Author Topic: Недобросъвестни шофьори и ватмани  (Read 1294548 times)

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Re: Недобросъвестни шофьори и ватмани
« Reply #4340 on: 23.12.2015, 20:37:47 »
Оплакванията  им преди бяха , че са стари Икарусите , за това тръгвали и спирали рязко .Сега при някои положението е същото .Няколко пъти са им провеждани опреснителни курсове за плавно спиране и потегляне .

Offline btr95

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #4341 on: 23.12.2015, 23:23:31 »
Оплакванията  им преди бяха , че са стари Икарусите , за това тръгвали и спирали рязко .Сега при някои положението е същото .Няколко пъти са им провеждани опреснителни курсове за плавно спиране и потегляне .
При ватманите не е ли същата работа? Не може при едни трамвая да върви като каруца, при други да е като швейцарски часовник. И то на един и същи трамвай.
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline T_4

• View Profile
« Reply #4342 on: 25.12.2015, 13:33:24 »
Шофьорът на 3314 по А88 на 23 декември, около 15:10 ч. Закара ме за 11-12 минути от бул. "Н. Вапцаров" до МС "Г. М. Димитров", обаче стилът му на каране беше ужасен. Премина на чисто червено на Семинарията и преди метростанцията. Аз пътувах до Младост и мислех да не го пиша в темата заради това, все пак имаше ужасен трафик около Хладилника и беше закъснял, но на една от спирките между Дървеница и Младост (мисля, че тази преди новия надлез) замалко да завлече човек. Гражданинът тръгна да слиза, шофьорът затвори вратите без да гледа и захвана едниния крак и шлифера на човека, след което потегли леко. Само виковете на пътниците предотвратиха по-сериозен инцидент. Да не говорим, че не спря на една жена, която искаше да слезе от 4-та врата и тя трябваше да ходи до кабината да го моли да слезне.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline btr95

• View Profile
    • Email
« Reply #4343 on: 25.12.2015, 23:28:56 »
Да не говорим, че не спря на една жена, която искаше да слезе от 4-та врата и тя трябваше да ходи до кабината да го моли да слезне.
Защо да го моли, май ялта беше дал точната формула, какво да се прави в такъв случай. Но мисля че думите "Ей п***л кух спри бе!" ще свършат работа.
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline asdasd55

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #4344 on: 26.12.2015, 01:03:41 »
Да не говорим, че не спря на една жена, която искаше да слезе от 4-та врата и тя трябваше да ходи до кабината да го моли да слезне.
Защо да го моли, май ялта беше дал точната формула, какво да се прави в такъв случай. Но мисля че думите "Ей п***л кух спри бе!" ще свършат работа.
Все пак се намираме в София, където повечето хора и пътници са възпитани и едва ли някой през целия автобус ще се провиква каруцарски по адрес на шофьора, а и още по-малко вероятно това да е жена. Конекто Г не им работят стоп бутоните и затова жената е постъпила правилно като е помолила шофьора да спре. Не виждам какво друго е можела да направи в тази ситуация.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #4345 on: 29.12.2015, 14:26:20 »
Днес (03/06/2015) около 16:19 часа шофирах личният си автомобил от Хотел "Хемус" към семинарията по булевард Св. Наум, около 200 метра преди кръстовището с булевард Джеймс Баучер бях засечен от автобус с регистрационен номер СА 1546 АМ и сериен номер поставен от Софийски Градски транспорт 2146 по линия 94, който се движеше в същата посока и по чудо избегнах челен удар с нарещното движение. На светофара автобуса мина от лявата ми страна и докато изчаквах смяната на светлините шофьорът на автобуса отвори предната врата и започна да ме ругае.

След което слезна с някакво желязо в ръка, и тъй ката светофара беше вече зелен аз потеглих, за да избегна конфликта, но въпреки това той успя да нанесе удар по багажника на личничт ми автомобил. Имах късмет, че успях да избягам само с тази щета, защото ако не беше светнало зелено, не се знае какви щяха да са щетите не само по автомобила, а и върху мен. Стреса, който прежиявах можеше да доведе и до други ПТП-та.

Непрофесионалното държание на водача на автобус 94 засяга не само мен, но и пътниците. които бяха оставени без контрол на автобуса на наклонен терен и в пиков час. Вярно е, че имам лично отношение към персоната на този шофьор, но смятам, че е крайно неподходящ за функцийте, които изпълнява.

Не мисля, че гореспоменатият "господин" може по някакъв начин да придаде цивилизовано лице на Софийски Градски Траснпорт...

Доста време се забавих с отговора на тази ситуация. Още преди четири месеца се запознах с въпросния водач. Казах му какво съм прочел във форум и той ми каза, че е удивен от въпросния господин, който го е написал. Същото е подадено и като жалба в ЦГМ. Шофьорът е привикан да даде обяснения и не е знаел изобщо за какво става дума. Такава ситуация не се е била случила. Поискал е проверка по GPS системата да се установи има ли забавяне на на светофара на Хемус и такова не е установено.
И какво излиза? Явява се един анонимен потребител, пише куп клевети, защото той си има нещо предвид. Свидетели няма, доказателства - никакви. Лошото е, че тук веднага се намират хора, които му вярват. Аз се чудя защо наивността е толкова висока? Че вече и осъдиха шофьора. А защо никой не потърси неговото мнение (освен мен). В такива случаи, ако на шофьор му бъде наложено и най-дребното наказание е правото си да заведе дело за клевета. То ще е срещу този, който му е наложил наказанието. Интересно ако се беше стигнало до такова дело, дали потребителят Che91 щеше да отиде да свидетелства за това, което е написал и в съдебна зала?
Съветът ми е - не вярвайте на такива ситуации, докато не сте чули и двете страни.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4346 on: 29.12.2015, 15:24:04 »
2672 по 25 - в около 14 часа , не спря на двете спирки в кв.Требич , като предпочете да се мъкне точно с 23 км.ч.Същият ще получи жалба.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #4347 on: 29.12.2015, 15:56:15 »
2672 по 25 - в около 14 часа , не спря на двете спирки в кв.Требич , като предпочете да се мъкне точно с 23 км.ч.Същият ще получи жалба.
Хора имаше ли на спирката?

