На Ботевградско при Джъмбо стават големи задръствания, особено когато се засили трафика в съответната посока заради стеснението. В делничен ден сутрин в поска излизане от София минах за 10 мин., в Неделя в същата поска - 20 мин. В час пик и особено в моментите когато всички се изнасят към провинцията не ми се и мисли колко време се стои там. Ако ще пътувате за празниците, смятайте че ще си откарате там поне половин час. Аз ползвам следния обходен маршрут, който е с почти същата дължина и го препоръчвам, освен ако нямате нерви да чакате: магистрала Тракия - Нови хан - околовръстното на Нови хан (следва се табелката за логистичния център на Билла) - гара Елин Пелин (има доста дупки по моста) - Елин Пелин - няляво по околовръстното - Столник - Елешница - магистрала Хемус. За подбалканския път се отклонявате преди Столник. В обратната посока е същото. Качването и слизането от магистрлата при Елешница са забранени, но не би трябвало да имате проблеми.
В момента на околовръстното между Овча купел и Суходол е някакво голямо мазало. Предполагам че кърпят, но не съм сигурен. Не разчитайте на 111.