Author Topic: Абонаментна карта за човек, който не е от София?  (Read 4815 times)

Offline BloodyGoddess

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Здравейте, предстои ми за лятото да съм в София и да провеждам стаж в центъра на София и искам да си изкарам абонаментна карта за ГТ, но уча в Пловдивския университет. Четох в правилника, че абонаментни карти се издават само на хора от София и Софийска област. Могат ли все пак да ми издадат абонаментна карта, каква по-точно, колко ще ми струва, какви документи ще ми трябват освен студентската книжка? Ще съм благодарна, ако можете да ми помогнете!  :)

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
И на мен ми е известно, че преференцията е валидна само за хора, които учат в София.
Стандартната цена на едномесечна карта е 50лв. за всички линии.

Иначе мисля, че би могъл да се възползваш от преференцията, ако имаш ISIC карта.  ;)
Тогава 1 месец за всички линии ще ти струва 21,50лв.
Съвет: обади се на телефона на ЦГМ и попитай.
If you change nothing, nothing will change.

Полезно: Почивни дни 2019 | Обменни бюра София | Фиксинг на БНБ

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Да, със студентска книжка става, само ако висшето училище е на територията на столична община. Би трябвало с ISIC карта да стане, обаче (или поне според наредбата така изглежда)

Едит: http://isic.bg/gradski-transport-sofia тук са отговорили, че може.
« Last Edit: 05.05.2014, 00:53:43 by hitar_potter »
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline abs111

• View Profile
ВУЗ-а,в който учиш задължително трябва да е на територията на гр.София.

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
ВУЗ-а,в който учиш задължително трябва да е на територията на гр.София.

Това е само в случай, че искаш да си издадеш карта само със студентска книжка.
С тези карти работата просто става:

http://isic.bg/isic-karti
http://isic.bg/isic-eyca

КОЙ МОЖЕ ДА ПРИТЕЖАВА ISIC КАРТА?

Студенти редовно обучение в български или чуждестранни университети без ограничение за възраст и степен - бакалаври, магистри, докторанти, специализанти, стажанти и редовни аспиранти;
    Ученици, навършили 12 години.

Offline T_4

• View Profile
Аз съм си зареждал картата по студентска тарифа с ISIC карта, а все пак учех в Англия. Нямаше никакъв проблем, но постоянният ми адрес е в София. Можеш да попиташ ЦГМ в официалната страница във Фейсбук. Друг вариант е, когато идваш в София, отиди в бюро, където зареждат карти, дай си ISIC картата и попитай дали могат да те издадат карта.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Няма значение къде живееш. На студенти с ISIC карта и местожителство различно от София е издавана карта, виждал съм.

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
Принципно от ЦГМ не съдействат особено много на хора, които искат да се възползват от преференцията си.
Е, например в бюрото "Сердика 1" са такива... сладуранки...  :rolleyes: , че направо думи нямам! Но се радвам, че точно преди месец, ги направих на 2 стотинки.  :D

Иначе якото на ISIC картите е, че те важат не до края на съответната учебна година, а до края на съответната календарна година;)
Така си на бонус няколко месеца, ама много малко хора го знаят това.

Всъщност има една много сладка „хватка“ с ISIC картите, ама няма да я пиша, че току виж от ЦГМ са се усетили…

Offline BloodyGoddess

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Благодаря много за отговорите. ISIC карта нямам, понеже досега не ми е трябвала, но явно ще трябва да си извадя...

Offline hitar_potter

• View Profile
Тъкмо ще можеш да се възползваш и от други намаления  (примерно намаление в БДЖ) ;)
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
...Иначе якото на ISIC картите е, че те важат не до края на съответната учебна година, а до края на съответната календарна година;)

Всъщност има една много сладка „хватка“ с ISIC картите, ама няма да я пиша, че току виж от ЦГМ са се усетили…
Моята е комбинирана с банкова карта и валидността  е до 09/14! ;)

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
...Иначе якото на ISIC картите е, че те важат не до края на съответната учебна година, а до края на съответната календарна година;)

Моята е комбинирана с банкова карта и валидността  е до 09/14! ;)

Твоето не е карта ISIC, а DSK ISIC. :P
Като е и банкова карта е по-различно, тя е с валидност година след издаването ѝ.
Аз моята карта ISIC си я изкарах на 13.02.2014г, като на самата карта пише "Валидност 09/2013 - 12/2014".
Да ти кажа, аз се колебаех дали да ни си изкарам DSK ISIC, ама като видях таксата от 2лв. за "обслужване на разплащателна сметка", ми идеше да псувам, да псувам...  :crazy:
Не заради друго, а защото в нормалните банки просто такава такса няма. Да не говорим, че това е единствената банка на територията на България, която въведе такса за теглене на каса от спестовна сметка.  :hammer:

#ОСТАВКА!!   :laugh:
« Last Edit: 05.05.2014, 16:00:45 by NULL »

Offline BloodyGoddess

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
На ДСК като цяло таксите са им по-високи, отколкото на други банки, поне това са моите наблюдения, а за БДЖ не знам дали изобщо има смисъл, защото така или иначе си имам карта за 50 % намаление за БДЖ...