Author Topic: Перник - обща тема  (Read 161796 times)

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
Re: Перник - обща тема
« Reply #420 on: 01.09.2022, 09:11:34 »
Без изненада СОР печелят.

Online bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #421 on: 17.09.2022, 22:02:14 »
https://bntnews.bg/news/novi-60-elektricheski-avtobusa-shte-tragnat-skoro-po-ulicite-na-varna-1207521news.html
Както винаги типичното безхаберие. Да ги вземем пък кога ще тръгнат.... А тя гаранцията си върви....

Изпратено от моят SM-N960F с помощта на Tapatalk

Това мнение ме подсети, а още повече и след като днес отново ги видях да прашасват на плаца на Булавто в Люлин, че по тази логика Карсаните като нищо ще останат без гаранция докато тръгнат  :laugh: Дали има някаква клауза в договора гаранцията евентуално да важи след пускането в експлоатация, или нъцки?

Offline stohis

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #422 on: 19.09.2022, 18:46:56 »
От години не съм писал коментари в този форум, общо взето откакто целенасочено се довърши съсипването на тролейбусния транспорт в Перник. Все пак периодично посещавам форума и хвърлям по едно око, а натрупаните впечатления от мен през това време достигнаха до най-ниското си равнище от много години насам.

Продължава безочливата подигравка с перничани, що се касае градския транспорт. Новите автобуси гният на паркинг, а хората се блъскат по бусчета ако въобще дойдат. 99% от времето таблата с пристигащите линии не работят или не отговарят на реалността. Няма две еднакви спирки в целия град, да не говоря за указателни табели със схеми на градския транспорт и разписание. Дори не ми се коментира на какво се подлагат хората, които пътуват до селата с мръсни, неотговарящи на никакви стандарти превозни средства. В последните месеци дори по най-натоварените градски линии в делнични дни пътуват бусчета, в които по никакъв начин не може да се качи човек с колело, бебешка количка, повече багаж, какво остава за по-трудноподвижни. Ремонтът на старото тролейбусно депо се забави толкова време, че човек би си помислил, че строят летище.

Местната управа с уж "най-добрият кмет" продължава да толерира и да обслужва мизерията в пернишкия градски транспорт и не защитава по никакъв начин интересите на перничани. На фона на всичко това цените на картите и билетите бяха повишени изключително много.

Бях провокиран да пиша поради поредната гавра с всички перничани и лъжата, че поне от 15 септември учениците ще могат да ползват качествен градски транспорт. Сигурен съм, че автобусите ще тръгнат поне за следващата есен, все пак се задават избори...

« Last Edit: 19.09.2022, 18:49:39 by stohis »
Фен на тролеите в Перник. Най-вече на ДАК-ЧАВДАР 317 ЕТР. :)

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #423 on: 23.09.2022, 15:25:11 »
От години не съм писал коментари в този форум, общо взето откакто целенасочено се довърши съсипването на тролейбусния транспорт в Перник. Все пак периодично посещавам форума и хвърлям по едно око, а натрупаните впечатления от мен през това време достигнаха до най-ниското си равнище от много години насам.

Продължава безочливата подигравка с перничани, що се касае градския транспорт. Новите автобуси гният на паркинг, а хората се блъскат по бусчета ако въобще дойдат. 99% от времето таблата с пристигащите линии не работят или не отговарят на реалността. Няма две еднакви спирки в целия град, да не говоря за указателни табели със схеми на градския транспорт и разписание. Дори не ми се коментира на какво се подлагат хората, които пътуват до селата с мръсни, неотговарящи на никакви стандарти превозни средства. В последните месеци дори по най-натоварените градски линии в делнични дни пътуват бусчета, в които по никакъв начин не може да се качи човек с колело, бебешка количка, повече багаж, какво остава за по-трудноподвижни. Ремонтът на старото тролейбусно депо се забави толкова време, че човек би си помислил, че строят летище.

