Author Topic: Лентите и забраната за ползване на първа врата, досадните съобщения за маски  (Read 5746 times)

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Каква част от тези болни са с Коронавирус, и каква част от болните с коронавирус (ако има такива) са се разболели на работното си място?
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
От утре ги махат лентите, който бил недоволен вече няма да му бодат в очите. Само не знам какви ще са билетите, които ще се продават, класическите или новите напечатани.

Offline Stoi4o

• Маниак
    • View Profile
    • Email
От утре ги махат лентите, който бил недоволен вече няма да му бодат в очите. Само не знам какви ще са билетите, които ще се продават, класическите или новите напечатани.
https://www.monitor.bg/bg/a/view/shofiorite-na-gradskija-transport-v-sofija-otnovo-shte-prodavat-bileti-262120
« Last Edit: 28.04.2021, 19:30:30 by Stoi4o »

Offline 111

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Явно десетките жалби които писах до общината, ЦГМ, РЗИ и други, са дали резултат. Лентите най после ще бъдат премахнати. Нямам търпение да седна отпред вече.   :D

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Е ако заради това си писал жалби....
Далеч повече има смисъл заради неудобството когато има двойни спирки да не се ползва първа врата на второто возило.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
https://www.monitor.bg/bg/a/view/shofiorite-na-gradskija-transport-v-sofija-otnovo-shte-prodavat-bileti-262120
При нормални условия всички (желаещи) шофьори би трябвало да бъдат ваксинирани вече преди да бъдат излагани на риск. Както се направи с медицинските работници, учителите, членовете на СИК. Но вече по традиция, всяка мярка и нейното разхлабване е плод на безпринципни решения. Дано Бог бди над здравето над шофьорите, че няма кой друг.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
да седна отпред вече.   :D

Ако не си ваксиниран, най-добре да седнеш най-отзад или още по-добре изобщо да не се качваш и да си ходиш пеша.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Много тъпо решение. Разбира се днеска, още първия ден видях как при тръгване от спирка и излизане от джоба една жена в МАН залитна и замалко да се облегне на волана и таблото. Поне в МАН-овете без кабини трябваше да останат тези ленти, с цел безопасност.

Дано се навдигнат синдикати и шофьори и бързо да ги сложат обратно. Поне в МАН-овете без кабина да се уреди. Нито има чак такъв пътникопоток нито нищо което да разполага към махането на тези ленти. Никакъв аргумент. Аз лично се чувствах доста по-комфортно и безопасно с тези ленти, водача има много повече спокойствие, добра видимост без хора на главата оттам и пътуването е по-комфортно. СпокойнияТ и отпочиналияТ работник е най-добрияТ работник.
« Last Edit: 03.08.2021, 17:01:08 by difian »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Да се твърди, че първите седалки трябва да са заградени заради разпространението на зараза го разбирам... така е модерно и обществено приемливо, въпреки че едва ли има осезаем ефект. Но да се твърди, че трябва да са заградени, за да не залитне някоя баба към таблото или за да му е тихо на водача вече няма как да го приема за нормално.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Попринцип е така, но дефакто проблемЪТ е в дисциплината на хората. Още първия ден при първото ми пътуване на 2 пъти видях човек залепен за челното стъкло точно до шофьора в автобус без кабина. Застанал по-напред дори от водача. Това е причината да се застъпвам за тези ленти. Добре, ако може да се вържат с една дръжка по-напред и първите 2 седалки пак ще са използваеми, така преградено ще е само мястото, където не трябва да стои никой и без друго и само в автобусите, където няма абсолютно никаква преграда като МАН 2014-та.

Иначе имаше случаи дори на разбити глави и челни стъкла заради хора застанали там, при натискане на спирачки. И проблемЪТ е в такива недисциплинирани хора, които са опасни за себе си и за обществото буквално.

В автобусите на запад много хубаво е решено това, като има едни летящи вратички точно на нивото на 1-вия ред седалки и пред тях не трябва да остава никой, иначе автобусЪТ не тръгва. Всички сте ги виждали в автобусите, които не са поръчани чисто нови, а внесени втора употреба.
« Last Edit: 03.08.2021, 17:02:39 by difian »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
И по принцип, и дефакто, тези заграждения бяха поставени с определена цел и трябва да отпаднат в момента, в който бъде преценено, че са изгубили значението си в контекста на тази цел. Всякакви други съображения са отделен въпрос и няма как да оправдават нещо, което е поставено временно с друго предназначение. Досадници до предното стъкло имаше и преди и нищо ново не се случва. Обратната идея предполага заграждането на първите седалки или врата за постоянно, което няма как да е обект на тази дискусия, нито се прави с найлонови ленти, а се отнася до конструкцията на автобуса.

А и аз не съм убеден, че всички водачи подкрепят загражденията. Някои все пак имат желание за допълнителни приходи от билети.
« Last Edit: 29.04.2021, 20:36:28 by bdz43r »

Offline Stoi4o

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Ясно беше че на шофьорите им харесва да е така и че трябваше да ги пазим,но беше ясно че това е временно и ще свърши някога,а дали му е дошло времето...ще видим.

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Предната врата си е врата, каквито са всички останали - пътниците ИМАТ работа там, за билети и за да се качват/слизат. Найлонови лентички, понеже някой някога ги е поръчал без кабина тези автобуси, е пълен абсурд. Чак ми е странно, че на някой му е хрумнала такава логика.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
ПОНЕЖЕ ПИША ОТ ТЕЛЕФОНА А КАКТО ЗНАЕТЕ ,ИМАМ ХОРЕОРЕТИНИТ И НЕ ВИЖДАМ ДОБРЕ БУКВИТЕ,ТА- НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ЗА КЛЮЧ НА ТАЗИ ТЕМА?!

Offline madbatt

• Запален по ГТ
  • antiMASKer
    • View Profile
    • Email
Май не; още не сме били изпълнили плана.

За справка:
Абе човека ви каза яко ще измрат. :neznam:

Май под 20 000 жертви на корона вируса няма да се разминем.  :neznam:

А в началото на темата като ви смятах някой не ми вярвахте. :neznam:

А и то хем си мре народа хем всичко си върви все едно няма нищо. То всъщност това реално са малко жертви при 1% смъртност от всички заразени. Ама представям си какво щеше да бъде ако смъртността е като при предните му два TORC-SARS и MERS събратя който са били по над 10% :neznam:
Dream on @Радоц%ет, ама не си в час