Author Topic: Трафикът  (Read 678829 times)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Трафикът
« Reply #1800 on: 21.03.2011, 11:56:01 »
Десният завой от Царя към пам.Левски е безпроблемен. Но не и преминаването направо по В.Левски посока Гурко. Обикновено като видя, че опашката започва още от Оборище, минавам покрай парламента и Коня. Наистина всичко зависи, на коя фаза ще заспи "тъпото парче" в кабинката. Често сутрин, когато очакват "депутация" откъм Орлов мост, държат зелено по Царя в продължение на 4-5 минути.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #1801 on: 21.03.2011, 12:26:52 »
Кръстовището на Евл. Георгиев и Граф Игнатиев се регулира по ужасен начин. Работната събота киснах два пъти по 15-20 мин. и не разбирам защо се пуска най-дълъг цикъл за направлението Драган Цанков - Евл. Георгив/Граф Игнатиев и всички коли се чистят оттам, а в същия момент по Евл. Георгиев има задръствания от по 200 метра.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1802 on: 21.03.2011, 12:32:11 »
дълъг цикъл за направлението Драган Цанков - Евл. Георгив/Граф Игнатиев
Грешиш! Цикълът е само за десен завой към Стадиона, всички, които вървят направо, преминават на червено. За такова нещо викаха един колега да гледа кино в КАТ срещу 10 наказателни точки.
Иначе целият светофар е сбъркан, но след като трилентовата България преминава в двулентов участък, надали много могат да се подобрят нещата. По Драган Цанков също се събира гигантско струпване, понякога стига чак до отбивката за Армията.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1803 on: 21.03.2011, 12:42:52 »
Дефакто гледах как идват от Драган Цанков и завиват наляво посока НДК или продължаваха напред към Попа. Наложително е този цикъл да се намали драстично. Той трябва да държи по-малко и от този на трамваите.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1804 on: 21.03.2011, 12:44:35 »
нали имаше идея Драган Цанков да е дубльор 2х2 или 2х3 на Цариградско шосе от Графа до бъдещия пътен възел със Самоковско шосе на Андрей Ляпчев при автоборсите в Горубляне.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #1805 on: 21.03.2011, 13:00:57 »
Грешиш! Цикълът е само за десен завой към Стадиона, всички, които вървят направо, преминават на червено. За такова нещо викаха един колега да гледа кино в КАТ срещу 10 наказателни точки.
Иначе целият светофар е сбъркан, но след като трилентовата България преминава в двулентов участък, надали много могат да се подобрят нещата. По Драган Цанков също се събира гигантско струпване, понякога стига чак до отбивката за Армията.

Там няма камери на КАТ, не знам кой и как го е заснел, че да гледа кино  :rolleyes:

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1806 on: 21.03.2011, 13:54:47 »
Там няма камери на КАТ, не знам кой и как го е заснел, че да гледа кино  :rolleyes:
Има някаква камера и работи от много отдавна (може би ще станат 5-6 години вече), но не е ясно къде е застопорена. Би трябвало да гледа точно за минаващи направо по Драган Цанков от лентата за десен завой към стадиона.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1807 on: 21.03.2011, 14:02:52 »
Има някаква камера и работи от много отдавна (може би ще станат 5-6 години вече), но не е ясно къде е застопорена. Би трябвало да гледа точно за минаващи направо по Драган Цанков от лентата за десен завой към стадиона.
Гледал съм всички дървета, стълбове, билбордове в района и камера не съм виждал, дано не сте прави и наистина да има  :D

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1808 on: 21.03.2011, 14:03:59 »
нали имаше идея Драган Цанков да е дубльор 2х2 или 2х3 на Цариградско шосе от Графа до бъдещия пътен възел със Самоковско шосе на Андрей Ляпчев при автоборсите в Горубляне.
То идеи само за моя квартален кьорсокак не е имало! Но никой даже и не приказва вече за разширение и асфалтиране на Драган Цанков в долната му част. Дано поне не заврат в девета глуха кръстовището на 2 нива на ТВ кула!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1809 on: 21.03.2011, 14:05:03 »
Гледал съм всички дървета, стълбове, билбордове в района и камера не съм виждал, дано не сте прави и наистина да има  :D
Възможно е и с мобилна камера да са го ковнали.
За всеки случай избягвайте тази маневра през деня!

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1810 on: 21.03.2011, 14:17:37 »
Значи искате да кажете, че е забранено идвайки от Драган цанков да се продължи напред по Граф Игнатиев?

