Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 968298 times)

Offline Fantomas

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #1100 on: 15.06.2013, 18:28:37 »
Не знам за вас, но на мен тези игрички във властта започнаха да ми идват малко в повече. Вече започвам да си мисля, че всичко е една голяма партийна игра, в която взеха участие всички - и ГЕРБ, и БСП, и ДПС и Атака. С тези излизания на депутати от една партия, нерегистрирания на други и т.н. се получава нещо като "чакайте да гласуваме, ама момент да излязат малко от нашите, че да не стане фал. Хайде сега да влязат вашите и заедно с нашите да си гласуваме както си му е реда - за пред хората."

Вече съм и напълно сигурен, че Те крадат заедно. Просто изиграват един театър, да се хвърли народа в заблуда, че едните са против другите, ама видиш ли понеже "не трябва да лъжем избирателите си", няма да се регистрираме и гласуваме. Театър, театър на омразата бих казал. Мисля че точно това е и целта - да се сее омраза, за да се делим на червени и сини, на гербери, комунисти, турци и националисти и т.н! Ако продължаваме да заставаме зад политически фигури, значи просто че се оставаме да ни разделят. ТОВА е целта им!

А границата е ясна. Тя не е между тази или онази партия. Разделителната линия е между нормалните, честни хора и мафията и олигархията - във и извън парламента. За съжаление малко хора го разбират това. А начинът да се промени нещо е не само да не се гласува за нито една от големите партии, управлявали в последните 23 години. Трябва да се промени модела и цялата система. Защото те са направени да работят в момента за тях - мафията и олигарсите. За да се променят обаче пак трябва Те да го гласуват! За да стане това обаче или трябва да се барикадира парламента и никой да не се пуска навън, докато това не се случи или да дойде някой с чиста съвест на власт, който да промени изцяло всичко. И двете неща не виждам как биха могли да се случат. Затова не мисля, че ни чака нищо добро, който и да дойде на власт. Черногледо звучи, но вече наистина започвам да мисля за емиграция! Просто да си работим, да не обръщаме внимание на всичко и да се надяваме, че един ден ще се оправим, не става вече. Всяко нещо си има граници!

п.п. Очаквам да кажете сега, че не съм прав и че говоря глупости. Но това е моето мнение и моето виждане относно политическата ситуация у нас. Бих се зарадвал един ден, ако се окажа в грешка... много бих се зарадвал!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1101 on: 15.06.2013, 19:13:13 »
Подкрепям напълно Фантомас! Не може да приемаме за нормално да ни управляват такива мошеници. Те всички до един са издънка на старата номенклатура, няма разлика дали са ГЕРБ, ДПС, БСП, Атака, СДС... Някой задава ли си въпроса защо няма нито един осъден политик, след толкова далавери и очеизвадни примери на корупция? Абсолютно всички правителства досега се заканваха, че ще има разследване и наказания, но такива няма. Единственото обвинение срещу министър - Николай Цонев - се превърна в абсолютен фарс и сега България има опасност да бъде осъдена в Стасбург затова, че някой не си е свършил работата и че друг си е превишил правомощията.
Ами медиите на Делянчо Пеевски довчера подрепяха безусловно правителството на ББ, но преди изборите направиха рязък завой в червена посока. За Атака знаем, че е създадена с финансовата помощ на ДПС, имаше документ, който потвърждава това. ББ и Цвъ Цвъ пък са кадри на ДС и на БКП и бивши мутри. От "сините" също се оказа, че всички са били членове на БКП, единствено създателите му - Петко Симеонов, Петър Дертлиев и Стефан Савов - бяха истински дисиденти, но бяха употребени и изплюти от системата.
Доброволно никой няма да се откаже от благините си. Трябва да се протестира и да ги принудим да сдадат властта. Това, което ме притеснява, че много хора продължават да тънат в заблуждение и се примиряват с мизерното си положение. Малко са събудените хора. Ако протестите са много по-масови, то тогава по-лесно ще бъдат изметени мутрите и страната ще тръгне с бързи крачки в правилна посока. За управлението са нужни непартийни експерти - смятам, че поне половината служебни министри бяха доста кадърни и ако им се даде шанс, могат да свършат доста полезни за България неща.
Иначе и аз се замислям за емиграция, макар че никак не ми се иска. Даже майка ми ме съветва да се махна от България. Но наистина, ако до 1-2 години няма положителна промяна, ще се наложи да потърся реализация другаде.

