От години не съм писал коментари в този форум, общо взето откакто целенасочено се довърши съсипването на тролейбусния транспорт в Перник. Все пак периодично посещавам форума и хвърлям по едно око, а натрупаните впечатления от мен през това време достигнаха до най-ниското си равнище от много години насам.
Продължава безочливата подигравка с перничани, що се касае градския транспорт. Новите автобуси гният на паркинг, а хората се блъскат по бусчета ако въобще дойдат. 99% от времето таблата с пристигащите линии не работят или не отговарят на реалността. Няма две еднакви спирки в целия град, да не говоря за указателни табели със схеми на градския транспорт и разписание. Дори не ми се коментира на какво се подлагат хората, които пътуват до селата с мръсни, неотговарящи на никакви стандарти превозни средства. В последните месеци дори по най-натоварените градски линии в делнични дни пътуват бусчета, в които по никакъв начин не може да се качи човек с колело, бебешка количка, повече багаж, какво остава за по-трудноподвижни. Ремонтът на старото тролейбусно депо се забави толкова време, че човек би си помислил, че строят летище.
Местната управа с уж "най-добрият кмет" продължава да толерира и да обслужва мизерията в пернишкия градски транспорт и не защитава по никакъв начин интересите на перничани. На фона на всичко това цените на картите и билетите бяха повишени изключително много.
Бях провокиран да пиша поради поредната гавра с всички перничани и лъжата, че поне от 15 септември учениците ще могат да ползват качествен градски транспорт. Сигурен съм, че автобусите ще тръгнат поне за следващата есен, все пак се задават избори...