Author Topic: Недобросъвестни пътници/граждани  (Read 88053 times)

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Трябва да има и такава тема .
Не може само едните да се оплакват а другите да се свиват в ъгъла!
Та да се оплача от днес :
Уж интелигентни хора живеят в центъра на София , с претенции и т.н. Спирам на Съдебна Палата , спирката , която е ПОСЛЕДНА  ,но превърната в начална от интелигенцията . Идва кандидат -пътник, грамотен , който четеше съобщението за промяната , огледа предната табела и ме попита за депо ли съм .Отговорих , че никъде не пише за депо а маршрута на трамвая . Той отново го прочете на табелата и попита - а през Красно село ще минете ли? Отговорих , че маршрута е Съдебна Палата -гарата - Орландовци , от Руски паметник има автобус 5тм за към Княжево. Същият се качи , след което продължи до Пиротска , като от Македония до Пиротска пазарлъка за отваряне някъде по светофарите премина в ругатни.За 8 -те курса се повтори картината с малки изменения ,които в общи линии бяха в същия дух - четящи табели и съобщения и незнаещи до къде да отидат и какво да хванат. За 8 курса , само 3-ма ,които се качиха в различни курсове знаеха къде отива аджеба този трамвай.На около 10 -ина човека днес надписа
                                                                                                                                                                                 СЪД.ПАЛАТА
                                                                                                                                                                                  централна гара
                                                                                                                                                                                  кв.ОРЛАНДОВЦИ
им се вида за депо. За пореден път се убеждавам , че не виждат по-далеч от носа си!
« Last Edit: 23.10.2015, 11:04:49 by Dragon »

Offline agerginov

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Колега, честно аз смятам че трябва да има камери навсякъде по градския транспорт и когато стане проблем, бой, катастрофа да се види наистина какво е станало, като пише Палата, гара орландовци е логично трамвая да мине през ботев а не през красно село депото к,величков, но хората трябва да се заядат защото примерно не им е ок деня

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Напълно те подкрепям. Аз бих бил по-директен в оценката си - сред пътниците има пълни говеда, които или не познават грам София, или знаят две точки или просто са тъпи, но за сметка на това нагли. И аз много пъти като пътник съм им обяснявал за промени, връзки и съм получавал куп обиди.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Вчера надъхана столичанка взе да ми се кара ,че имала карта за трамвай 5 .Аз и отговорих , че това е чудесно , тя отново надъхано взе да ми обяснява , че трябвало да и върнат парите , защото тя пътувала от Съдебна палата до Красно село. Казах и да пусне жалба до госпожа Фандъкова , зашото СО нарежда за ремонтите .След два курса друга дойде да ме пита дали билета и важи за автобус 5тм и после за трамвай 5 . Отговорих и ,че на мен никой не ми е разяснил този казус , а тя - ми то и в интернет нищо не пише .
Иначе на всички курсове имаше незнаещи , като във всички случаи ги насочвах към съобщенията на спирките .Една наистина интелигентна жена каза ,че нищо не разбрала от съобщението и тъй като аз го имам същото , разпечатано от сайта , го прочетохме заедно - както учител и ученик :laugh: .Госпожата остана много доволна ,повози се за една спирка , след което получих пожелание за лека работа и хубав ден ;)

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Картите важат за заместващи линии каквато е 5ТМ съгласно наредбата. Би трябвало също издадените от автомат в трамваен вагон билети да са валидни в заместващата линия - отпечатва се номерът на вагона и може да се установи в кой вагон е издаден билетът. При обикновените билети няма начин да се установи къде точно е бил перфориран билетът.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
Само да вметна, че съобщенията по спирките не са същите като в Интернет, там има една малка грешка, която предизвиква съмнения у някои хора. Пише:
ОТ 00.00 ЧАСА НА 04.11.2012 Г. ДО 24.00 ЧАСА И НА 10.11.2012 Г.

