"1. Все още не виждам къде ще спират 9, 72, 75, 94, 505, 604 и съответно какво се случва с връзките, които към момента съществуват между тях и останалите линии в района" - Проблемна е спирката на автобуси преминаващи направо по трасето от стадиона към В.академия (72 и...) Подземна спирка (както северната) и нов подлез биха се сблъскали като ниво с пешеходното преминаване под платната за десни завои.
И реши да предприемеш най-лесното - премахване на неудобните линии. Това дори в ЦГМ не биха направили до такава степен.
"Да връзка с тях може да се прави и на Плиска/Окръжна болница, но защо да се влачим с тролея чак до там
..." - ами слизаме на моста и от подз. спирка хващаме 280; 306; 213.....А604 (изпуснат) е при 204. Нищо не знам за А505 освен че според схемата на ЦГМ се движи по Цариградско м/у Орлов мост и кръстовището за Дружба, а после "изплува" при Лозен...Би трябвало да спира на спирките за другите, с изключение на проблемната за линиите от стадиона направо към В.академия.
И вместо с едно прекачване цялото ни удоволствие се случва с две или ходене пеша.
Ако под генерална промяна на схемата се разбира премахване на линии . Една партия вече се зае да премахва трамвайни линии, нека не махаме и автобусни
Не знам за партиите в общинския съвет колко са (май само една-на парите), но ако "запазим" всички линии с билети по 3лв. (при бензин 2лв), те сами ще изчезнат.
Не виждам билета да е станал 3 лв., но почвам да си мисля, че цялата предложена схема е с цел улесняване на автомобилния трафик, пък автобусите ще ги махнем да не пречат. Нали всички тук във форума имаме едно наум с идеите си, че трябва да облекчават трафика и направят градския транспорт привлекателен. Как това ще стане ако махнем автобусите само за да минават автомобилите по-лесно?
Не ме разбирай погрешно. В идеята има известна доза смисъл, но има какво още да се желае и помисли. Нека не махаме и без това осакатения наземен транспорт. Или ако ще махаме някоя линия от това кръстовище нека просто да я преместим на друго смислено място в района. И за да няма недоразумения, моля впиши и останалите линии, които не биха били засегнати, а отдолу може да напишеш проблемни точки като например текущата спирка на 72, 75 в посока Подуяне, както и липсата на крайна спирка за 505.
Sent from mTalk for Windows 10