Author Topic: Системи за визуална и акустична информация на пътниците  (Read 113477 times)

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Точно вчера имаше няколко подменени трамвая(2041, 2052 бяха излезли) и предполагам човекът, който ги е изкарвал не е включил табелите. По принцип когато подменят трамвай го закарват в готов за управление вид, т.е. с включени табели. Така, че ватманът, който е по наряд оставя повредения трамвай, взима този, който са му докарали, само се валидира и почва да кара.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Iskar

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
    • Email
« Last Edit: 16.01.2020, 17:13:08 by Iskar »

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
в гугъл има сайтове, които свободно превръщат белия фон в прозрачен. Качваш картинката и след секунда я изтегляш без фон.
https://jpg2png.com/ e един такъв сайт.

Ще изчакам да видя какво ще ми пратят. Все си мисля, че логото без надписа ще стои по-добре в долния десен ъгъл.

Ето на ЦГМ бялото лого, което ползват на син фон.  ;)

Offline Iskar

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
    • Email
« Last Edit: 16.01.2020, 17:12:57 by Iskar »

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
Задната табела на автобус 3310 не изписва нормално числа дори и в неподвижно положение на Конектото, и е за ремонт.
« Last Edit: 18.12.2019, 10:17:35 by tm0 »
------------------------

Offline SashoGrigorov

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
А новите записи само в автобусите ли ще са, или във всички видове транспорт?

Offline Iskar

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
    • Email
« Last Edit: 16.01.2020, 17:12:42 by Iskar »

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
ОК, просто няма друга тема, в която да ги четат. Затова се пишат тук. Да не останат ненаправени.
В няколко дизелови автобуса Ютонг предните табла бяха направени два пъти в рамките на една минута да сменят автоматично двете крайни дестинации, напр. по линия 64. А по линия 1 (на два реда) думата Автостанция е движещ се текст, докато на долния ред стои Гео Милев - това също е добре измислено.
------------------------

Offline Lepos_Grim

• Запален по ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Мисля, че ще е чудесно да се съобщават предстоящи/настоящи маршрутни промени по возилата. Масово хората са неинформирани за тях и не могат да се ориентират когато промяната настъпи. Ще дам и пресен пример за това: В края на ноември, когато тм 20/22 беше до Младежкия театър за една седмица, изключително малко бяха хората, които имаха някаква представа за новия маршрут. Съответно хаосът беше пълен.
Знам, че това сигурно е трудоемка задача да се направи, особено при автобусите, но поне при трамваите и тролеите дестинациите са краен брой и ще могат да се направят някакви темплейти. А дали  ще може да се направи електронно и да се изписва на монитор?

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Като за начало ще е добре от ЦГМ да започнат да съобщават за плановите ремонти в нормален срок, а не в 20ч на предишният ден.

Offline Iskar

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
    • Email
« Last Edit: 16.01.2020, 17:12:29 by Iskar »

Offline niki88z

• Наистина съм луд
  • Извън релси!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 387296800
    • View Profile
    • Email
Помислили сме за това, като идеята е, в превозните средства, които ще имат независимо от AVL-а гласово, при временни маршрути през 3-4 спирки, след съобщението за следваща спирка, да се съобщава това:
Уважеми пътници, поради технически причини, маршрутът на автобуса е променен, повече информация на сайта на Център за градска мобилност ЕАД и на телефон 0700 13 233. Благодарим ви за проявеното разбиране!

За да е по-универсално може да бъде:
Уважаеми пътници, маршрутът на тази линия е променен, повече информация на сайта на Център за градска мобилност ЕАД и на телефон 0700 13 233. Благодарим ви за проявеното разбиране!
Това е едно съобщение, което може да се използва във всяка ситуация. За повечето хора не е от значение причината за промяната.  ;)

Offline Iskar

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
    • Email
@niki88z, подадено е за запис! Благодарим за предложението  :)

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Понеже виждам че има комуникация да кажа, че в "Дружба" все още на някои МАН "6-ти септември" за 204 не присъства, а се съобщава Графа / Черни връх по два пъти. Забравих номера за съжаление.
И отделно избистри ли се вече какъв ще е записа за последна спирка?

Offline Iskar

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
    • Email
« Last Edit: 16.01.2020, 17:12:13 by Iskar »

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email

Уважеми пътници, поради технически причини, маршрутът на автобуса е променен, повече информация на сайта на Център за градска мобилност ЕАД и на телефон 0700 13 233. Благодарим ви за проявеното разбиране!

Уважаеми пътници, маршрутът на тази линия е променен, повече информация на сайта на Център за градска мобилност ЕАД и на телефон 0700 13 233. Благодарим ви за проявеното разбиране!

И двата текста са твърде дълги.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Аз да задам един страничен въпрос. С какво новите таблети превъзхождат старите мусати? И през старите се съобщаваха спирките. Новите имат уж много функции, но като гледам никой нищо почти нищо не използва.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline mgt

• Маниак
    • View Profile
...същата ще може да бъде видяна на един автобус на АП Дружба.
Аз да питам, защо подобренията не се разпределят между гаражите, а всичко се прави в само в Дружба? (С изключение на 2501)
Нови 40 контролери за Дружба, нова RGB за Дружба, нов компютър и вътрешно табло за 3128 - Дружба.

Offline Iskar

• Ограничени права
  • Маниак
    • View Profile
    • Email
« Last Edit: 16.01.2020, 17:12:02 by Iskar »

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
А пък да попитам аз - има ли намерение от страна на общинското дружество всички Манове да се оборудват с нови контроли и вътрешни дисплеи, всички БМЦ-та с нови контролери и вътрешни дисплеи и т.н. Защото ако е само пробно на по един автобус къде изобщо е смисълът от тези упражнения?