Author Topic: Информация за метрото  (Read 269875 times)

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Re: Информация за метрото
« Reply #820 on: 22.03.2015, 20:13:39 »
Утре ли започват официалните проби на трасето, тоест всички влакове след Цариградско продължават празни към Летището ? Все пак остава около седмица до откриването.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #821 on: 23.03.2015, 11:51:41 »
На 26-ти. На 31 го пускат с пътници.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #822 on: 23.03.2015, 17:57:20 »
А дали ще открият и новата ж.п. гара/спирка заедно с метрото?

Един приятел от Младост ще пътува в началото на април за Пловдив с влак и се надява да може да използва метрото+новата гара/спирка.
vasko - оригиналът! :)

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #823 on: 23.03.2015, 19:40:05 »
Доколкото знам влаковете трябва да започнат да спират там до края на месеца.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline wolf_rusi

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #824 on: 23.03.2015, 20:32:11 »
Съжелявам, ако е писано преди това и не внимавам, но да питам как ще се казвам новата ж.п. спирка  :neznam: ?

Offline abs111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #825 on: 23.03.2015, 20:46:47 »
"Искър".

Offline wolf_rusi

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #826 on: 23.03.2015, 21:04:41 »
Мерси за бързия отговор  :fan:

Offline eco_power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
« Reply #827 on: 23.03.2015, 23:22:48 »
Явно много мисловна дейност е положена, за да стигнат отново до "Искър"...

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #828 on: 23.03.2015, 23:37:26 »
Тъй като в новинарските сайтове се споменава главно 3 минутния интервал в пиков час, нека да отбележим и интервалите в останалото време. В делник непик (10-15, след 20 ч.) от Сливница до Младост 1 имаме 4 1/2 минути, което е супер. В празник имаме 6 минутен интервал, което се ядва. Ясно е, че до Лозенец и АГ имаме двойни интервали, които също са ок, с изключение на неприятното, но неизбежно влошаване в празник.
Доколкото мога да предположа, при пуска до Младост 4, няма да има фрапантна разлика в интервалите, като просто влаковете, които сега въртят на Младост 1, ще стигат до 4. Е, разбира се, има надежда, че в пиков час сутрин ще са на 2:30, защото сега може да има технически затруднения при включванията и изключванията на Мл.1, но ще разберем само след месец.

Offline T_4

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #829 on: 24.03.2015, 00:50:03 »
Ужас  :help: :help:  :eek:
Вместо да се подобрява обслужването, то се влошава. Какво му е добре на 12 мин до Лозенец и Летището? Това според теб нормален интервал ли е за метро? За какво се дадоха милиони, за да има обслужване с честотата на селски рейс на Запад? Извинявам се много, но аз не виждам как хората ще слязат от колите си и ще предпочетат метрото, особено по МД-2. Пък и автобуси в Младост ще се режат (или поне такива са плановете) :neznam:
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #830 on: 24.03.2015, 02:03:53 »
В момента в сутрешен пик интервалът е 3:30, тъй че не е толкова голямо намалението, ще е предизвикателство влаковете да поемат всички хора по МД-1, особено от станции като Константин Величков, Г.М. Димитров, Жолио Кюри.
Според мен в пиковите часове е редно интервалът към Лозенец също да е 3-4 минути, тъй като влаковете се препълват на 7-минутния интервал сега. Но вероятно влаковете няма да стигнат. Възможните варианти са да има допълнителна линия Бели Дунав - Лозенец, или пък Аерогара-Сливница и Младост-4-Лозенец да са в съотношение 1:2 или 2:3 влака. За празник също е добре по цялата линия до Лозенец интервалът да е 6-7 минути макс, 12 е твърде голям интервал. Като цяло се очертава да е доста осакатено метрото, с тези липси на достатъчно тупици, бретели, тесни станции  :( В първите 1-2 месеца нищо чудно и графикът да се омаже, както беше при пускането на МД-2.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #831 on: 24.03.2015, 02:21:57 »
T_4, говориш за събота и неделя. Основното натоварване по линията е в делнични дни, където 9 минутния интервал в непик е напълно достатъчен. В пик пада от 7 на 6 минути.

Но нека бъдем позитивни - най-накрая се уреждаме с метро, което в главния си участък се движи на интервал максимум 4:30 минути делник и максимум 6 минути празник, независимо в колко часа. Това определено ще облекчи обслужването от Сливница до Младост 1. Така че от положителната част на промяната са засегнати много повече хора, отколкото от отрицателната.

