Author Topic: Трафикът  (Read 679047 times)

Offline mitakis

• над нещата
  • Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
Re: Трафикът
« Reply #3260 on: 27.03.2014, 18:48:07 »
Вероятно, разминах се с летяща патрулка.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #3261 on: 28.03.2014, 09:12:17 »
Вероятно, разминах се с летяща патрулка.

Когато аз минах към 17:30 нямаше никаква причина, просто имаше доста коли.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Fear on me, shame on you
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #3262 on: 01.04.2014, 21:57:22 »
Ситуацията по "Цариградско шосе" тази сутрин беше в общи линии приемлива. Сигнализацията при моста над "Площад на авиацията" беше на ниво, колоната започваше от Полиграфически комбинат, но се движеше с приемлива скорост и на практика задръстване и спиране нямаше, но относно транспорта със сигурност имаше забавяне. Вечерта минах и по "Мушанов" с 83, където движението беше малко забавено, но също в прилични граници и все пак и аз съветвам ако има начин да се избегнат тези места избягвайте ги за препоръчване не чрез и без това достатъчно претъпканото в пикови часове метро.

Offline mitakis

• над нещата
  • Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3263 on: 01.04.2014, 22:08:29 »
С кола не е било бързо - колега го е карал 25мин Орлов-Окръжна.
В следобеден пик цялата ул.Малашевска и Първа българска армия от Макгахан до гробищата са задръстени двупосочно.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3264 on: 02.04.2014, 00:58:30 »
За моста на Цариградско си мисля - не могат ли да ги сбутат 3 ленти за движение? Примерно сутрин да пускат 2 ленти към центъра, а вечер 2 ленти към Младост.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #3265 on: 02.04.2014, 11:38:17 »
За моста на Цариградско си мисля - не могат ли да ги сбутат 3 ленти за движение? Примерно сутрин да пускат 2 ленти към центъра, а вечер 2 ленти към Младост.
Не съм сигурен, че натоварването е такова. Дори си мисля, че е обратно - сутрин са повече към Младост, а вечер - към центъра.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3266 on: 02.04.2014, 19:15:42 »
А и самите пикови часове са доста локализирани във времето. Мисля, че най-големия трафик час е около 9 часа, но по-късно, когато студентите си отидат на лекции нещата се успокояват рязко и доста изненадващо за ненаблюдаващите редовно. Между 10 и 11 на спирката на "Орлов мост" например е мъртвило за разлика от ситуацията в 9 часа. Днес беше някъме след 10 часа, когато се придвижвах с 604 по "Цариградско шосе" от "Орлов мост" до Окръжна болница и противно на очакванията ми нямаше никакви колони, даже колите в платното посока Младост/Дружба бяха изненадващо малко, а на моста има просто малко забавяне, но не и нещо драстично.

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3267 on: 06.04.2014, 01:04:11 »
Колко хубаво би било някой да поглежда автобусна линия 120 в час пик. Само ако можеше поне една кола да направи обратен завой 100 м. преди кръстовището Вапцаров-Черни връх (даже е позволен със знак), след като е свалила пътниците малко преди това и те са се прекачили в същия момент на следващата кола. Така няма да се събират тълпи от хора, тръгващи си от работа в петъчния следобед. Четири от колите бяха през една минута в колона, а след още пет минути - още две (с почти две минутен интервал) - общо шест (2412, 2499, 2382, 2129, 2496 и т.н.). Такава организация могат да направят децата в гимназията и за това не е нужен дългогодишен опит, висше образование или недомислен правилник какво е пълен курс и как трябвало колите да си спазват поредността. Ясно е, че при еднолентово движение има проблем в пропусквателната възможност и регулярността на движение. Какво се прави, за да не закъсняват и да се претъпкват първите идващи коли още повече, а следващите ги да се движат полупразни и напълно празни.
------------------------