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1102 on: 15.06.2013, 19:48:09 »
В краят на краищата всички факти водят на там ...
От едно ниво на горе "няма ваши, няма наши - всички са едни" ... тъй, новите лица нямат никакъв шанс.
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #1103 on: 15.06.2013, 22:15:06 »
Мен ме притеснява, че 3/4 от протестиращите по площадите днес, на избори ще гласуват за ГЕРБ.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1104 on: 15.06.2013, 22:29:02 »
Мен ме притеснява, че 3/4 от протестиращите по площадите днес, на избори ще гласуват за ГЕРБ.

Не съм сигурен, че е така ..., но все пак ти какво ще ги посъветваш?

Offline Fantomas

• View Profile
« Reply #1105 on: 15.06.2013, 22:40:10 »
Видях снимки от протестите от вчера и днес, на които присъстват Делян Добрев и Лиляна Павлова. И двамата с телефони в ръка и пише че усилено са пускали СМС-и и са провеждали разговори. Та виждам че ситуацията от предишните протести се повтаря - определени партии започват да ги използват за постигане на свои цели! :/

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #1106 on: 15.06.2013, 22:45:31 »
Не съм сигурен, че е така ..., но все пак ти какво ще ги посъветваш?
Понеже нямам право на политическа агитация, ще кажа само - да отделят един час от своя живот и да разгледат кои партии са били принципни в позициите и ценностите и никога не са се въртели като фурнаджийски лопати? Кои са били най-активни в парламента? Кои никога не са се плъзгали по вълната на популизма?
Ако напиша още един въпрос - ще трябва да започва с "Коя", а след него ще трябва и да отговоря...

« Last Edit: 15.06.2013, 22:55:21 by viktorlc »
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1107 on: 15.06.2013, 23:02:49 »
Промяната стана дни след моето уволнение от Казармата ... и съм свидетел на целия "преход", отгледах си децата по времето на "прехода" видял съм всички какви ги вършеха. Трудно може някой да ме убеди, че политическата класа, която ни вкара в блатото ще може да ни извади от там.

Имам наглостта да помня какво се е случвало и кой какви ги е вършил ...

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1108 on: 16.06.2013, 09:28:53 »
Съгласен и с Оззи, и с Фантомас, а и 7те точки на Благун, даже непълни, добре описват абсурда в редиците на БСП и ДПС, от които откровено очаквах поне да демонстрират малко политическа зрялост и да не са толкова очевидни с келешлъците си, колкото бяха ГЕРБ. Те обаче направо надминаха всички апокалиптични сценарии, като Делян Пеевски беше черешката на тортата. Все пак взеха криво-ляво властта, да бяха поне пробвали да я задържат повече от два месеца.. Орешарски с разни претенции за успешен министър, Станишев председател на ПЕС, Местан новото начало на ДПС - какво си мислят, че правят?!

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1109 on: 16.06.2013, 20:51:16 »
Седя си у дома и гледам как хората протестират ... и се питам "защо, аджеба, им трябваше на БСП да разлайват кучетата в началото на мантата си ...?" ...

Загубиха изборите - загубиха ги;
откраднаха властта - откраднаха я;
намериха си ортаци - намериха си ...
Че си правиха сметката да крадат така, че да си наваксат изминалите четири години - правеха си;
Защо не се разбраха с ДПС да им осигурят достъп до най-хубавите кладенчета и да не им дават длъжностите на Областни управители? Областен управител от ДПС на област, където няма и 5 % турци ... - това е предизвикване на народния гняв!