Местната управа с уж "най-добрият кмет" продължава да толерира и да обслужва мизерията в пернишкия градски транспорт и не защитава по никакъв начин интересите на перничани. На фона на всичко това цените на картите и билетите бяха повишени изключително много.

Бях провокиран да пиша поради поредната гавра с всички перничани и лъжата, че поне от 15 септември учениците ще могат да ползват качествен градски транспорт. Сигурен съм, че автобусите ще тръгнат поне за следващата есен, все пак се задават избори...

И аз като тебе не съм писал от страшно отдавна, отскоро почнах да чета от време на време отново. Абсолютно споделям впечатленията ти, но мисля че единственото нещо което може да се направи в случая е просто съд. Транспортната мафия която захвана това нещо което се нарича транспорт в Перник е с дълбоко вкоренени пипала и не се влияят от смяна на властта, проблема няма да се разреши доброволно, трябва върховенство на закона...

Да не говорим изобщо че е необходима чисто нова транспортна схема, настоящата датираща от 70те и изобщо неотговаряща на днешните необходимости.
« Last Edit: 23.09.2022, 15:27:03 by freepigeon »

Offline mgk

• Маниак
    • View Profile
« Reply #424 on: 20.10.2022, 15:13:08 »
Подготвят се кабелни трасета за зарядните станции на бъдещите електробуси в Перник

ПЕРНИК, 
20.10.2022 10:07
 (БТА)
Подготвя се изграждане на кабелни трасета за захранване на зарядните станции за бъдещите електрически автобуси в Перник, съобщиха от Общината.

Общинското предприятие "Градски транспорт" е обявило обществена поръчка на стойност 483 000 лв. без ДДС. Предвижда се да се изградят трасета с обща дължина 200 м. По-голямата част от тях - 180 м, ще обезпечат захранването на пет бавнозарядни станции в депото в кв. "Църква", където ще се обособи покрито хале за престой и зареждане на електробусите.

Двойна бързозарядна станция ще бъде монтирана на крайната спирка на линия 16.

Община Перник очаква пет електробуса по проект за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез въвеждане на екологосъобразен обществен електротранспорт. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативната програма „Околна среда“ 2014-2020 година. Проектът цели да се намалят емисиите на фини прахови частици и азотни окиси във въздуха на Перник, както и да се създаде по-ефективен и екологичен обществен транспорт в общината.

Община Перник вече получи 13 нови автобуса на природен газ. Те са осигурени по проект за интегриран градски транспорт.

Новите 18 автобуса ще обхванат цялата градска мрежа.
https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/regional-news/oblast-pernik/346807-podgotvyat-se-kabelni-traseta-za-zaryadnite-stantsii-na-badeshtite-elektrobusi-v

Offline mgk

• Маниак
    • View Profile
« Reply #425 on: 03.11.2022, 14:20:15 »
Новите автобуси за перничани дойдоха! Кметът на Перник Станислав Владимиров се качи и седна в първия! Бусовете са със зареждачка на телефони, рампи за инвалиди и терминали за таксуване
03.11.2022  zapernik
Дългоочакваните нови газови автобуси за перничани дойдоха, видя zaPernik.com. Единият червен автобус дойде пред сградата на Община Перник и кмета на града Станислав Владимиров се качи в него, огледа го и пробва седалките.

13-те нови автобуси за перничани в момента са в тестови период.

В един автобус ще могат да пътуват до 85 пътника. Автобусите са Евро 6 стандарт. Ще се придвижват на метан.

Всички автобуси са снабдени с рампа за хора с увреждания и майки с деца.

Ще има възможност да си зареждате смартфоните в автобусите.

В тях са разположени терминали за таксуване с карти за крадския транспорт.

Очаква се Държавна приемателна комисия да въведе в експлоатация автобусното депо, след което новият градски транспорт на Перник ще тръгне.

