Author Topic: MAN Lion's City G CNG (1150-1189, 1601-1620, 2000-2045, 2300-2319, 3100-3159)  (Read 701273 times)

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
На Благун пришка му излезе на устата да обяснява, че най-тежките и натоварените линии, такива като 11, 83, 94, 280, 213 и т.н. просто при всяка нова доставка са винаги привилегировани да "намажат", тоест всеки път там да се сменят автобусите, защото при тях най-бързо се амортизира подвижният състав....Всички мрънкат, че защо все на едни и същи линии пускат най-новите автобуси, а за другите няма - и на мен не ми харесва, но....ами поради горната причина е така. Така беше и през ония години....като идваха чисто нови Икаруси, първо подменяха, кажи-речи всяка година, пак тези линии, с изключение на 87-а, когато, както виждате от статистиката, са дошли достатъчно много бройки, че да има и за селските рейсове.

Генералното решение е за въпросните линии да се търси друг вариант - заместването им с транспорт, способен да поема повече пътници - метро, трамваи, тролеи, ама кога ще стане, особено за Овча Купел и Студентски град........

Линия 113 няма какво да я мислим, ще бъде закрита след пускането на метрото, както 114 и 384....
« Last Edit: 08.09.2014, 12:54:18 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Оффтопикът, за коя линия какви автобуси са адекватни е преместен ето ТУК!
« Last Edit: 08.09.2014, 23:38:13 by etnies »

Offline T_4

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Май са тръгнали още автобуси на линия. Днес по А83 имаше поне 3-4 коли от новите и то към 14:00-14:25. Аз защо си мисля, че бяха само 3 коли с МАН. Ако е така, то днес бяха повече по мои наблюдения. Дори се движеха поредно или през една.
« Last Edit: 11.09.2014, 09:51:22 by T_4 »
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline Stierlitz

• Маниак
    • View Profile
Втората партида МАНове отива в Малашевци, но ще се зареждат в Земляне.

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
Това е много глупаво :D 16км са от Малашевци до Земляне
Бая безсмислени километри ще изминават!

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Втората партида МАНове отива в Малашевци, но ще се зареждат в Земляне.
Това въобще не го вярвам !
Спрете си просташките мнения !

Offline mitakis

• над нещата
  • Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
Но звучи логично след казаното в друга тема преномериране на икарусите. А и ако бяха за Земляне вече трябваше да са на линия според мен.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Те по-добре в "Дружба" да ходят за газ.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Звучи логично, но според вас.
Как си представяте, втората смяна, след работа да пътува до Земляне, чака да се зареди с газ, прибира се в Малашевци............., ами нощните коли ? Кога ще се прибере този шофьор, колко извънреден труд ще има, кой ще го плаща, колко часа ще му стане смяната ?
Всичко това са неща които ви убягват, за това аз не вярвам да се случи. Да не говорим че Малашевци е гараж на чужда земя, плаща сума ти пари наем, и никой не казва колко, много мътни работи има...........
И в Дружба не става, то ако беше толкова лесно, нямаше газаджиите да работят цяла нощ..........
Спрете си просташките мнения !

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Как си представяте 120 да се изключва от Зоопарка, да отиде до Земляне да зареди и след това някой да върне автобуса до Малашевци.

Offline hitar_potter

• View Profile
Може, пък, да назначат някого да кара автобус от Малашевци и да взима зареден от Земляне на обратно, пък титулярните шофьори да не вършат допълнителна работа.
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
За мен това е пълна глупост. По-добре тогава направо да си спят в "Земляне" и той да обслужва линиите.

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Ами то 94 ако се изключва от НДК е все тая дали към Малашевци или към Земляне ще се прибере. Аналогично с 280 на Орлов мост. Ако 120 се изключва от Зоопарка ще има проблем с извозването на Левски/Сухата река и др. в късните часове.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Абе, а газовите бутилки свалят ли се? :D Да не са решили да ги возят с камион в такъв случай :D

Offline asdasd55

• Запален по ГТ
    • View Profile
Не е ли по-логично втората партида Манове да е за Дружба, а пък за Малашевци когато се изгради компресорна станция там. Така пише и във фейсбук страницата на ЦГМ.

Offline comet

• Наистина съм луд
  • MAN Lion's City
    • View Profile
По-логично ми се вижда да ги бяха дали на земляне. И без това са почнали да сменят автобусите по трите линии. Ако са за малашевци, поне да обслужват една линия, иначе по един МАН тук-един там...

Offline T_4

• View Profile
Друг вариант е от "Земляне" да прехвърлят Конекто към "Малашевци". Конекто тръгват по 94 и 280 изцяло, а Ман по 85 и 120.
Дали все пак не се обмисля преминаване на 120 или 310 в "Земляне"? Не забравяйте, че сегашният вариант на разписанията е доста остарял, т.е. сутрешният пик започва около 6:00ч вместо 6:30-7:00. В момента мисля,че най-много пътници има между 7:00 и 9:30, а не 6:00-8:30. Пълно безумие е да има коли до 9:00 на линия. В този ред на мисли, включването на А120 от Зоопарка няма да навреди особено на качеството на услугата в кв. "Левски". Единствено последните курсове може да са проблемни.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Последно доставените 12 бр. имат ли инв. номера?
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Нямат.
Доколкото знам до изграждането на метан станция в Малашевци малашевските автобуси ще нощуват в Земляне и напрактика шофьорите ще са командировани в Земляне. Това е ако наистина пуснат манове по 120.
в Дружба не могат да се зареждат манове, защото накрайникът на метанстацията не е пригоден за тях. Въпрос на време е да оборудят тамошната метанстанция.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Смях в залата. И аз си купих кола, ама преди да я регистрирам в КАТ, се сетих, че нямам книжка.