Author Topic: Трафикът  (Read 679083 times)

Offline T_4

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Трафикът
« Reply #340 on: 01.09.2008, 14:59:00 »
Днес по Черни връх е трагично. Задръстването на Вапцаров посока Кошарите почва от светофара при Токуда. Автобуси по 88 не е имало 50 мин (така разбрах от хората, докато пътувах в 3464). Предполагам, че ватманите от 9 и 10 са се видяли в чудо как да спазват разписанията. Възможно ли е за времето от 8-18.30 докато тече ремонта на Симеоновско да се добавят минути в графиците на 9 и 10?
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #341 on: 01.09.2008, 19:30:45 »
В този интервал по принцип трябва да се добавят минути за повечето линии, минаващи през центъра, но явно на никой не му се занимава. От друга страна разписанията на много линии са супер разтегнати, което в час пик им позволява да избиват закъснения донякъде.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #342 on: 01.09.2008, 20:20:53 »
От Театър София до Сточна гара за 45 минути, добре че бях в 213, а не 313. Положението беше доста тежко

Offline carrie

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #343 on: 02.09.2008, 09:22:40 »
Вчера с "новия" 413 от Бизнес Парка до Женския пазар - час и 40 минути. Полудях!

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #344 on: 02.09.2008, 09:35:39 »
Новия или стария, в момента 413 минава през малоумно "организираното" задръстване на Ст.Гара и ще е така до 15 Септември.

Offline zlatin

• Маниак
    • View Profile
« Reply #345 on: 02.09.2008, 10:43:38 »
Вчера с "новия" 413 от Бизнес Парка до Женския пазар - час и 40 минути. Полудях!

На мен малко преучвеличена ми се вижда историята със задръстванията в София. До сега не съм виждал такова, поняокга има няколко чакащи коли на светофара и това е. Все пак не сме в Москва или Калкута.

Offline carrie

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #346 on: 02.09.2008, 10:55:13 »

На мен малко преучвеличена ми се вижда историята със задръстванията в София. До сега не съм виждал такова, поняокга има няколко чакащи коли на светофара и това е. Все пак не сме в Москва или Калкута.

Ок, заповядай в делничен ден в 18ч. пред Бизнес Парка и се опитай да стигнеш до Люлин. 2 часа не ти мърдат. Пожелавам ти успех и си вземи храна за из път  :P

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #347 on: 02.09.2008, 11:29:09 »
Разходи се по обстойно из целия град.Факт е, че по Витошка наистина не се образуват километрични опашки, но на други места, където съм сигурен, че не си погледнал, не е така ! А и са поствани много пъти снимки с колоните по Цриградско, България...

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #348 on: 02.09.2008, 11:32:23 »
Тая сутрин задръстването беше доста чудовищно - от К.Величков (бензиностанцията на ЕКО) през Несторов (и отгоре и отдолу) та чак до бул. България - има няма 2 км за 40 минути...

А на Черни Връх беше кошмар Август месец, сега просто няма да има придвижване, поне докато не отворят Околовръстното. Въпреки, че този участък на Черни Връх между Кошарите и Сребърна никога няма да бъде незадръстен - един трилентов и един еднолентов булевард + трамвай се набиват всички в едно платно, заради спрелите коли на самата улица...

Снощи на Хладилника не е имало трамвай 30 минути, а после са минали 4 деветки и две десетки...

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #349 on: 02.09.2008, 11:35:06 »
В интерес на истината, миналия месец бяха по-малко задръстванията на повечето места. Обаче където имаше ремонти си беше мъка. Например заради Сливница и Д.Николаев бяха задръстени и околните булеварди. Имаме и ремонт при Симеоновско шосе, който се отразява зле. Да добавим и при Онкологията и къде ли не. Лошото е, че повечето хора се прибраха от село и от морето, а главните ремонти продължават. Така че за тези, които са нон-стоп из града с ПС, почивка от задръстванията тази година почти нямаше и няма и да има. Важното е, че от 15.9 въпреки още повечето коли, ще има малко облекчение и няма да се пътува 45 мин. от Подуяне до Ст.Гара.

