Author Topic: MAN Lion's City G CNG (1150-1189, 1601-1620, 2000-2045, 2300-2319, 3100-3159)  (Read 878039 times)

Offline Kingpin

• Наистина съм луд
    • View Profile
Как не му пречат на видимостта тия светещи джаджи по средата   :laugh:

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
По едно време не ги ли бяха погнали да си ометат циганиите? Защо пак се допуска подобно нещо? Има и поне 2-3 къси Шкоди с бели габарити...

Offline mgt

• Маниак
    • View Profile
Наистина по едно време като че ли изчезнаха. Днес ползвах повече тролейбуси и гледам и по тях са налепени всякакви светлоотразителни лепенки, диоди, ледове, знаменца и всичко, което може да се накичи.
Но пък нямаше никакво гласово в нито един от 6те тролейбуси, които ползвах. Само в 2 работеше вътрешното табло, а на 1 даже не му работеше и страничната табела.

Offline T_4

• Нямам спирка
    • View Profile
Как изобщо е излязъл на линия в такъв вид? Никой ли не ги гледа тези неща.  :help:
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
  • ⁠A heresia das heresias era o bom senso.
    • View Profile
2033 е култов обаче, не може да му се отрече:
2033-94 24.09.2026 {4} by Sofiatransport transport gallery, on Flickr

:D :D :D

Вляво от волана, при управлението за климатика, има допълнително монтирано копче(май от конекто), което отваря всичките врати. Лично съм го изпробвал и работи.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Копчето му има две позиции - напред за първа врата и назад е за трите врати отзад. Много е удобно, доста манове имат такива.  И не само в този гараж.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
Докато някой не изгори някъде заради самоделки по инсталацията. :rolleyes:

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Ще изгори точно никой - да не мислите, че тия самоделки са от сега? Още в Икарусовите времена масово си правеха същите своеволия - допълнителна сопа от лявата страна, при шофьорския джам, с допълнителни копчета за вратите и не знам какво върху нея, мечета и зайчета със светещи очи - мигачи и какво ли не още. Като попитат шофьора - ми то рейсът не е мой, други колеги преди мен са го направили така.....
По рейс и по жена не се тича!
A developed country is not a place where the poor have cars, it is where the rich ride public transportation.

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
    • View Profile
Пипано е с помощта на някой ел.техник със сигурност.

Offline Kingpin

• Наистина съм луд
    • View Profile
Каквото и да е, атракция си е този 2033.
Имаше още един МАН със светещи очи, които обаче гледат лошо  :angry:  :laugh:
Не знам дали е същият този.
Абе няма лошо - такива работи може да те разсмеят в кофти ден. Иначе всичко ще е бетер еднообразно и скучно.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Имаше още един МАН със светещи очи, които обаче гледат лошо  :angry:  :laugh:

Очичките се командват с дистанционно и имат различни позиции .
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
Особено като ми се облещи в някоя тъмна улица тази пакистанска рикша много ме разсмива, да.

Offline mitakis

• над нещата
  • Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
Бутоните за вратите се правят от кадърен техник. Основната причина да се байпасват фабричните бутони е, че фабричните са консуматив, за който в гаражите се доставят турски и китайски нискокачествени аналози (и нормално за нашите евтинджоски общ.поръчки).

Габаритите и разните му очички са ужасно натрапчиви, хич не ги мислят като си купуват колко ще пречат. Та те светят по-силно от фарове на старо Бмц или Дюваг например.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline 04Boris22

• Защо пиша толкова много?
  • 2055
    • View Profile
    • Email
Проблемът не е чак толкова в тези очички, ако ме питате мен, мен лично не ме заслепяват, като карам срещу МПС с такива. Натрапчиви са, факт. По-големият проблем е китайските ледове, които слагат на фаровете (не важи само за автобусите) - страшно заслепяващи вечер, нищо не виждаш напред  :help: :help:
Черепите неслучайно са пълни с нещо ;)

Offline Kingpin

• Наистина съм луд
    • View Profile
За китайските ледове съм 100% съгласен. Даже се чудя защо още не са забранени такива крушки, дето са с по 5-10000+ lm - това заслепява повече от дългите светлини.

Online HST

• Запален по ГТ
    • View Profile
Забранени са всякакви промени по осветлението - смяна на тип, цвят, разположение...
Каквото е сложил производителя, с това караш.

Правилник за прилагане на Закона за Движението по Пътищата

Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
12. по осветителната уредба:
а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с изключение на светлините за мъгла;

Когато в завода са сложили халогенна лампа във фара, а някои си сложи лед или ксенон не трябва да мине ГТП возилото... дори полицай на пътя трябва да те спре... ама всички знаем какво е положението

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Браво може би най безаварийните и комфортни автобуси.

А помните ли че като бяха чисто нови още първите дни един го помете трамвай Дюваг на Ситняково по линия 120. Имаше доста сериозни щети при 2 та врата. Не съм се интересувал после с него какво стана възстановиха ли го? Не намирам и с търсачката.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
    • View Profile
Безаварийни???

Offline Kukicha

• Наистина съм луд
  • 3306/1119 ✝(2003-2022)✝
    • View Profile
    • Email
Браво може би най безаварийните и комфортни автобуси.

Понякога от тая пристрастеност, не знаете какви глупости пишете.