Не мога да си го обясня ...

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #1110 on: 16.06.2013, 21:03:39 »
Аз подържам мнение, че тук има някакъв опит за тотална дестабилизация. Въпросът е от кое ниво идва. Защото Станишеф и ко не са глупави и знаят, че такива техни ходове са си политическо самоубийство. Орешарски също не е глупав. Че Москва има пръст в тази работа е ясно, обаче дали са само те? И защо го правят толкова очевадно?

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #1111 on: 16.06.2013, 21:14:49 »
Влиянието на Москва (и не само) е едно на ръка. Удивителната умствена импотентност на някои фигури с голяма политическа и икономическа тежест обаче започва да води до резултати, които и най-съвършения конспиративен ум ще се затрудни да постигне.
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #1112 on: 16.06.2013, 21:19:20 »
Не мисля, че са толкова тъпи, че да правят такива неща. А ако наистина са, то в действителност за нормално мислещ човек е много трудно да асимилира ситуацията, признавам си.

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #1113 on: 16.06.2013, 21:21:33 »
Една от най-великите мисли на Алберт Айнщайн гласи, че съществуват две безгранични неща: вселената и човешката глупост, но за първото не е категорично доказано. Та... започвам да съм склонен да прилагам тази теория спрямо случващото се.
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #1114 on: 16.06.2013, 22:12:36 »
(оффтопик) Аз я прилагам и към начина на отразяване на събитията от страна на БТВ. Изкарали ми на ларгото някакви кресливи новобранци репортери с гаден глас и тъпашко жестикулиране, тия двамата в студиото направили едни неестествени тъпи физиономии, въобще имам чувството, че в театъра се драматизира по-малко отколкото в такива канали и така нито се постига обективност, нито се тушира напрежението, а напротив създава се повече напрегнатост.

Мен ми е интересно защо не се протестира срещу Герб с тяхната политика да се свикват платени протести тук там, за да не може правителството да си върши работата(пък и нали гражданското общество трябва да покаже, че е по-различно от платените протестиращи) и да се създава напрежение у простите хорица и толкова ли много кукувицата е изкълвала здравия разум на хората да не могат грам да осъзнаят какво реално се случва. Това остава зад себе си Герб, един полудял народ, учен да мрази БСП, а когато "бащицата" загуби толкова много хора излязоха на ларгото да искат нови личности, които рано или късно ще осъзнаят, че няма и ще кажат "Бойко води ни ти си най-малкото зло". Всичко това е една лудост и безумие. :crazy: За мен истинското гражданско общество са хората, които никога няма пак да гласуват за Герб(разликата в гласовете за Герб между 2009-та и сега)  и ако избирателната активност беше същата като 2009-та  щях да ги кажа и точно в проценти. Другите хора се представят като една голяма сбирщина от ляво и отдясно, кой нямал си работа да ходи в неделя вечер на площада, кой да се види по телевизията и кой, за да каже завоалирано как си иска Бойко. Докато този човек не излезе от политиката България няма да се намери в цивилизацията. Този човек умело манипулира общественото мнение, дори и в опозиция до такава степен, че защитаващите фактически неговата кауза са крайно несвързани със самия него и са се превърнали в мнозинство. Много издайнически ми звучи това, че се протестира против БСП, а не против Герб. Нали протеста е против управлението в защита на олигарсите, това на Герб не беше ли същото такова ама за тях протести няма.
« Last Edit: 17.06.2013, 08:18:44 by AGENT 006 »

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #1115 on: 16.06.2013, 22:16:43 »
Агенте, моля ти се, задълбай се както обикновено в анализ състоянието на плоскостите в салоните на надежденските Икаруси и недей се мъчи с такива теми. До онзи ден смяташе лицето Пеевски за мил и приятен човек, срещу който е необяснимо да се протестира, сега след кратък, но дълбок размисъл заключи, че протестите били "за ГЕРБ". Къде точно го видя ГЕРБ в протестите по-точно, къде видя позиция на ГЕРБ, подкрепяща тези протести, или просто по обичая си реши да запишеш мислите си, но не някъде у вас, а в интернет пространството?!
« Last Edit: 16.06.2013, 22:19:09 by The Freshmaker »