Offline zlatin

• Маниак
    • View Profile
« Reply #350 on: 02.09.2008, 13:21:11 »
Разходи се по обстойно из целия град.Факт е, че по Витошка наистина не се образуват километрични опашки, но на други места, където съм сигурен, че не си погледнал, не е така ! А и са поствани много пъти снимки с колоните по Цриградско, България...

Точно това имах пред вид. Задръстванията ги виждаме по вестниците и по телевизията. Такова преувеличаване не е необходимо. Ако реално имаше задръствания в такъв размер, какъвто някои ги представят, нямаше например да може да се паркира безплатно, нито щеше да има бус ленти, щеше да има забрани да се кара по трамвайните релси и т.н. Т.е. щяха да се приложат поне някакви минимални административни мерки, ако не и други.
« Last Edit: 02.09.2008, 13:29:46 by zlatin »

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #351 on: 02.09.2008, 13:37:39 »
Ами...все пак по-голямата част от центъра е синя зона. А ако нямаше трафик, метрото сигурно нямаше да се развива въобще.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #352 on: 02.09.2008, 13:50:35 »
Точно това имах пред вид. Задръстванията ги виждаме по вестниците и по телевизията. Такова преувеличаване не е необходимо. Ако реално имаше задръствания в такъв размер, какъвто някои ги представят, нямаше например да може да се паркира безплатно, нито щеше да има бус ленти, щеше да има забрани да се кара по трамвайните релси и т.н. Т.е. щяха да се приложат поне някакви минимални административно мерки, ако не и други.
Не знам ти къде и какво гледаш, но ти гарантирам, че повечето хора ги виждаме и с очите си, и с нервите си, ис изгубеното време.Явно не си разглеждал темата, затова ще си позволя да постна отново снимки, правени от колегите.
Относно доводите ти- отново говориш глупости.Синята зона постоянно се разширява и ще е така докато обхване целия широк център.Дори от вчера тече регистрацията на коли, които домуват на адреса със синя зона и така вече дори и да живееш там, че плащаш символичните 70 лева годишно.Бус ленти има на булеварди с достатъчно ленти, където могат да се обособят такива.По улици с по една лента в посока ли искаш да има бус ленти !? По релсите трамвайте винаги са с предимство, като има участъци, където е забранено навлизането на други ПС и където е, при по-горното условие !

Така че и изкараните от теб неща не са така.Но наистина проблемът е как да се справяме със задръстванията, а не все още да се чудим има ли ги- това е факт, колко са регистританите в София автомобили...

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #353 on: 02.09.2008, 14:38:49 »
Eто малко снимки от 27.08. Часът е 14 следобяд
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #354 on: 02.09.2008, 15:08:52 »
Явно днес е денят когато много народа вече се е завърна и тръгва на работа, защото такива задръствания одавна не беше имало.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #355 on: 02.09.2008, 17:28:38 »

Не си гледал, където трябва сигурно

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #356 on: 02.09.2008, 17:30:49 »
Още по-тежко ще е на 8 Септември, а на 15 смятам да не излизам от вкъщи.
15.09 и 24.12 са двата най-тежки дни за трафика в София.

Offline zlatin

• Маниак
    • View Profile
« Reply #357 on: 02.09.2008, 18:06:59 »
Още по-тежко ще е на 8 Септември, а на 15 смятам да не излизам от вкъщи.
15.09 и 24.12 са двата най-тежки дни за трафика в София.

Ок. НО моята идея беше друга. Че може лесно, с административни мерки този въпрос да се реши за 1 ден. Просто няма воля за това.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #358 on: 02.09.2008, 18:57:25 »
Ок. НО моята идея беше друга. Че може лесно, с административни мерки този въпрос да се реши за 1 ден. Просто няма воля за това.
Момче, стига си се излагал вече, защото става смешно.Като може, защо ББ не го е направил още, или чака седмицата преди парламентарните избори с гръмкото си решение на този проблем да си спечели премиерското кресло !? Вероятно и завод за боклук се строи с мигане на окото, а кучетата с три щраквания с пръсти...

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #359 on: 03.09.2008, 00:02:33 »
Добре, не мога да разбера защо се занимавате да отговаряте на човек, който твърди, че през нощта грее слънце. Всички виждаме какъв ад е в София, появява се някой, който иска да се прави на интересен и се изписва една страница с глупости.