влака".

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
В момента машинистите след станция Г.М.Димитров съобщават, че влака е до станция Младост 1, би било досадно на всяка станция да се съобщава едно и също...

Online bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
Номерните постепенно ще се оборудват с ел. табели, вече имаме един такъв влак, ако не се лъжа А7, въпреки, че доста от хората в бързината дори не гледат какво пише на тях.

Offline titijoji

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Съгласен съм с Вас,че е досадно но в такъв случай можеше това да става автоматично след като влаковете тръгнат например от Г.М. Димитров. Нали всичко се прави в името на по-добра информираност. Днес, когато се прибирах от работа към 18,40 влакът беше до Младост 1, но машиниста си затвори вратите и не каза крайната станция на влака.
« Last Edit: 22.08.2012, 21:21:57 by titijoji »

Online blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Нали всичко се прави в името на по-добра информираност.
Докато не се направи отклонение към Младост-4, проблем няма. Просто си слизаш на Младост-1 и чакаш състав за ЦШ.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Сега ще се заформи една дискусия ала 'трябва ли да се съобщава от коя страна ще се отварят вратите'..

Offline T_4

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Което се съобщава в трамваите в Женева. Да не говорим ,че за много натоварени линии е голямо предимство да се съобщава от коя страна ще се отворят вратите, както и ако няма да се отварят последните врати. Това за вратите го казват в Лондон, но там ще е полезно да добавят и перона.
Все пак да се върнем в София - засега няма нужда да се казва от коя страна ще се отворят вратите, още повече че тук няма поредица от станции с различни перони (ту странични, ту централен), за да стане голямо объркване.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline Kuonyy

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Това със съобщаването на перона може да го има само в ненормалните държави, където се съдят, че не им е написано, че е хлъзгаво, при положение, че се вижда, че е мито!! Аз ще пиша протестни писма, ако почнат да съобщават откъде ще се отварят вратите. Българите не са малоумни като американците! Това ще е най-голямата глупост, която може да се направи в нашето метро. Достатъчно добре се вижда къде има перон и къде не!

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Хааа, ненормалните държави... :D :P
Западна Европа все от ненормални държави ли е, че навсякъде го съобщават, не само в метрото, а и във влаковете и трамваите?

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Това със съобщаването на перона може да го има само в ненормалните държави, където се съдят, че не им е написано, че е хлъзгаво, при положение, че се вижда, че е мито!! Аз ще пиша протестни писма, ако почнат да съобщават откъде ще се отварят вратите. Българите не са малоумни като американците! Това ще е най-голямата глупост, която може да се направи в нашето метро. Достатъчно добре се вижда къде има перон и къде не!
Глупости на кубик! При смяната на вратите/типа перон има едни хора, дето са се скупчили на неактивите врати и се возят кротко там, а в един момент се оказват на пътя на потока и трябва да слизат или да се бутат навътре срещу тълпата. Добре е нещо да им напомня още при потегляне от предходата станция, че трябва да се преместят нанякъде. Масовият пътник в метрото и не подозира, че тука има някакъв си форум, в който всички са наясно коя плочка по станциите как е залепена. Той само се вози и обикновенно го прави с празен поглед и ако не със затихващи мисловни процеси, то поне насочени към други въпроси, а не дали на А35 му работи климатика, дали А21 спира плавно, Обретенова или Мария Илиева му съобщава станциите и т.н... В следствие от последното не е изключено макар и рядко да се случи и инцидент.
За пореден път - мислете малко преди да изръсите някоя глупост!
« Last Edit: 23.08.2012, 10:50:10 by giorev »
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Online blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Хааа, ненормалните държави... :D :P
Западна Европа все от ненормални държави ли е, че навсякъде го съобщават, не само в метрото, а и във влаковете и трамваите?
Даже в Москва по СССР-ски времена се съобщаваше.

Online Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
След като не съм от никоя медия,мога ли да се сдобия с пропуск за откриването?

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Все едно ние ги раздаваме, че да ти кажем. Попитай тези: http://metropolitan.bg/bg/contacts/! ;)

Online Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Все едно ние ги раздаваме, че да ти кажем. Попитай тези: http://metropolitan.bg/bg/contacts/! ;)

Писах им мейл,пуснах тема във форума на ЦГМ- нищо. Тия дни ще ходя до офиса им.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Писах им мейл,пуснах тема във форума на ЦГМ- нищо. Тия дни ще ходя до офиса им.
ЦГМ пък нямат още повече нищо общо с Метрополитен, дори и от нас! :D

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
Хайде всички влакове да ходят до Цариградско докато се изгради до Младост 4 и няма да има проблеми с оповестяването. Мен изключително много ме дразни, че са през влак до Цариградско. Аз работя там и е истинско мъчение да се съобразявам и да чакам през влак за Цариградско. Да не говорим, че и интервалите на пътуване не са никак малки.
To those who don't believe no explanation is possible, to those who do believe no explanation is necessary