Author Topic: Въпроси и отговори  (Read 79465 times)

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Re: Въпроси и отговори
« Reply #40 on: 24.08.2011, 12:56:06 »
Исперих-Дулово също беше в ремонт преди около месец-два.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline Deian

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #41 on: 24.08.2011, 13:55:36 »
Благодаря, много полезни данни давате.
Значи последно оставам на Русе - Кубрат - Завет - Исперих - Каолиново - Никола Козлево -Цани Гичево - Зърнево - Орляк - Добрич (190 км)
и като резервен вариант за на връщане ако този не ми хареса
Русе - Тутракан - Силистра - Добрич (211 км)

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #42 on: 24.08.2011, 14:01:12 »
Информация ти дават, данните са безполезни, ако не можеш да ги разбереш или не ти вършат работа!  :P ;)

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #43 on: 24.08.2011, 14:14:04 »
Това е актуалната пътна информация към момента:
Пътища в ремонт ОПУ-Силистра: -път II-21 Русе-Силистра; път II-23 Исперих-Дулово; път II-71 „Силистра- Добрич

Според мен ремонтните дейности са в завършваща фаза и можеш да пробваш да минеш Русе-Силистра-Добрич. И да копаят нещо, ще е за кратко, а е в пъти по-бързо оттам, отколкото през другите варианти. Околовръстното на Силистра също е в много добро състояние и няма да се налага да минаваш през града. Ако Исперих-Цани Гичево не си го минавал преди това, използвай навигация или някой да ти навигира по карта, защото са прекалено много отклонения и лесно можеш да хванеш грешната посока я към Шумен, я пак към Шумен.

Offline Deian

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #44 on: 25.08.2011, 10:44:48 »
Русе - Силистра го минавах точно в разцвета на ремонта, така че не може да ме уплаши сега :). Отново благодаря, Metan.

Offline Deian

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #45 on: 20.09.2011, 10:18:40 »
Относно предното ми мнение - и на отиване, и на връщане минах през Силистра - пътят е идеален. Русе - Тутракан - Силистра - Добрич и обратно.

Нов въпрос:
От сайта на НАПИ:
2. Затворени пътища, участъци: ОПУ-Видин: - път III-102 /Димово-Ружинци/ Бела-Белоградчик-Монтана- до 01.11.2011 г. Обходни маршрути: -посока Видин- Белоградчик: път I-1 Е-79 Видин-Димово-по път III-1102 Димово-Острокапци-Кладоруб-Филипови кошари-път III-1401-Белоградчик; - посока София-Белоградчик: по път Е-79 София-Ружинци-по път III- 114-Ружинци-Фалковец- по път III-102 Фалковец-Боровица-Извоз-Белоградчик.
Не мога да разбера точно кой участък е затворен - Бела - Гранитово - Белоградчик или пък целия участък от Белоградчик през Долни Лом, Превала, Белимел - Монтана? Пише път III-102 Димово - Ружинци, а Димово - Ружинци е на E79 и той би трябвало да е OK.  :help:

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #46 on: 20.09.2011, 10:49:02 »
Това в скобите означава от кой пътен участък тръгва въпросния път - т.е. III-102 тръгва от участъка от I-1 /Димово-Ружинци/.

Иначе са написали името на целия път в новината, при това без да посочат километри, но най-вероятно става въпрос само за участъка Бела-Белоградчик http://www.focus-news.net/?id=n1555537 (то и тези са се объркали какво е /Димово-Ружинци/).
« Last Edit: 20.09.2011, 10:57:31 by monte carlo »
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline mcmxiii

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #47 on: 20.09.2011, 12:27:04 »
Не мога да разбера точно кой участък е затворен - Бела - Гранитово - Белоградчик или пък целия участък от Белоградчик през Долни Лом, Превала, Белимел - Монтана? Пише път III-102 Димово - Ружинци, а Димово - Ружинци е на E79 и той би трябвало да е OK.  :help:

Затворен е само пътят м/у Бела и Белоградчик т.е. през Гранитово, другото са небивалици  ;)

Бела - Димово си е отворен.
« Last Edit: 20.09.2011, 15:02:41 by mcmxiii »

Online toto

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #48 on: 17.07.2012, 16:44:51 »
Някой да знае пряк път в добро състояние от Стара Загора до Елена (примерно от Килифарево покрай язовир Йовковци)?
Благодаря!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #49 on: 18.07.2012, 15:09:09 »
Някой да знае пряк път в добро състояние от Стара Загора до Елена (примерно от Килифарево покрай язовир Йовковци)?
Благодаря!
Ами значи го знаеш - Хаинбоаз-Килифарево-Плаково-Средни колиби-Елена. Ако държиш да минеш през Шипка, можеш да се отклониш към Дебелец и оттам има път до Плаково. Пътищата са теснички, но в добро състояние (или поне бяха преди 2 години).

