Author Topic: Пътуване с карта по променени маршрути  (Read 15496 times)

Offline 701

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Имам едно въпросче... Имам карта за ТМ 12. Сега като правят ремонт на Лъвов мост и Тм 1 и 7минават през Македония. 7 върви по Ботев. Та въпросът ми е Мога ли да пътувам с Тм 7 по Ботев??? Все пак маршрутите се припокриват с 12   Надявам се да получа бърз отговор
lo chupen todos a los que no les guste 701

Offline niki88z

• Наистина съм луд
  • Извън релси!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 387296800
    • View Profile
    • Email
Quote from: 701
Имам едно въпросче... Имам карта за ТМ 12. Сега като правят ремонт на Лъвов мост и Тм 1 и 7минават през Македония. 7 върви по Ботев. Та въпросът ми е Мога ли да пътувам с Тм 7 по Ботев??? Все пак маршрутите се припокриват с 12   Надявам се да получа бърз отговор
Да, можеш, да използваш картата за всички превозни средства, където маршрутите И СПИРКИТЕ се припокриват, тоест от пл. Македония до 5-та градска болница!

ПП: имаше отделна тема за въпроси и отговори ;-)
« Last Edit: 20.07.2007, 13:03:11 by niki88z »

Offline 701

• View Profile
Ами не съм я видял. Защото като гледах преди време в сайта на СКГТ и там имаше няква подобна тема и от ръководството бяха отговорили, че при тва положение не бих могъл да пътувам, защото тм7 го няма на спиркознаците на която и да е спирка на Ботев. Но според тва е глупаво да се гледат спиркознаците. Мисля, че мога да пътувам, тъй като и двата трамвая вървят по една и съща линия в този участък

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: niki88z
Да, можеш, да използваш картата за всички превозни средства, където маршрутите И СПИРКИТЕ се припокриват, тоест от пл. Македония до 5-та градска болница!
Всъщност от Журналист до илиянци можеш да ползваш и другите трамваи. Само не забравяй на Пета градска ако продължиш с 1,6 или 7 рискуваш да те глобят .От 5-та градска до Триъгълника освен с 12 можеш само с 19!

Offline 701

• View Profile
Quote from: София 70
Всъщност от Журналист до илиянци можеш да ползваш и другите трамваи. Само не забравяй на Пета градска ако продължиш с 1,6 или 7 рискуваш да те глобят .От 5-та градска до Триъгълника освен с 12 можеш само с 19!
Напротив аз знам, че от 5 градска до Триъгълника мога да пътувам, защото правилото било, че на първата спирка, на която се разделят двата маршрута(Триъгълника) трябва да слезна. Говоря за 12 и 6,7,1

Offline 822

• Наистина съм луд
    • View Profile
И аз мисля като 701.Колко пъти съм се возил така.А когато беше ремонта на Журналист(по принцип пътувах с 18 до училище,но може и с 9),аз имах карта за 18 и си пътувах с 9,защото друг начин нямаше и като се поразправих няколко пъти с редовните контрольори по линята ме оставиха на мира.
ЦЕНТЪРА,ЦЕНТЪРА...ОНЯ РУСИЯ И ПЛЕМЕННИКА, ПАК МИ ДИШАТ ОТ ВЪЗДУХА,ВИКАЙТЕ ПАТРУЛКИ И ЛИНЕЙНИ!!!

Offline 701

• View Profile
Quote from: 822
И аз мисля като 701.Колко пъти съм се возил така.А когато беше ремонта на Журналист(по принцип пътувах с 18 до училище,но може и с 9),аз имах карта за 18 и си пътувах с 9,защото друг начин нямаше и като се поразправих няколко пъти с редовните контрольори по линята ме оставиха на мира.
Много е важно човек да си знае правата, защото тези контрольори си търсят балъци(най-често това са хора от провинцията), които не знаят на какво имат право и на какво не в транспорта и съответно биват ужилени с по 7, че и повече лева от неграмотните и необразовани проверители

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Quote from: 701
Напротив аз знам, че от 5 градска до Триъгълника мога да пътувам, защото правилото било, че на първата спирка, на която се разделят двата маршрута(Триъгълника) трябва да слезна. Говоря за 12 и 6,7,1
[/size]
Аз не съм срещал подобен текст в Наредбата. По твоята логика аз мога да пътувам с карта за 280 до Окръжна болница с 213, например, което си е доста голямо разстояние, макар и една спирка.