Offline T_4

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Доста добра тема. В Англия има специални съобщения, че компаниите (превозвачите) няма да търпят грубо отношение към служителите си (водачите). Възмножни са не само санкции, но и съд. За повече от три години не съм видял някой да се държи грубо с шофьор на автобус. Трябва и в България да се въведе нещо подобно.
Много е приятно, когато се качиш в автобуса да поздравиш шофьора, той да ти каже "Добро утро" и на слизане да му благодариш. Доста елементарни неща, но правят денят по-хубав  :)
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Лично аз винаги на слизане от първа врата в ненатоварените часове поздравявам добър вечер/лека вечер/благодаря(ако е спрял само заради мен), но ще бъда честен, че много често не получавам отговор или изобщо не бивам отразен. Културата не ни е такава и не го казвам в лош смисъл, просто явно не е прието така! Сърбите и хърватите например се обиждат, ако не ги гледаш в очите, докато общувате, което тук също не е разпространено.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline T_4

• View Profile
Да, може би не е прието, но в рядките случаи, когато съм се заговарял с шофьор (основно по 9ТМ), винаги съм пожелавал приятен ден и лека работа. Определено има водачи, на които им би било приятно да ги поздравиш, защото работата на хората не е никак лека.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
Аз поздравявам всеки автобусен или тролейбусен шофьор като се качвам и ви уверявам, че голяма част от тези, които не ме познават остават като гръмнати. Просто водачите са свикнали да бъдат нон стоп ругани и са удивени ако някой им каже добра дума.

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
Re: Оплаквания на шофьори от пътници
« Reply #10 on: 08.11.2012, 10:24:24 »
Наскоро и аз започнах да им пожелавам лека работа и голяма част от шофьорите ми отвръщат. И те са хора, и те заслужават човешко отношение, а не да бъдат ругани и обиждани за всички кусури на градския транспорт.
« Last Edit: 09.11.2012, 09:09:44 by dimi »
R.I.P  Ikarus 280

Offline CNN

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #11 on: 15.11.2012, 14:34:16 »
Всичко опира до културата, както на водача така и на пътника.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #12 on: 15.11.2012, 18:54:28 »
Аз поздравявам всеки автобусен или тролейбусен шофьор като се качвам и ви уверявам, че голяма част от тези, които не ме познават остават като гръмнати. Просто водачите са свикнали да бъдат нон стоп ругани и са удивени ако някой им каже добра дума.
:fan: Поздравявам те за това изказване!

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #13 on: 16.11.2012, 17:41:37 »
Или може би хората в големия град не са свикнали да им говорят непознати и по-скоро смятат, че си имат работа с някой луд.

Offline KRAKOMOBILA

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #14 on: 16.11.2012, 18:28:37 »
Реално Марто е прав - в големите градове има адски много население и не сме свикнали да си комуникираме с непознати освен ако не ни е нужна помощ. Естествено обаче, че прави добро впечатление едно такова пожелание за лека вечер/ден и лека работа. Честно казано аз не го правя (може би защото винаги съм предпочитал да пътувам във най-задната част на превозното средство), но би ми направило адски добро впечатление ако някой поздрави водача.
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #15 on: 16.11.2012, 20:34:44 »
Нормално, в Западна Европа даже въобще не говорят с пътниците. Един познат беше опитал да пита нещо някъв шофьор в Лондон и оня си изкарал акъла :D

Offline T_4

• View Profile
« Reply #16 on: 17.11.2012, 00:52:21 »
Щото е бил някои да не казвам какъв, които не е знаел английски или не повече от 5 думи. Аз съм бил в доста малки градчета и никога водачите не са ми отказвали да ме упътят в рамките на 2-3 изречения или да ми кажат за някоя спирка.
Онзи ден автобусът, който ми трябваше, закъсня доста и почнах да се изнервям. В крайна сметка се появи и това, което ми направи много голямо впечатление беше, че водачът пожела приятен ден на всички слизащи и после се извини на всички, които се качихме от спирката (двуетажните автобуси извън Лондон често са с една врата). Е, как да му се мръщиш на човека, когато реално закъснението не зависи особено от него. :)

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #17 on: 17.11.2012, 12:01:41 »
При изчакване на тичащ пътник, при повторно отваряне на първа врата голяма част от изчаканите дори не казват и едно благодаря на ватмана. Това показва културата и възпитанието им. Преди няколко седмица не помня кой ватман точно отвори на Опълченска повторно вратата на едно момиче, която се качи и нищо не каза, аз й казах, че се казва благодаря, бях подкрепен от две възрастни жени, но оная като абсолютна дрисла не отговори нищо. какво повече да кажа.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #18 on: 17.11.2012, 12:24:30 »
Emo , това не е драма , драма е , когато отвориш повторно и биваш оплют , защо си затворил вратата , като видиш , че е тичал към трамвая. Вчера пътниците по Цар Борис III -ти бяха изключително внимателни при качване и слизане , не и при пресичане обаче на червено.

Offline CNN

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #19 on: 20.11.2012, 20:22:11 »
Затова като се затворят вратите те не трябва да се отварят, все пак следващия трамвай или рейс ще дойде за  по малко от 10 минути.