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #1116 on: 16.06.2013, 22:53:16 »
Е как къде са ГЕРБ, нали ако се стигне до нови избори те идват на власт! Разбира се, че ще подкрепят протестите като те са им спасителният пояс да се върнат във властта и да замажат следите от управлението си. Това става много ясно от факта, че ГЕРБери яхнаха протестите - на площада бяха Лиляна Павлова и Делян Добрев. Става ясно и от изявленията на Борисов и Цветанов, че поемат път на борба и предсрочни избори. Въобще тази партизанщина хич не ми харесва и точно сега не е времето за нови избори. Ама къде ти протестиращите да го стоплят, те някои даже си копнеят за Бойко.

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1117 on: 16.06.2013, 23:52:39 »
Агенте, а защо "народната телевизия" ТВ7 днес цял ден набляга на турските протести и не излъчва случващото се в София? Защо цяла България презира Бареков, а хората го замерят и обиждат навсякъде, където мине (даже замеряха и колите му)?  Защо ТВ7 излъчваше февруарските протести целодневно с извънредни студия, а сега сякаш всичко е наред?

С това си изказване ти обиди всички протестиращи днес. А повярвай ми, това не бяха ултраси и наркомани, докарани с автобуси и срещу заплащане (каквито имаше през Февруари), това бяха нормални, умни, работещи и честни българи, които излязоха навън и казаха "НЕ" на мафията във властта. Къде видя някой да агитира за ГЕРБ или която и да е друга партия? Народът ни все още не е полудял и не мрази достатъчно БСП, защото ако това беше така (както излиза от думите ти) сега въпросната партия, заедно с ДПС не трябваше въобще да е в парламента. Те нямат място там.

Оставяйки на страна писанията в подкрепа на седЕнката, на мен също ми се струва странна цялата работа - защо хора на ДПС се назначават за областни управители при явното недоволство, което ще предизвика този ход (както и стана). По същия начин стоят нещата и с избора на Д. Пеевски. Въобще, получава се противоречие - ДПС и БСП при всички случаи не са глупави, а допускат подобни ходове да се случват, знаейки какви ще са последствията. Аз поне не намирам логика.
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1118 on: 17.06.2013, 00:32:43 »
Съгласен съм напълно със Sixkiller. Хората, дошли на днешния протест, бяха достатъчно интелигентни, в трудоспособна възраст, имаше бременни и майки с деца и повечето бяха против всички стари партии. Радвам се, че имаме наченки на гражданско общество, което да изрази несъгласие с начина на управление. Като цяло нямаше и вандалски прояви, с изключение на няколко хвърлени пиратки и бутилки. Тази снимка е достатъчно показателна.
Агенте, бъди сигурен, че ако гербаджиите дойдат на власт и пак правят мизерии, отново ще има протести! Между другото, те не са се отрекли от Делян Пеевски, чиито медии удобно обслужваха тяхната власт...

Offline T_4

• View Profile
« Reply #1119 on: 17.06.2013, 01:10:09 »
Прибирам се другата седмица и сериозно обмислям да се включа - както Оззи е отбелязъл, протестите са напълно цивилизовани и мирни. Просто на хората им писна и последните няколко дни им дойдоха в повече. Не знам защо намесихте Москва. Според мен администрацията на Путин има по-важни неща от това да дестабилизира ситуацията в страната, не че не е възможно, но много ме навежда на мисълта за някаква свърх теория на конспирацията.
Днес е имало протести пред посолствата в Лондон и Берлин. Като казахме Лондон, не знам дали съм писал, че гласуването там беше невъзможно не толкова заради опашката, колкото до наличието на 2 секции и средно време за гласуване 5 мин. Не знам защо беше така, но е факт, че много хора, включително и аз, не успяхме да гласуваме.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775