Offline Дженгала

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #832 on: 24.03.2015, 11:15:33 »
Новата жп спирка масово ще се ползва, сигурен съм, въпреки намалелия пътникопоток по влаковете на БДЖ. Предвидено ли е да има обществена тоалетна в подлеза към новата жп спирка, ако има някой инфо? Ако няма да има, е много голям пропуск.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #833 on: 24.03.2015, 11:29:38 »
Не е по темата, но тоалетни има във влаковете.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Дженгала

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #834 on: 24.03.2015, 12:49:40 »
Не е по темата, но тоалетни има във влаковете.
Ако това е обяснението, то защо тогава по гарите има обществени тоалетни за пътниците? 
Не е това, просто трябва да има WC на тази железопътна спирка, който с очаквания пътникопоток ще е с капацитет като на гара Подуяне, а и няма да се учудя повече хора да ползват новата жп спирка отколкото гара Подуяне.

п.с. извинявам се за офтопика, темата е по-скоро за железопътния транспорт.

Offline lopik

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #835 on: 24.03.2015, 16:59:03 »
Сериозно ли се говори за 12 минути интервал в празник? Аз ползвам МД-2 и това, че Сливница - Младост 1 ще е на 6 мин интервал, не ме грее много, ако аз трябва да чакам 12 минути. Според мен интервал над 10 минути по което и време да е, е крайно неприемлив за метро. Дори в момента чакането 8 мин в делник непик е доста затормозяващо за мен.  ;) :angry:

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #836 on: 24.03.2015, 17:23:17 »
Сериозно ли се говори за 12 минути интервал в празник? Аз ползвам МД-2 и това, че Сливница - Младост 1 ще е на 6 мин интервал, не ме грее много, ако аз трябва да чакам 12 минути. Според мен интервал над 10 минути по което и време да е, е крайно неприемлив за метро. Дори в момента чакането 8 мин в делник непик е доста затормозяващо за мен.  ;) :angry:
Едва ли ще е през целия празничен ден на 12 мин. Сега май са на 9-10 мин. в почивните дни. Така че сигурно отново ще са на 10 мин. през празничните дни.

Offline lopik

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #837 on: 24.03.2015, 17:26:08 »
В момента са на 8-9 мин. В другата тема, а и на сайта на ЦГМ са качени новите разписания и наистина целодневно празник е дадено на 12 мин.   :crazy:

Offline Дженгала

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #838 on: 25.03.2015, 10:31:03 »
За разписанията не мога да приема, че в почивен ден интервала ще е 12мин в разклоненията, и особено по 2-та линия! Дано да се промени впоследствие!

Примерно аз пак ще се върна на А213 и А305, когато имам път в почивен ден за Централната гара /ако моят влак не минава през новата жп спирка/ или Централната автогара. С метро от Младост 3 до Сердика е 16мин, а от Сердика 2 до Централна е 4мин, 2мин - прехвърлянето на Сердика, т.е. общо 22мин. А чакането с този интервал 2 пъти.... Така, а за А213 или А305 от спирка блок 43 до Централна гара са 31мин...Ще предпочитам да хвана рейса, особено като минат на новите манове. По-лесно ми е да проверя предварително в интернет кога има рейс, отколкото да се мъча първо кога има метро по първата линия, и после от сердика 2 кога има и да пресмятам. Спирка 43 е само с 100м по далеч от блока ми, отколкото до МС Младост 3.

За съжаление, прогнозирам за този безумен интервал от 12 минути, че голяма част от жителите на Младост ще предпочитат А213 и А305 за придвижване до Централната гара, отколкото с метрото...

И още едно нещо.

Тези, които пристигат със самолет на Т1 в почивен ден, ако са проучили предварително, ще предпочитат А84 за центъра, отколкото метрото... С А84 от Т1 до Орлов мост е 22мин, докато с метрото от Летище София /да не говорим времето за придвижване от Т1 до Т2 с А84 или шатъл/ до стадион Васил Левски пак са 22 минути...

Абсурд! Не знам какво да кажа, наистина много заобикаля метрото, но поне да бяха направили по-скоростно новото трасе от ЦШ до Летището. За справка: От Младост 3 до Стадион Васил Левски са 11мин /~6,1км/, докато от Младост 3 до Летището пак са 11мин, но изцяло по нови естакади и дори малко по-късо разстояние /5,9км/. Междинните станции по двете въпросни отсечки е една и съща бройка - 4.

Между другото, докато разглеждах разписанието, май 1 мотриса ще пренощува на Летището.

Offline чук

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #839 on: 25.03.2015, 12:56:18 »
те щото А213 и А305 през уикенда са на 5 минути зер....