За разписанията не мога да приема, че в почивен ден интервала ще е 12мин в разклоненията, и особено по 2-та линия! Дано да се промени впоследствие!
Примерно аз пак ще се върна на А213 и А305, когато имам път в почивен ден за Централната гара /ако моят влак не минава през новата жп спирка/ или Централната автогара. С метро от Младост 3 до Сердика е 16мин, а от Сердика 2 до Централна е 4мин, 2мин - прехвърлянето на Сердика, т.е. общо 22мин. А чакането с този интервал 2 пъти.... Така, а за А213 или А305 от спирка блок 43 до Централна гара са 31мин...Ще предпочитам да хвана рейса, особено като минат на новите манове. По-лесно ми е да проверя предварително в интернет кога има рейс, отколкото да се мъча първо кога има метро по първата линия, и после от сердика 2 кога има и да пресмятам. Спирка 43 е само с 100м по далеч от блока ми, отколкото до МС Младост 3.
За съжаление, прогнозирам за този безумен интервал от 12 минути, че голяма част от жителите на Младост ще предпочитат А213 и А305 за придвижване до Централната гара, отколкото с метрото...
И още едно нещо.
Тези, които пристигат със самолет на Т1 в почивен ден, ако са проучили предварително, ще предпочитат А84 за центъра, отколкото метрото... С А84 от Т1 до Орлов мост е 22мин, докато с метрото от Летище София /да не говорим времето за придвижване от Т1 до Т2 с А84 или шатъл/ до стадион Васил Левски пак са 22 минути...
Абсурд! Не знам какво да кажа, наистина много заобикаля метрото, но поне да бяха направили по-скоростно новото трасе от ЦШ до Летището. За справка: От Младост 3 до Стадион Васил Левски са 11мин /~6,1км/, докато от Младост 3 до Летището пак са 11мин, но изцяло по нови естакади и дори малко по-късо разстояние /5,9км/. Междинните станции по двете въпросни отсечки е една и съща бройка - 4.
Между другото, докато разглеждах разписанието, май 1 мотриса ще пренощува на Летището.