Offline T_4

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3268 on: 06.04.2014, 18:52:50 »
От край време от ЦГМ отказват да въртят превозни средства преди последната спирка. Това, което се практикува, според мен неправилно, е първото превозно средство да пропусне първите няколко спирки. Нали се сещате, че това в случая на А120 е безсмилено, тъй като линията попада в бая задръствания около Хладилника.
Напълно подкрепям идеята при натруване на няколко автобуса, първите да въртят при Кошарите. Това ще стопи поне 14 мин от закъснението, което е вероятно да се увеличи, ако се прави пълен курс.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #3269 on: 06.04.2014, 21:10:52 »
Каквото и да мислите и предлагате не става. Има клаузи заложени като санкции в длъжностните характеристики на водачите, които няма как да се пренебрегнат в предвид гореописаните предложения, а и никой не смее да ги наруши издавайки такава заповед. СО плаща на километър, и това би ощетило финансово гаражите без да имат вина. Не става така както някога се практикуваше............
Холдинга дебне ЦГМ, а той от своя страна дебне гаражи и депа, това е положението.
« Last Edit: 06.04.2014, 21:12:27 by я л т а »

Offline T_4

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3270 on: 07.04.2014, 01:00:05 »
Ми да платят пълния курс. По умно е да се дадат 5-10лв (в случая е под 3 км скъсеният пробег) на гаража без автобуса да извърши част от курса, отколкото да се хаби нафта по задръстванията. Икономисаното гориво съответно да се ползва за наваксване на закъснения, а не да се кара с 30 км/ч, за да няма преразход. Според мен опира до пълна липса на желание да се правят реформи и реорганизации.

Offline ivaylostoenchev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #3271 on: 07.04.2014, 15:52:25 »
4 коли по 94 една след друга около 11 ч.на Семинарията. Естествено първата беше претъпкана, а другите с около 4-5 човека вътре...не е нормално

Offline T_4

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3272 on: 07.04.2014, 19:17:45 »
Затапване по бул. "Черни връх" между Хемус и Хладилника. Баща ми си 'хвърлил' колата и се прибра пеша. Каза, че почти час му е трябвало да стигне от Хемус до РУМ-а.

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #3273 on: 15.04.2014, 09:17:11 »
Най-натовареното кръстовище от няколко месеца насам сутрин е Малинов/Сахаров, проблема там е че важат законите на джунглата и всеки навлиза при какъвто и да е сигнал. Малинов беше стабилно задръстен вход-изход и в двете посоки, а Сахаров едната страна започваше от пазара, а другата от метростанцията.

Offline mitakis

• над нещата
  • Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3274 on: 23.04.2014, 08:47:56 »
На СУ е изненадващо спокойно. Но пък на Цар.шосе задръстването в посока Младост започва от баира преди алея Яворов.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3275 on: 23.04.2014, 19:39:18 »
Преди 17 часа имаше колони във всички ленти на "Рожен" между кръговото и депата посока центъра. По маршрута на булевард "Рожен" към "Илиянци" беше спокойно.

Offline T1000

• Ferrari S.p.A.
    • View Profile
    • www.diecast-utopia.com
« Reply #3276 on: 24.04.2014, 08:08:04 »
В посока център задръстването по "Възкресение" е от Гешов до след жп прелеза и вече гони кръстовището с Мушанов  :fan:
I'll be back®

Offline pavel75

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #3277 on: 24.04.2014, 09:12:11 »
В посока център задръстването по "Възкресение" е от Гешов до след жп прелеза и вече гони кръстовището с Мушанов  :fan:
Всеки ден минавам по този маршрут и такова чудо не бях виждал. Пазара Красна поляна - К.Величков 40 мин. Други дни също има задръстване, но се минава значително по-бързо.
Все си мисля, че вината за тези задръствания е светофара на Гешов и Гюешево. Ако малко се удължи зеленото да може да се изтеглят колите посока цар Борис, ще се освободи кръстовището с Възкресение и К.Величков.

Offline T1000

• Ferrari S.p.A.
    • View Profile
    • www.diecast-utopia.com
« Reply #3278 on: 24.04.2014, 12:51:13 »
То и нагоре си е пак висене. Проблемът е, че на регулируемите светофари действат на принципа "чакаме да се напълни до където виждат очите - чистим всичко - чакаме пак да се напълни", вместо да правят по-чести, макар и по-кратки фази и така да се осигури бавна, но почти постоянно движеща се колона. А така като се задръсти отвсякъде и висящите стигнат и по кварталните улички, ходи се оправяй.
I'll be back®

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3279 on: 24.04.2014, 18:16:21 »
Получих информация за огромна тапа от "Захари Стоянов" и "Добринова скала" през "Филиповско шосе" до околовръстното около 17 часа.