Author Topic: Недобросъвестни шофьори и ватмани  (Read 1294522 times)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Недобросъвестни шофьори и ватмани
« Reply #6200 on: 01.09.2020, 23:10:07 »
Е в кофите за боклук ли да спре? Как да слязат точно там пътниците на снимката се вижда че няма как? Водача все пак носи отговорност и преценява къде е безопасно да свали пътниците. Това е за доброто на всички.

На Жендов е безсмислено да се спира. Това са бързи автобусни линии по Цариградско, тролеите са за да спират навсякъде. Автобусите само се бавят ако спират и там. Също и за новопоявилата се спирка веднага след БНР. Там не е имало никога такава, и така вместо автобусите да стават по-бързи пътуването става по-бавно и досадно. Електрическите ПС са за да спират навсякъде, те са много по-ефективни така.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6201 on: 01.09.2020, 23:19:22 »
Е в кофите за боклук ли да спре? Как да слязат точно там пътниците на снимката се вижда че няма как? Водача все пак носи отговорност и преценява къде е безопасно да свали пътниците. Това е за доброто на всички.
На снимката ясно се вижда, че кофите за боклук са след спиркознака.

А пък си говорим и за официална спирка, сигнализирана както със спиркознак, така и с пътен знак Д24.

Тук виждаме, че можело да се спира там, където трябва.

На Жендов е безсмислено да се спира. Това са бързи автобусни линии по Цариградско, тролеите са за да спират навсякъде. Автобусите само се бавят ако спират и там. Също и за новопоявилата се спирка веднага след БНР. Там не е имало никога такава, и така вместо автобусите да стават по-бързи пътуването става по-бавно и досадно. Електрическите ПС са за да спират навсякъде, те са много по-ефективни така.
Във съобщението на ЦГМ не пише, че въпросните спирки са със статут "по преценка на водача"! :angry: Дори не са "По желание". Това са официално разкрити спирки, на които всички превозни средства от въпросните линии трябва да спират, независимо какво е мнението на този или онзи водач! :hammer:
vasko - оригиналът! :)

Offline T_4

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #6202 on: 01.09.2020, 23:50:16 »
Ще се съглася с Васко. Имайки предвид интервалите на движение на голяма част от линиите, доста хора се качват на каквото дойде първо в тяхната посока. Единствено не виждам смисъл от спирането на ТВ кула, при това еднопосочно.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline eco_power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
« Reply #6203 on: 02.09.2020, 01:48:17 »
Ще се съглася с Васко. Имайки предвид интервалите на движение на голяма част от линиите, доста хора се качват на каквото дойде първо в тяхната посока. Единствено не виждам смисъл от спирането на ТВ кула, при това еднопосочно.
Препоръчвам разходка до ТВ кула ей така за разнообразие ... въпреки еднопосочността и спирката по желание от страна на шофьорите, там се е заформил много сериозен "трансферен хъб", поради връзката със 120, 67 и 413. Наистина спирането затруднява движението в кръговото, а ако спрат 2 дълги един след друг направо го блокира, но всичко е за няма и 1 мин. Стига рейсовете да спрат почти винаги се намира кой да се качи или слезе. Можеше да се помисли нещо по-оригинално и тук, но мисъл в ЦГМ отдавна няма, камо ли оригиналност.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6204 on: 02.09.2020, 14:34:00 »
Именно за това ще направя предложение за изолиране на водачите от пътническия салон . Както в метрото.
В русенските съчленени Неоплан - мисля, че бяха - голяма заградена кабина, зад първия мост ,водача далеч от пътниците, пътниците далеч от водача - всички мирни и кротки .
Така , както правите анализи , така направете анализ и колко се возят в първата секция и колко във втората. Да не говорим , че поне 20% от пътуващите се качват с ясното намерение да се дърлят с водачи и пътници.

Offline hitar_potter

• View Profile
« Reply #6205 on: 02.09.2020, 20:46:36 »
Абе най-добре изобщо да не се качват пътници, така съвсем няма да има дрязги.
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #6206 on: 02.09.2020, 21:30:54 »
Бе що не ходиш в Италия и малко да се покараш на шофьор от градския ? Може и в Германия-ма там ще арестуват, а у Италия само ще те изхвърлят от автобуса.
Спрете си просташките мнения !

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #6207 on: 02.09.2020, 21:39:24 »
Същото се отнася и за шофьора, ако работи както се работи тук. Няма да изкара дълго.

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6208 on: 02.09.2020, 21:45:41 »
Същото се отнася и за шофьора, ако работи както се работи тук. Няма да изкара дълго.

Далече си от истината, но пък са си твоите мечти.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6209 on: 06.09.2020, 00:21:19 »
Именно за това ще направя предложение за изолиране на водачите от пътническия салон . Както в метрото.
В русенските съчленени Неоплан - мисля, че бяха - голяма заградена кабина, зад първия мост ,водача далеч от пътниците, пътниците далеч от водача - всички мирни и кротки .
Аз съм съгласен с тази идея, но имам няколко въпроса:
- тази кабина ще бъде ли изработена от максимално прозрачни материали?
- водачите ще продължават ли да имат задължението да са спретнати и да с безупречна униформа?
- водачите ще имат ли задължението да поддържат кабината в безупречен вид, което означава без никакви излишни предмети, украси, сувенири, кофи, парцали, антифриз и т.н.?
- ще има ли камери в кабината - едната насочена към водача и таблото на возилото и втора към пътя (и двете с висока резолюция и много висока чувствителност на светлина)?
- ще бъде ли забранено на водачите да правят каквито и да е самоделни промени на кабината?
- ще има ли възможност за общуване с водача (което да е разрешено само в определени случаи)?