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1811 on: 21.03.2011, 14:19:27 »
Искаме да кажем, че не четеш какво се пише и понякога липсата на книжка ти се отразява ;) Забранено е идвайки от ТВ кула от дясната лента да продължиш направо

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1812 on: 21.03.2011, 14:28:46 »
Искаме да кажем, че не четеш какво се пише и понякога липсата на книжка ти се отразява ;) Забранено е идвайки от ТВ кула от дясната лента да продължиш направо

Не знам дали не чета какво се пише:

Грешиш! Цикълът е само за десен завой към Стадиона, всички, които вървят направо, преминават на червено.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1813 on: 21.03.2011, 14:30:11 »
Аз знам и ти казвам, че не си в час, по-добре не спори. Но и Благун да не се е изказал точно де ...

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1814 on: 21.03.2011, 14:46:56 »
Както обикновено доказвам писанията си. От неговия пост излизаше това, което питах, но от теб разбрах вече всичко как стои.
А по-скоро искам да има камери, които  да следят да няма коли, които да карат в обсега на трамвайната линия и най-вече да не задминават трамваи отляво.

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1815 on: 21.03.2011, 15:33:22 »
Преди години един познат разправяше, че в КАТ са му показали снимка за нарушението, правена от доста далеч с висока резолюция (от това, което ми обясниха тогава, камерата трябва да е някъде над бившата Милина на ъгъла на Евлоги Георгиев и Графа или дори по калканите на някоя сграда по Графа).

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1816 on: 21.03.2011, 18:04:38 »
А по-скоро искам да има камери, които  да следят да няма коли, които да карат в обсега на трамвайната линия
Най-малко 100 пъти е писано във форума, че това е РАЗРЕШЕНО! Точният текст е:
"Чл. 19. (1) (Предишен текст на чл. 19 - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Когато релсов път е разположен върху платното за движение, водачите на нерелсовите пътни превозни средства, които се намират върху него, са длъжни да го освободят по възможно най-бързия начин при приближаване на релсово превозно средство, за да го пропуснат да премине."
За кръстовището при бившето Синьо кафе и сегашната МС Стадион В.Левски уточнявам:
Погледнато от Драган Цанков има два светофара: единият е за дясната лента със стрелка надясно (към стадиона) и другият - със стрелка направо (към Графа и НДК), който е над втората лента. При фазата, която коментираш и която наистина не е много смислена, десният светофар свети зелено, левият - червено. Преминалите от дясна лента направо не само че нарушават лентата (това е сравнително незначително нарушение), но ПРЕМИНАВАТ НА ЧЕРВЕНО, карайки направо, а това се наказва с 10 точки.
Сега си спомних, че му правих нощна фотосесия на този светофар ето тук:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=2782.msg189991#msg189991
« Last Edit: 21.03.2011, 18:11:45 by blagun »

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #1817 on: 21.03.2011, 20:00:49 »
За това кръстовище няма кой знае какво да се направи, т.к. там България от 3 ленти се стеснява на 2 (на теория още от Милин Камък е с 2 ленти, но там няма струпване на коли), а Драган Цанков от 2 ленти само едната е направо/наляво към НДК. Затова в тези две направления винаги ще е проблемно.
Но там може събота и в непиковите часове да увеличат зелената фаза на идващите от Евлоги ГЕоргиев, посока Орлов мост. При времетраене от около 20 сек. се получават задръствания дори в "мъртвите" часове на деня, а и в събота също се редят от Милин Камък колите, което не е нормално.

Друго такова сбъркано кръстовище, където пак има сбутване на лентите, е на Яворов и Стоян Михайловски или т.нар. Семинария. От 2 ленти Симеоновско шосе става само в 1 лента за направо.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #1818 on: 21.03.2011, 23:59:56 »
Благуне, проблемът е най вече в посока Радиото на моста. Трамвайте, идващи от Патриарха им е позволено да минат по моста и да си завият към Смирненски. Но тъпаците, идващи от Стадиона и взели ляв завой спират на моста при червен сигнал. Обикновенно са в габарита на релсите при непрекъсната линия и по този начин трамваят след като е кибичил няколко минути да пресече Евлоги Георгиев на моста кибичи още толкова. И това само защото са му запушили в пълно нарушение линията. Тъпанарите от бутката отсреща никога не гледат за това.

Иначе често спират баш на моста коли и пишат актове. Но още не съм разгадал, за какво хващат водачите, но може би че карат направо от дясната лента от Тв кулата към Стадиона. Но когато и да мина все спират някого и има пазарене в будката.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #1819 on: 22.03.2011, 00:03:06 »
Toчно там едни колчета като на Алабин ще са перфектни.