Голямата простотия е, че нямаш право да пътуваш например от Плиска до Орлов мост с 204, ако имаш карта за 280, макар, че и двете спирки са Орлов мост. И контрольорите обикновено се заяждат за подобни "нарушения", вместо да глобяват истинските гратисчии...
« Last Edit: 23.07.2007, 22:00:48 by conecto »

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: conecto
Голямата простотия е, че нямаш право да пътуваш например от Плиска до Орлов мост с 204, ако имаш карта за 280, макар, че и двете спирки са Орлов мост. И контрольорите обикновено се заяждат за подобни "нарушения", вместо да глобяват истинските гратисчии...
Когато бях с карта за 76, никой не ми е правил проблеми, че пътувам до Ректората, а са ме проверявали доста пъти

Offline 701

• View Profile
Quote from: conecto

Аз не съм срещал подобен текст в Наредбата. По твоята логика аз мога да пътувам с карта за 280 до Окръжна болница с 213, например, което си е доста голямо разстояние, макар и една спирка.

Ами аз това правило съм го чел в сайта на СКГТ, че можеш да пътуваш до първата спирка, на която се разделят двата маршрута. И понеже не съм сигурен дали има това право затова писах тук, ако случайно някой знае нека ми отговори. Въпреки, че ако ми се заяде контролата няма да им дам 1 стотинка на тея неграмотници

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Quote from: ozzy
Когато бях с карта за 76, никой не ми е правил проблеми, че пътувам до Ректората, а са ме проверявали доста пъти
А то с 280 дефакто си има обща спирка.280 спира преди Орлов мост, 76 след като завие по канала.Така че, това твойто, е голямо нарушение.
« Last Edit: 23.07.2007, 23:14:55 by difian »

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Quote from: ozzy
[/size]
Да, голямо нарушение е. Последната обща спирка на 76 и 280 е Плиска, а ти пътуваш още две - Орлов мост и СУ. Просто не са се загледали в картата ти и си извадил късмет.

Ето и текста от Наредбата - никъде не се споменава, че може да се пътува до първата спирка, след като двете линии се разделят:

Член 9. Абонаментната карта, издадена за определена линия, важи за всички превозни средства в участъците, където имат един и същи маршрут и общи спирки с отбелязаната в картата линия, без метрополитена, както и при временна организация на движението, по заместващите линии.
« Last Edit: 29.07.2007, 12:41:01 by conecto »

Offline kalin4o

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Карта за градския
« Reply #12 on: 02.09.2010, 12:24:29 »
Здравейте,
незнам дали тук е мястото за въпросът ми, но не намерих каде другаде да го пост-на.

Та значи намерих си една карта за градския хартиена, но не мога да разбера до кога важи, защото няма дупка на Ден от месеца.

Някой да е имал такава карта ?? :rolleyes:

Offline 701

• View Profile
Re: Карта за градския
« Reply #13 on: 02.09.2010, 12:31:12 »
Здравейте,
незнам дали тук е мястото за въпросът ми, но не намерих каде другаде да го пост-на.

Та значи намерих си една карта за градския хартиена, но не мога да разбера до кога важи, защото няма дупка на Ден от месеца.

Някой да е имал такава карта ?? :rolleyes:
Аз преди години имах такава и ми казаха, че е до края на месеца щом няма перфорация.

Offline kalin4o

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #14 on: 02.09.2010, 12:33:36 »
ок и аз така си мислих - значи Септември е перфориран и се чудих дали важи целия септ или е важала до септ? :)
« Last Edit: 02.09.2010, 12:50:46 by kalin4o »

Offline T_4

• View Profile
« Reply #15 on: 02.09.2010, 15:00:42 »
Би трябвало да важи за целия месец, но не съм много сигурен. Мисля, че ако я вземеш от първо число дупчеха само месеца.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #16 on: 02.09.2010, 15:22:31 »
Аз пък мисля, че някой си я е хвърлил, защото вече е невалидна и трябва да си изкара електронна.

Offline kalin4o

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #17 on: 02.09.2010, 15:25:43 »
Аз пък мисля, че някой си я е хвърлил, защото вече е невалидна и трябва да си изкара електронна.

Еми хаха може и така да е ама защо в тревата ще я метне ? :Д

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #18 on: 03.09.2010, 13:35:26 »
А няма ли дупка върху някой ден?

Мисля, че месечните са ламинирани всичките.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #19 on: 03.09.2010, 23:27:40 »
Хартиените месечни карти за всички линии от началото до края на месеца имат дупка само на месеца и годината. Аз такава карта си вадя и само там ми слагат дупки. Разбира се можеш да се извадиш например да не е точно за месеца ами от 5-ти до 5-ти другиат месец и тогава ще има дупка и на числата, за това са и тези числа отстрани. Не е задължително да е точно за конкретният месец, ами важат един месец от датата на издаване.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР