Author Topic: До участниците  (Read 38103 times)

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
До участниците
« on: 03.04.2007, 19:59:03 »
При писане на коментар в който се съдържа цитат от преден коментар+снимка снимката трябва да бъде премахвана от цитата на вашия пост.
Например : Vesko76 е постнал снимка и аз искам да направя коментар на снимката-използвам бутона Reply но от цитата на поста на Веско махам
[ img]....[/img] (снимката). Toва се прави с цел да не се получава дублаж на снимката няколко пъти на 1 страница
« Last Edit: 03.04.2007, 19:59:56 by Repcho »

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
До участниците
« Reply #1 on: 06.07.2007, 14:08:37 »
Моля всички участници да правят разлика между темите "АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ"  и "НОВИНИ ОТ СОФИЯ". Досега в "АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ" се включваха постинги за конкретни возила на конкретни линии. Напоследък към и бездруго най-грамадната тема от форума се постват цитати на соъбщения на СО, които са си стопроцентови "НОВИНИ ОТ СОФИЯ". Това води до ненужни дублажи.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
До участниците
« Reply #2 on: 06.07.2007, 15:45:59 »
Quote from: blagun
Моля всички участници да правят разлика между темите "АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ"  и "НОВИНИ ОТ СОФИЯ". Досега в "АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ" се включваха постинги за конкретни возила на конкретни линии. Напоследък към и бездруго най-грамадната тема от форума се постват цитати на соъбщения на СО, които са си стопроцентови "НОВИНИ ОТ СОФИЯ". Това води до ненужни дублажи.
Дам, тъкмо и аз се канех да отправя едно предложение по въпроса.Предлагам да се забрани изцяло пускането на подобни цитати от офиц.сайт на СКГТ, относно промени по линии и т.н. Драгон си прави труда да ги качва на сайта, всеки може да ги погледне и на адрес www.skgt-bg.com  Все пак това е форум, където основно дискутираме, освен да си разменяме интересна информация и т.н.А има потребители, чиято основна бройка мнения е в пбликуването на някоя статия от някъде си и до там...Поне да дадат някакъв коментар, ползи, недостатъци, какво интересно и необичайно може да се случи около промяната.
« Last Edit: 06.07.2007, 15:46:27 by difian »

Offline x3m

• Наистина съм луд
    • ICQ Messenger - 319415660
    • View Profile
    • Спирка.org
    • Email
До участниците
« Reply #3 on: 06.07.2007, 16:56:15 »
Аз застъпвам мнението, че е полезно и тук да има информация за планови промени. Много по-удобно ми е да ги следя тук, отколкото да гледам и в сайта на СКГТ. По-лесно е да вляза във форума и да видя всичко на куп, а не да обикалям като идиот из сайтовете за парчета инфо. След като има ентусиасти, които имат желание да събират инфото на 1 място, добре дошло е.

Но нека наистина има по-ясни правила кое къде да се появява, т.к. така е малко `манджа с грозде и прас`

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
До участниците
« Reply #4 on: 08.07.2007, 18:28:07 »
По принцип в този сайт текстът на новините се публикува, за да може да бъде цитиран по части и обсъждан. Дали ще е от официалния сайт, от общинския, от вестниците или отдругаде - това е без значение. В това няма нищо лошо, очевидно е, че интересът към новините е голям. В конкретния случай аз цитирах новината на промените по Мария Луиза от news.bg, естествено че информацията се появи и на сайта на СКГТ. Това да се третира сайтът на СКГТ по определен начин, ми мирише на комплексарщина, още повече, че в случая с новините - източникът не е СКГТ, те са само изпълнител.

Малко ми е странна и даже нелепа идеята да не се цитират новини и целият сайт да се тъпче единствено с постинги "3664 на 413" и т.н. Разбирам дълбокия замисъл на подобни вести, но защо САМО такива да се търкалят? В края на краищата не всички членове на форума имат достатъчно време да дебнат, на коя линия ще се появи 3664, а моето скромно мнение е, че не това е най-големият проблем на МГТ. Няма нищо лошо да има такава информация, но защо тя да се АБСОЛЮТИЗИРА?

Моето предложение беше просто да се спазва разделението на темите "Актуална информация" и "Новини от София" - толкова ли е сложно това???

ПП. Сега забелязах, че е разделена акт.унформация по маршрутните промени и подвижния състав. БРАВО
« Last Edit: 08.07.2007, 18:30:51 by blagun »

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
До участниците
« Reply #5 on: 17.10.2007, 20:05:11 »
Когато копирате новина от електронните медии, свързана със МГТ, моля уверявайте се, че тя вече не е публикувана във форума в един или друг раздел.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
До участниците
« Reply #6 on: 17.10.2007, 23:29:21 »
Quote from: Repcho
Когато копирате новина от електронните медии, свързана със МГТ, моля уверявайте се, че тя вече не е публикувана във форума в един или друг раздел.
А когато я видите вече публикувана на 5-6 местта, това не означава, че се опитваме да я постнем във всички раздели, и моля, не се опитвайте да се включите във верижната реакция.  