« Last Edit: 03.11.2022, 14:22:04 by mgk »

Offline Dimitar155

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #426 on: 09.02.2023, 17:25:09 »
Автобусния гараж в Перник, видеото е от началото на годината:

Offline _mattiaitaly_

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #428 on: 14.05.2023, 02:41:52 »
Добър вечер, пиша това съобщение с Google translate.

Аз съм автобусен ентусиаст от Италия. Знам, че Перник управлява а Mercedes O303 Menarini с регистрационен номер PK 0336 AT.

Превозното средство е видяно със знака " ЕЛЕКТРИК ПЕРНИК "

Някой знае ли в колко часа може да го види или на коя фирма е?

Оставям снимката на автора " Velsky ", който знам, че присъства във форума за да разбереш за какво говоря

https://flic.kr/p/2ornnc5

Хиляди благодарности  :)

Online bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #429 on: 14.05.2023, 12:17:14 »
Добър вечер, пиша това съобщение с Google translate.

Аз съм автобусен ентусиаст от Италия. Знам, че Перник управлява а Mercedes O303 Menarini с регистрационен номер PK 0336 AT.

Превозното средство е видяно със знака " ЕЛЕКТРИК ПЕРНИК "

Някой знае ли в колко часа може да го види или на коя фирма е?

Оставям снимката на автора " Velsky ", който знам, че присъства във форума за да разбереш за какво говоря

https://flic.kr/p/2ornnc5

Хиляди благодарности  :)

Доколкото виждам се ползва за служебен транспорт към АК Електрик - Радомир. Вероятно  може да бъде видян там.
https://goo.gl/maps/os5dA3osYuT6vF7F8

Offline Ники 1515

• Маниак
    • View Profile
« Reply #430 on: 17.05.2023, 06:55:34 »
Buona giornata, Mattia !  :)

One photo of the same bus Mercedes-Benz O303 Menarini in Pernik (2.02.2023):

The place is here: https://www.bgmaps.com/link/8C7964F82BDE7694C3D91B8127C97C34

Offline _mattiaitaly_

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #431 on: 17.05.2023, 13:44:57 »
Buona giornata, Mattia !  :)

Grazie!  :D

Thank you so much for the infos, I found a field in front of "Elektrik" in Radomir where you can see all the buses heading there. There is the O303 Menarini, but also one Iveco 370 Menarini here ( https://maps.app.goo.gl/C7zSmFMNiZEnWeNy7 ) and also One Iveco 370 Poker in the tennis court behind ( https://maps.app.goo.gl/Kxt51pLJGuHBa1ZY6 see streetview)
Do you know if they are still running or do you have the plates or photos of them?

Thank you so much (Grazie!)  :)

---

Благодаря много за информацията, намерих едно поле пред "Електрик" в Радомир, където се виждат всички автобуси, които се движат натам. Има O303 Menarini, но също и един Iveco 370 Menarini тук ( https://maps.app.goo.gl/C7zSmFMNiZEnWeNy7 ) и също един Iveco 370 Poker на тенис игрището отзад ( https://maps.app.goo.gl/Kxt51pLJGuHBa1ZY6 )
Знаете ли дали още работят или имате чиниите или снимките им?
Много благодаря :)

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #432 on: 30.08.2023, 21:41:12 »
5 електробуса SOR EBN 11 са пристигнали в Перник. Радвам се, че поне един град в България се е престрашил за червена ливрея.  :fan:
Снимки: BusportalCZ.

&t=5s

« Last Edit: 30.08.2023, 21:43:50 by bgdimitrov »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #433 on: 31.08.2023, 00:37:15 »
Докарали са ги на вид като Бредите с жълтото по покрива. Очаквах да в стандартното червено на Сор, но явно все пак е правено с идеята да са уеднаквени.

