Нормално, няма да издирват кифлата, като шофьора им е паднал.
При едно ПТП акт може да получи и невиновният водач.
Пример - автомобил удря неправилно паркирано МПС. Да, шофьорът на автомобила трябва получи акт за предизвикване на ПТП, но водачът на неправилно паркираното МПС също трябва да получи акт за неправилно паркиране.
В случая, автобусният шофьор може да е получил акт за превишена и/или несъобразена с пътните условия скорост, а също така и за непредприемане на действия за избягване на ПТП (законът задължава всеки водач да направи всичко възможно за избягване на ПТП) или неправилни такива действия. Не знам дали по Закона за движението по пътищата може да му кажат нещо, но според мен има и нарушаване на маршрута на линията за обществен превоз.
Предполагам, че не са спрели издирването на жената-водач на другото МПС (това би било безумно), но очевидно и шофьорът е заслужил някакъв вид наказание и той си го е получил.
ТВУ, ама не като сегашното
Че в днешно време има ли ТВУ?
Що се отнася до гаменчетата- ТВУ, ама не като сегашното, където бият учителите, а ТВУ като ТВУ за един месец и всеки ден след училище по депата и гаражите да търкат надрасканите плоскости, докато не светнат като нови и да видиш как бързо ще станат пълноценни членове на обществото. Щом не могат родителите да се оправят с тях, то трябва държава и обществото да се заеме с тях.
Това е недемократично. Това е комунистическо, а комунизмът е лош. По-добре да се наложи някаква глоба на родителите, която е (почти) несъбираема и така да си продължаваме да живеем "качествено" в новото време.
*П.П. Сега се замислих, че актът на шофьорът на
9054, за който говорим малко по-горе, може и да е за самокатастрофиране, което е довело до раняването на пътници в автобуса. В това също има резон.
* Това е сарказъм. Всъщност, аз напълно подкрепям думите на btr95!