Author Topic: Трамвайното трасе по Цар Борис III и Македония  (Read 192324 times)

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Вероятно оставено за реализация на бъдещо отклонение по Каблешков...

Offline Kukicha

• Наистина съм луд
  • 3306/1119 ✝(2003-2022)✝
    • View Profile
    • Email
Там надали скоро ще има някакво отклонение, ако има трамвай по Каблешков, то по вероятно да е само между България и Черни връх. Сигурно трябва да е част от вторият етап от реконструкцията, предстои да видим.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
На ул. Планинец са взели да правят спирка за 5ТМ, така че явно планират скоро да почват ремонта натам.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email

Offline eco_power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
Като изключим участъкът между Македония и Руски паметник, всичко сериозно се отклонява от представите ми за току що ремонтирано трасе - вибрации, шум ... абе въобще цялото усещане е в пъти по-зле, отколкото линията по България. Пробвах го и с Инекон и с ЧКД и никак не е добре работата... Песите все още успяват да обират негативите, но няма да е задълго май.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Fear on me, shame on you
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Аз пътувах с 2332 днес, седнах най-отзад и записах видео, което ще кача най-вероятно в неделя, тъй като има други преди него, които чакат. За съжаление видеото не показва амплитудите на гъсенично движение на трамвая така добре, както ги виждах, но на определени места се усещаше странично съпротивление и търкане на реборди, също както ясно се виждаше, че трамваят се „криви“. Ако се прави сравнение с „Алабин“ там не се усеща никакво съпротивление от лашкане, всичко там е идеално равно.

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
Единственото изискване е да се направи както трябва в началото.

" Искахме както трябва, а се получи както винаги!"- Виктор Черномирдин.  :D
Нека припомним този пост на колегата. Много ми хареса как едно изречение казва повече от хиляди думи.
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Тези дни успях няколко пъти да се повозя по обновеното трасе.
1. Като цяло е по-гладко от старото
2. Спирките изглеждат по-добре от преди
3. На външен вид трасето го докарва много добре, на пръв поглед
... но ...
4. Чудно ми е как чисто нови вагони по чисто ново трасе се клатят. Минах няколко пъти и клатенето е все на едни и същи места и не може да е просто от вятър или някаква друга външна причина
5. Разстоянията между пода на трамваите и спирките са значителни и са предпоставка за инциденти на невнимателни пътници
6. Спирките имат капацитет само за един 30-метров трамвай. Ами ако купим 40-метрови? .... не че някой се е засилил де...
И най-тъжното за накрая...
7. На Македония ватманката слезе да обръща стрелката с лост. На всички кръстовища трамваите чакат светофари. На кръстовището на Ботев единия трамвай спря посредата на кръстовището, за да блокира колите, така че другият да мине в обратната посока без да чака.

Питам: кому беше нужно да се прави всичката тази организация, да се спира една от най-натоварените трамвайни линии на София без да се повиши капацитет и без да се вкарат съвременни решения за управление на светофари и потоци движение, гарантиращи предимството на трамвая? Кой е писал такива поръчки, в които е допустимо да се прави ново трасе, но е недопустимо да се сложат дистанционно управлявани стрелки?

Резултатът за мен от цялата тази работа е, че имаме едно напудрено старо трасе. И не ми дреме, че релсите по Македония са зелени, след като цялото трасе е аналогово.
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email

4. Чудно ми е как чисто нови вагони по чисто ново трасе се клатят. Минах няколко пъти и клатенето е все на едни и същи места и не може да е просто от вятър или някаква друга външна причина

Има дефекти, очевидно е. Не трябваше да го приемат трасето в този вид, компрометираните участъци трябваше да бъдат демонтирани, всичко да бъде разбито и направено наново.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Има поръчка, с която тепърва ще оптимизират работата на светофарите по трасето... Иначе е ясно, че можеше да е много по-добре, но стана както винаги.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Няма ръчни стрелки в участъка на ремонта, но аз също имам усещането, че по една или друга причина често се налага стрелките на „Македония“ да се преместват ръчно. Надявам се да не се дължи на някакви сериозни технически проблеми. Приоритетен трамваен режим на светофарите действително е необходим и е хубаво щом вече мислят за това, щеше да е добре да беше направено своевременно, но пък и не може да се отрече, че ефективността се е повишила значително. Що се отнася до изчакването на насрещен трамвай ватманите са длъжни да се изчакват на стрелките с цел ако евентуално стане разцепване да няма сблъсък между различните трамваи.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Трамваят ,който е на входяща стрелка с път пресичащ насрещно идващия е без предимство. На Константин Величков и Стамболийски и двете страни са на входяща стрелка и са без предимство. Разминават се в средата на кръстовището, а базелския последната талига е на стрелката  . Друг начин няма. Не рядко се случва трамвая с предимство да спре и да си отдаде предимството на насрещно идващия. На Македония идващия от Петте кьошета колегиално чака идващия от Възраждане 7 или 6 , за да има време да мине през кръстовището.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Стрелките на Македония не работят.За 8,10 и 1,5,27 е ръчна от няколко дни . За 6,7 и 4 е с неправилно поставени датчици за блокиране и при преминаване на 8 и 10 блокира . За 5 и 1,27 две седмици блокираше, като преминават 8,10 - вече е оправена . Относно 4 точка на Физик - Разминаването на входяща стрелка е забранено и за това единият трамвай изчаква другият да премине.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Тези стрелки на „Македония“ трябва да влязат в списъка с „добре свършената работа“ на г-жа Фандъкова и антураж за изборите догодина.

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Тази за 5 и 1,27 се оправи тогава, когато изключиха напълно тази за 1,5,27 и 8,10

Offline Stoi4o

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Има поръчка, с която тепърва ще оптимизират работата на светофарите по трасето... Иначе е ясно, че можеше да е много по-добре, но стана както винаги.
Наистина ли има такава поръчка или просто се говори колко да не заспим?

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Наистина ли има такава поръчка или просто се говори колко да не заспим?
Ето, чети: https://app.eop.bg/today/251182

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Но пък, 4 идваща от Ботев и завиваща по Борис към Руски Паметник , зад нея плътно 8 ца. И 8 цата отвори стрелката на 4 ката  :/
« Last Edit: 23.12.2022, 21:48:17 by TRAMS SOFIA »
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Едната крайност е стрелката за обръщалото на 20 на „Опълченска“, където мостчето е точно колкото трамваят да го премине и да е вече на езиците на стрелката, но това с мостчетата на 30+ метра назад от трамваите е пълна подигравка. Това от фирмата изпълнителна ремонта ли ги направиха по този начин или от СЕ?