Offline go6o

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #434 on: 03.09.2023, 15:46:37 »
Една малко жълта статия в "малко" жълта медия, ама все пак може и да е истина : :arrow:https://www.flagman.bg/article/301806
Секс скандал в градския транспорт! Червенокоса мома завъртя главата на шофьор, взе му автобуса, за да го кара

Секс скандал в градския транспорт! Червенокоса мома завъртя главата на шофьор, взе му автобуса, за да го кара
Освен, че управлява автобуса без книжка, тази пернишка мома е взела билетите от контрольорките и ги е продавала
03 Септември 2023, Неделя, 13:39 ч.
Автор: Флагман

Любителски кадри показват, че е изпълнявала цели курсове

Секс скандал се вихри в градския транспорт в Перник, след като червенокоса мома завъртя главата на няколко от шофьорите от обществения превоз и те й предоставиха да кара автобусите. Нещо повече - тя се снима и пусна клиповете във социалните мрежи.

Кадрите показват, че е изпълнявала цели курсове. Един от тях е по линия №17. В интерес на истината палавата дама се справя много добре, а пътниците едва ли подозират, че тя няма книжка.

Клиповете обаче достигнаха до ръководсвото на градския транспорт, които извършиха незабавна проверка. Засега е установено, че поне един от шофьорите е предоставял автобуса си.

"Не е редно тя да го управлява и е недопопустимо наш служител да предоставя на трето лице пътното превозно средство, затова сме взели адекватни мерки, шофьора е отстранен от работа. За това момиче има пуснати жалби в полицията от двама наши служители и има предистория. И затова е най-добре да се преустанови тази практика, защото дружеството е ново, автобусите са нови, както виждате", каза Лазар Вълчев, управител на "Градски транспорт - Перник".

Жалбите срещу момичето има и от контрольори заради това, че им взела билетите, за да ги продава. В профила му в социалните мрежи се вижда, че момичето е голям фен на градския транспорт. За да работи там обаче, трябва да изкара категория и да се яви на конкурс за шофьори.

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline _mattiaitaly_

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #436 on: 16.10.2023, 02:14:49 »
Hi Everybody! Sorry to bother you once again. I was in Bulgaria on the first part of September, I've seen the two O303 Menarini in Radomir. Unfortunately the lady who stands in the depot wasn't friendly at all and I was only able to took one simple photograph to both of them. I'm here to ask if someone knows the full VIN (not the last 4 digits with the RTA Government website) of the 2 O303 Menarini. Here you have the plates: PK 1433 AH and PK 0336 AT .
I'm asking the VIN since I'm trying to find the previous owners in Italy!
Thanks a lot, Mattia :)

-

Здравейте всички! Съжалявам, че ви безпокоя още веднъж. Бях в България първата половина на септември, видях двата O303 Menarini в Радомир. За съжаление дамата, която стои в депото, изобщо не беше дружелюбна и успях да направя само една проста снимка и на двамата. Тук съм, за да попитам дали някой знае пълния VIN (не последните 4 цифри от уебсайта на правителството на RTA) на 2 O303 Menarini. Тук имате табелите: PK 1433 AH и PK 0336 AT.
Питам VIN, тъй като се опитвам да намеря предишните собственици в Италия!
Благодаря много, Матиа :)

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #437 on: 16.10.2023, 17:18:58 »
Chances for someone knowing the VIN numbers are not very high unfortunately. You would have much more success if you had contacted and asked the management of the company that owes them when you were in Radomir.

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #438 on: 16.10.2023, 21:42:45 »
If you can give us one or a few VIN numbers of buses from the same model and model year, it may be possible to try a few variations of this VIN number with the last 4 digits from the RTA Government website. It's a long shot, but we may have luck and hit a match.

Offline _mattiaitaly_

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #439 on: 17.10.2023, 23:44:03 »
Thanks everyone, we have found one. I'll leave to you the infos if you ever need them.

PK 0336 AT former SAB - Bergamo #1043 BG774002 WDB30011011042215 19/09/1985 left Italy 26/02/2008