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #4348 on: 29.12.2015, 22:46:50 »
 Надявам се парите от спестената нафта да му стигнат за адвокати и обезщетения на водача на 1753, след като следващияпът няма да има тротоар, в който да спре. Случката се развива от центъра на Драгалевци посока Хладилника. След като е пословично известен, че в поне 90% от маршрутите на която и да е автобусна линия в София успява да кара с изключен двигател, днес нямаше изключение. Та, пали нашия двигателя за около две секунди, за да тръгне от спирката, гаси го и започва едно красиво спускане на един бая продължителен и бая стръмен павиран наклон. Естествено, завоят бе взет ч, докато се набира с две ръце на волан, и с двата крака на спирачката. И поради хлъзгавите павета, малко преди разклоа за Симеоново, автобусът поднесе много красиво. Нашият, със докрай навит волан наляво се заби в тротоара отдясно, където успя и да спре. Обърна се, огледа ни с изправена коса, едно "ебаси мамата как лъзна", и продължи, успокоил се, със същия маниер на каране. Двигателят бе запален за последно в Драгалевци, и така до кръстовището със Сребърна. Отделно, че за хръ път виждам минаване на кръгоно кръстовище с изкючен двигател, където и вече миризмата на феродо се усещаше в периметър от 5 метра поне. Мазната чалгия, която целият автобус бе принуден да слуша силно, както и цигареният дим само допълваха идилията в тази обстановка. Смятам, че този апотеоз на пестеливостта, трябва незабавно да бъде с отнето разрешение да управлява превозно средство, по-мощно от пазарска количка...

Offline wolf_rusi

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4349 on: 29.12.2015, 22:51:56 »
Ами не знам каква пестеливост. Същият като снимах, 1753 на 44Б, си беше спретнал същинска шведска маса в самия автобус.
Май е по-безопасно за всички да си е на 44Б  :P :D

1753 е в темата since 2012  :D
С този съм пътувал една неделя от крайна до крайна спирка. Е това е най-големият икономист в СА.
« Last Edit: 29.12.2015, 23:02:18 by wolf_rusi »

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #4350 on: 30.12.2015, 19:51:43 »
Че то автобусът (1753) и запален да е по-добре няма да спира.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4351 on: 31.12.2015, 07:28:55 »
Може и да не спира по-добре , но поне ще му работи хидравликата на волана !

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #4352 on: 04.01.2016, 18:53:14 »
Шофьорът на тб 1658 днес вечерта не ползваше разрешението, а явно за да се проветрява още по-добре салонът, беше изключил и блокировките.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4353 on: 06.01.2016, 22:16:00 »
Днес към 16:20 шофьорът на 3135 по 213 явно се заплесна и, вместо да завие от Данаил Николаев надясно по Силистра, продължи направо и на гара Подуене зави надясно по Мадрид и после наляво по маршрута. Хубаво, че по канала нямаше задръстване, та общо взето си изби закъснението по Цариградско. Е, на всеки се случва, но отдавна не бях попадал на шофьор, който да обърка маршрута :)

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #4354 on: 06.01.2016, 22:26:41 »
Шофьорът на тб 1658 днес вечерта не ползваше разрешението, а явно за да се проветрява още по-добре салонът, беше изключил и блокировките.
Вече много рядко попадам на тролеи с разрешение за разлика от МАН-овете.

Offline Stoi4o

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #4355 on: 06.01.2016, 22:55:46 »
Вече много рядко попадам на тролеи с разрешение за разлика от МАН-овете.
Аз пък точно обратното, попадам на тролеи с пуснато разрешение.

Offline Zerox

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #4356 on: 07.01.2016, 17:58:26 »
Днес към 16:20 шофьорът на 3135 по 213 явно се заплесна и, вместо да завие от Данаил Николаев надясно по Силистра, продължи направо и на гара Подуене зави надясно по Мадрид и после наляво по маршрута. Хубаво, че по канала нямаше задръстване, та общо взето си изби закъснението по Цариградско. Е, на всеки се случва, но отдавна не бях попадал на шофьор, който да обърка маршрута :)
Вероятно е бил доста време титуляр на 305 и така, по навик... :)

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4357 on: 12.01.2016, 09:42:05 »
Русо и некадърно на 1215.Точно 3 минути на триъгълника отваря стрелката .Дойде на -3 и до ИЛиенци на + 2..

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #4358 on: 12.01.2016, 09:43:01 »
Русо и некадърно на 1215.Точно 3 минути на триъгълника отваря стрелката .Дойде на -3 и до ИЛиенци на + 2..

Дай час на случката да я локализираме.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4359 on: 12.01.2016, 09:46:37 »
В момента е случката.Иначе хванала телефона с една ръка,щанжата с другата. Връща назад , че застъпи стрелката.Забрави реверсьора , та пак назад.От Коларов се позасили обаче.