Online toto

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #50 on: 18.07.2012, 16:00:21 »
Благодаря!
Ами значи го знаеш - Хаинбоаз-Килифарево-Плаково-Средни колиби-Елена. Ако държиш да минеш през Шипка, можеш да се отклониш към Дебелец и оттам има път до Плаково. Пътищата са теснички, но в добро състояние (или поне бяха преди 2 години).

Благодаря! Знам го, но не съм минавал от там

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #51 on: 27.07.2012, 12:30:04 »
Уикенда съм на Созопол и ми се върти идеята навръщане да си направим разходка с колата през Странджа, после през Ямбол и магистралата - някой може ли да сподели има ли пътища в поносимо състояние в Странджа и ако да, откъде да мина, за да стигна до тях?
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Online freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #52 on: 27.07.2012, 13:33:55 »
Уикенда съм на Созопол и ми се върти идеята навръщане да си направим разходка с колата през Странджа, после през Ямбол и магистралата - някой може ли да сподели има ли пътища в поносимо състояние в Странджа и ако да, откъде да мина, за да стигна до тях?

Не съм сигурен за източника но тези дни четох че отсечката Царево-Малко Търново в момента се ремонтира и преасфалтира основно. Едва ли е най-удобния момент да минеш оттам.

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #53 on: 27.07.2012, 15:05:26 »
Зависи какво искаш да видиш или дали искаш само да минеш през Странджа. В добро състояние е път ІІ-99 (Созопол-Приморско-Царево-Малко Търново), като след Царево има страшно много завои и се появяват и дупки, но не са много. І-9 (Бургас-Звездец-Малко Търново) като цяло беше по-добър, но имаше пропадания и преасфалтирания. Би трябвало да са приключили вече с ремонта. Кантон Босна-Визица-Кондолово е в добро състояние, Приморско-Ясна поляна-Ново паничарево - І-9 също е в добро състояние. Бургас-Средец-Болярово-Елхово е прекрасен. Кантон Босна-Варовник-Тагаревско ханче е много тесен и не ти го препоръчвам.

Offline LachKo

• Приятел на ГТ
  • нетолерантен
    • View Profile
« Reply #54 on: 27.07.2012, 16:21:13 »
Имайте предвид пожарите и задимяванията в региона (не мога да кажа със сигурност и точност къде има такива, но е добре да се информирате преди да трънете)!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #55 on: 01.08.2012, 00:37:59 »
Към 15-ти май минах по маршрут Бургас-Малко Търново-Царево. Ремонтът на пътя Бургас-Малко Търново беше стигнал до Звездец. Нататък до М.Търново трябва да се внимава, защото изненадващо се оказвате пред мощни дупки.
Малко Търново-Царево е под всякаква критика - неголеми, но нагъсто като дантела дупки. Иначе от Созопол до М.Търново може да се мине и през Атия-мина Росен-Ясна поляна или пък Приморско-Ясна поляна и оттам - на Бургас-Малко Търново. Има и "партизанско" тясно асфалтово пътче между Равадиново и Веселие.
За връщането Метан ви спомена да зарежете идеята за кратки пътища от М.Търново до Средец. А и от Бургас нямате работа към Средец. Пътят Средец-Ямбол хич не го бива.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #56 on: 01.08.2012, 01:51:42 »
Kъде е това партизанско пътче, че веднъж го търсих, ама ударих на камък. Т.е. на ограда  :D
Гледам тая година са подсилили и мантинелите на включването от стария път през Дюни към Приморско, та отстрани има направен офроуд шорткът

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #57 on: 01.08.2012, 12:46:25 »
Майка ми ме кара оттам преди 3-4 години. Пътчето си е асфалтово, ако и да е тясно. В Равадиново се завива надясно и се тръгва по северния край на селото.
Ето го на Гугъл- Земя, като разклоненията са очертани с червено.

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #58 on: 06.08.2012, 10:42:55 »
Дайте предложение за живописен маршрут Смолян - Велинград. Моята идея е Пампорово - Широка лъка - Девин - Михалково - яз. Въча - яз. Кричим - Кричим - Пещера - Батак - Цигов чарк - Ракитово - Велинград.
Не зная, обаче, дали няма затворени участъци за ремонт. Не е нужно пътят да е пряк, важното е да е красив и сравнително проходим.
Благодаря предварително.  ;)

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #59 on: 06.08.2012, 11:15:32 »
По-добре от Широка лъка мини през Доспат и оттам имаш два варианта:
1. Доспат-Сърница-Велинград (имаш около 10 км. лош участък между разклона Доспат/Батак с пътя за Сърница и самата Сърница, но след това пътят е доста добър)
2. Доспат-Голям Беглик-Цигов Чарк-Ракитово-Велинград (много красив път между Батак и Доспат, обаче е възможно все още да го ремонтират на места).

Вариант 2 ми се струва по-привлекателен и живописен, макар че и първия си заслужава.