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
До участниците
« Reply #7 on: 17.03.2008, 19:20:58 »
Ако получавате ЛС със спам или реклама, моля уведомявайте модераторския екип

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
До участниците
« Reply #8 on: 26.03.2008, 16:34:22 »
Ако имате претенции относно наказание което сте получили, отправяйте запитванията си към този, който ви го е наложил. Ако и след това имате претенции, пише те ми на мен, като приложите текста на вашето съобщение и отговора на този който ви е наложил наказанието!
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline vasko456

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: До участниците
« Reply #9 on: 19.07.2008, 00:09:11 »
А в кои случаи се налагат наказания?

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #10 on: 19.07.2008, 10:13:27 »
А в кои случаи се налагат наказания?
Припомни си правилата на форума !

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #11 on: 03.12.2008, 11:29:20 »
За да не се налага всички да четат клюките за това кой какъв бил и как какрал се създаде нов раздел Клюки, който е видим само за членовете на група Клюкар. Членство се заявява от контролния панел -> Group membership и се потвърждава от нас веднага щом вивдим заявката (така че да не се учудвате, че няма веднага да я видите). Темата с трамвайните клюки е преместена там. За сега е там и тази за таблеките, но скоро ще бъде прочистена и върната в "Стара София".
« Last Edit: 03.12.2008, 16:04:03 by Dragon »

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #12 on: 03.12.2008, 15:02:46 »
Идеята е много добра, но нещо май не мога да се преместя в тази група или?

И се надявам и темата за табелите да е там :)

всичко е ОК. Мерси, мисля, че идеята е отлична.
« Last Edit: 03.12.2008, 15:07:00 by emo »
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #13 on: 03.12.2008, 15:45:11 »
Следва да се отбележи и че след въведената новост всякакви коментари от махленски тип  ще бъдат изтривани от вс. други раздели

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #14 on: 03.12.2008, 16:00:35 »
Актьорски изяви ан возила от БГ и Стара София са преместени в История.
Темата за таблеките е преместена в Стара София. Пишете в нея само относно РЕДККИ и СТАРИ табелки. Може и за нови табелки, стига да не са снимани в домашни условия - т.е. да са си в депото или на самото превозно средство!
« Last Edit: 03.12.2008, 16:07:44 by Dragon »

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #15 on: 03.12.2008, 16:27:50 »
Това последното ме навежда на мисълта, че може да се създаде махленска тема за табелите, в Клюкарския раздел, където да се правят предложения за смени, саморъчно изработени табели и т.н. Нали се сещате, че аз като взема някакви табели ще си ги снимам у нас, за да ги пусна, а няма да ги разпъна в гаража.

А пък оригиналната тема нека действително да е само за стари табели, показващи историята.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Tatra

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 229817817
    • View Profile
    • Email
« Reply #16 on: 03.12.2008, 17:21:53 »
Нещо не мога да го намеря това group membership? Къде е?
ТРАМВАЙНО ДЕПО "БАНИШОРА"
Трамвайна мотриса инв. ном.: 936
линия номер: 6

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #17 on: 03.12.2008, 17:26:41 »
Ако вземеш някаква табела, която е стара и ценна, можеш да си я снимаш у вас и да я покажеш. Но ако вземеш някоя табела, която е в обръщение, то тя не е нещо интересно и заедно с това подбужда към това други потребители да задигат табели, а точно това искаме да спрем. Дори и вие да сте ги взели като някой ви ги е дал, то много от другите участници нямат таквиа връзки и решават също да си вземат табели, като ги свият от някое превозно средство.
Може да си направите тема "Ръчно изработени табели", където да слагате ваши произведения.
Размени - на ЛС.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #18 on: 03.12.2008, 17:27:44 »
Редактирай Профила -> Промени Профила -> Group Membership (последното).

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #19 on: 03.12.2008, 19:03:23 »
Редактирай Профила -> Промени Профила -> Group Membership (последното).
Не разбирам защо трябва трябва да си член на някаква група, за да четеш този раздел :angry: Който иска, да си го чете, какво е това разделение?! Малко дискриминационно ми звучи, сякаш всички хора,които искат да четат или пишат в този раздел, са "клюкари", което съвсем не е вярно! Аз например от любопитство бих чел този раздел, но това прави ли ме "клюкар"?
Освен това как новите потребители ще разберат за този раздел, след като той не се вижда? Така опасността от флуудене на темите остава!