Ако отговорът на всички въпроси е "да" - веднага бих подкрепил подобна идея.  :)

Бе що не ходиш в Италия и малко да се покараш на шофьор от градския ? Може и в Германия-ма там ще арестуват, а у Италия само ще те изхвърлят от автобуса.
А дали водачите в тези държави са толкова недисциплинирани като в Софийския градски транспорт? :rolleyes:
vasko - оригиналът! :)

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6210 on: 06.09.2020, 00:42:58 »
А дали водачите в тези държави са толкова недисциплинирани като в Софийския градски транспорт? :rolleyes:

Грам не си мръднал от преди блокирането си, нямаш развитие, като "Едно си баба знае, едно си бае"- това си.

Offline btr95

• View Profile
    • Email
« Reply #6211 on: 06.09.2020, 09:14:32 »
Грам не си мръднал от преди блокирането си, нямаш развитие, като "Едно си баба знае, едно си бае"- това си.

Каза човекът, който такова развитие е претърпял последните години... чакай, ти си всезнаещия и всеможещия, съжалявам, о, велики.
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6212 on: 06.09.2020, 12:49:27 »
Каза човекът, който такова развитие е претърпял последните години... чакай, ти си всезнаещия и всеможещия, съжалявам, о, велики.

Със злоба и завист развитие няма ! И дереджето и на Държавата го потвърждава. Много се радвам на таквиз несретници.

Offline hitar_potter

• View Profile
« Reply #6213 on: 06.09.2020, 15:39:29 »
Със злоба и завист развитие няма !
Сам го казваш!
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6214 on: 06.09.2020, 20:50:29 »
Със злоба и завист развитие няма !
Сам го казваш!

То за теб и още няколко други се отнася. Аз няма за какво да завиждам, и е факт че никога не съм имал такъв комплекс.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6215 on: 06.09.2020, 21:53:17 »

Аз съм съгласен с тази идея, но имам няколко въпроса:

Аз също имам няколко въпроса -
Ти изряден ли си на твоето работно място?
... Аа , да , ти все още не работиш .
Нямам повече въпроси...

Offline transtriumf

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6216 on: 07.09.2020, 21:13:33 »
От Фейсбук:
Линк

Човек не е ли засадил поне едно дърво и не се ли е возил на Икарус не е живял.

Offline тролей №164 линия 2

• Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Reply #6217 on: 07.09.2020, 21:52:19 »
Ами няма кой да ги свали на земята тия хора. Като са се хванали на хорото на шофьорлъка и ако не им харесва тая работа - си мислят, че някой им е длъжен да се бил съобразявал с тях. Мен като шофьор нито ме интересува как се е събудил тоя човек, спи ли му се, болен ли е, не си харесва работата или нещо друго. Щом е седнал зад волана на тролей/автобус, трябва да си знае, че носи отговорност за действията си и пътниците, които превозва. Точка по въпроса! Напълно подкрепям автоинструктора. Това е все едно на мен клиент да ми се оплаче, че софтуера му не работи, спира работата в производството... и аз да му кажа: "Ми сори, много бързам! Как може да не знаете как се работи с програмата, та сте я счупили?! Сега оправяйте се, нямам време..." :crazy: :rolleyes: Никой началник не би ме търпял да си върша работата по такъв начин. Ама щото в България, явно наистина е много лесно да се работи на държавна службица/хранилка. Досега само бях чувал, но ето че и примери има. И на всичкия този мързел отгоре и да не им били пречели - как може да карат под контактната мрежа...!?! :D Да вземат да идат на частно, ама не им стиска, щото знаят, че там наистина се работи, а не само да се правим на голямата работа и да си клатим краката по цял ден. Хайде със здраве! :)
Тук, във Варна, е подобно - едни минавания на червено, урбулешки спирания и потегляния от някои индивиди. То и шофьор на камион да си (където не возиш пътници, ами неодушевени предмети - стоки), пак не би следвало да си позволяваш това и онова, какво остава в превоза на пътници. А по-лошото е за дисциплинираните водачи - "колегите" им бухат яко черни точки върху цялата професия и изграждат впечатление у всички нас, останалите, че цялата гилдия са един дол дренки, а със сигурност има и кадърни, които си гледат работата както трябва.
« Last Edit: 07.09.2020, 21:58:58 by тролей №164 линия 2 »
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #6218 on: 07.09.2020, 22:09:31 »
със сигурност има и кадърни, които си гледат работата както трябва.
Има, но повечето защитават бездарните си колеги от криворазбрана колегиалност.

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
« Reply #6219 on: 07.09.2020, 22:20:26 »
За мен пък не е нормално на хубав и прав участък кола да се мъкне с 15 км/ч. Особено пък, където има ГТ и гонят разписания. Учебните курсове е коректно да се правят на полигони или не толкова натоварени булеварди, където участват и тролеи или автобуси. А и както чухте инструкторът каза, че и дръпнал волана... това го гледам всеки ден как им държат воланите на обучаващите се. Ами те са опасни за всички около тях. Затова първо нека ходят на полигони и тогава да ги пускат в трафика. Не мога да разбера тая мода всеки да си изкарва шофьорска книжка в България, това не е нещо за всеки.
Иначе изпреварването също не беше коректно, така си е, но в един монент човек се изнервя, а пък и ако тролеят се влачи зад колата после ще се намери и някой да мрънка, че тролеят е закъснял. Идеално положение няма. :)
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!